Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Milyen a cigányok helyzete...

Milyen a cigányok helyzete Bulgáriában? Mennyi roma származású él az országban?

Figyelt kérdés

Ezt azért kérdem, mert sokféle dolgot olvastam azonban sok elég mást mondott. Tényleg olyan sok roma ember él Bulgáriában, hogy a bolgár népesség csökkenés és a kivándorlás következtében nemsokára ők kerülnek többségbe?

Tartanak sok roma felvonulást is pl Szófiában, de tényleg ilyen rossz lenne a helyzet Bulgáriában?

Vagy ott sikeresen beilleszkedtek a romák és bolgárnak tartják már magukat nem romának? Van-e ott olyan cigányprobléma mint nálunk? (Pl bűnözés, stb stb)

2010. nov. 9. 06:55
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Még a hazai cigányságnál is nyomorúságosabb sorban élnek.
2010. nov. 9. 07:56
 2/6 anonim ***** válasza:
26%

"Milyen a cigányok helyzete Bulgáriában?"

Rosszabb, mint itt.

"Mennyi roma származású él az országban?"

A népszámlálás szerint 370 ezer.

"nemsokára ők kerülnek többségbe?"

Ja, biztos. Ettől az "ők kerülnek többségbe" agybajtól, úgy látszik, Bulgária sem mentes.

"Vagy ott sikeresen beilleszkedtek a romák és bolgárnak tartják már magukat nem romának?"

Az a hely, ahol a cigányok többsége nem cigánynak tartja magát, Magyarország. (2001-ben a 600 ezer cigányból 200 ezer vallotta magát cigánynak a népszámláláson).

2010. nov. 9. 09:48
 3/6 A kérdező kommentje:

Utolsó : 2007-es népszámlálás : 800ezer roma

De én most komolyan kérdeztem. Nézz már meg egy etnikai térképet vagy olvass utána ! Én utána olvastam és elég rémisztő, de csak annyit kérdeztem h ezek igazak-e.

2010. nov. 9. 13:02
 4/6 anonim válasza:
100%

Bulgária helyett jobb, ha ide koncentrálsz! Néhány elszomorító adat:

Borsod megyében 50 újszülött közül 43 cigány származású és csak 7 magyar. (gondolj bele, hogy abból a 7-ből hány fog felemelt fejjel, magyarként járni az orkok között és hány fog közéjük beilleszkedni fehércigányként?)

Békés megyében (itt élek) nem tudok ilyen pontos adatot, de van olyan falu, ahol már többségben vannak és van olyan falu, ami ugyanerre van ítélve (1-2 év kérdése). Az én lakhelyemen az egyik osztályban 5 magyar gyerek van (általános iskola) és több, mint 20 cigány. (egy cigány megvert KÉT magyar gyereket, mert az a kettő nem mer és nem mert visszaszólni, rettegésben kell felnőniük)

Az előző hozzászóló szerint magyarnak vallja magát a cigányok többsége. - Idő kérdése és büszkén ki fogja mind húzni magát, hogy ők igenis cigányok. Valamelyik r.hadék cigány-bűnöző politikus majd kitalálja, hogy olyan sok cigány van itt, s olyan jó lenne végre egy cigányország izraelhez hasonló módon... Az EU-ban a határ a csillagos ég, s nem hogy Nagy-Magyarország nem lesz eszerint, de lehet, hogy még Csonka-Hazánkat is szétdarabolják, s lesz egy féregország a területén... Merész, abszurd? Az is az, hogy nem meri bevallani még magának sem sok ember, hogy ez a probléma ÉGETŐ! Hunor, Magyar, Attila, Szt. István, Szt. László és Hunyadi Mátyás forognak a sírjaikban! Mit vártok az élettől "magyarok"?!

Kitartás!

Ui.: Az én mellkasom büszkeségtől dagad!

2010. nov. 24. 17:41
 5/6 A kérdező kommentje:

Előzőnek :

2050-re a cigányság aránya egész Magyarországon kb 20%-lesz, így ha az egész országot nem is darabolják szét, Borsod-Abaúj-Zemplén megye és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye sorsa már megpecsételődött, ha lesz is Cigányország , azokban a megyékben fog megalakulni mert ott a legeslegtöbb a cigányság aránya. Én ugyan a Dunántúlon élek, nem tudhatok ilyenekről mert nálunk viszonylag tényleg kevesen vannak.

De nehogy azt hidd hogy pikk-pakk már lett is egy cigányország mert ehhez lenne egy-két szava az EU-nak, azon belűl Romániának, Bulgáriának és Szlovákiának. Nekik épp úgy súlyos probléma a cigányság, íhy ga Borsod megye ki is válik Mo.-ból Kelet-SZlovákia pedig csapódik hozzá az ottani cigányság miatt. Romániában van a világon a legnagyobb cigány 1 adott országban, kb 2 millió.

A hatalmat átvenni viszont nem tudják. 1. Budapesten és Pest megyében nincs sok cigány, az ottani népességhez képest elenyésző a számuk. 2. A nép ugyanúgy tiltakozni fog ellene, és nehogy azt hidd hogy mindenki ölbetett kézzel, kitárt szívvel várja Cigányországot....:)

2010. nov. 26. 15:02
 6/6 anonim ***** válasza:
Dunántúlon kevesen vannak? BARANYA, TOLNA, SOMOGY, ZALA, FEJÉR MEGYÉKET ISMERED? TATABÁNYA, ESZTERGOM, BICSKE, TORONY, GYŐRSZEMERE, BERHIDA, POMÁZ? CSAK HOGY MINDEN KÖRNYÉKRŐLÉ HOZZAK FÖL PÉLDÁT
2014. márc. 2. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!