Miért sír az ENSZ és a NATO, hogy Trump a gázai tűzfészket meg akarja szüntetni és az ott élő palesztinokat szép új otthonokba akarja telepíteni?

Vezesd már le nekem, hogy hogyan szűnik meg a tűzfészek attól, ha az USA izomból elvesz valamit egy olyan néptől, amelyik már az oszmán birodalom ellen is harcolt?
És hol mondott az a kretén olyat, hogy a most ott élő palesztinoknak akar otthonokat építeni?
Valahol biztosan lemaradtam, de én csak azt hallottam, hogy az a barom rá akarja lőcsölni az ott élőket Jordániára és Egyiptomra.

Én erdélyi magyarként nem örülnék, ha a Székrelyföldet "tűzfészek" címszó alatt Trump megszüntetné és román "Riviérát" (vagy, ha már hegy, "Monte Rosát") akarna kialakítani a helyén...
Ott még mindig laknak EMBEREK, a romok közt is. Akiknek az a hely az otthonuk, még romjaiban is.
Who the f.ck is Donald Trump, hogy azt képzelje, hogy ő népeket deportálhat, területeket sajátíthat ki, lábbal tiporhatja más országok SZUVERENITÁSÁT.
Ha Baranyát vagy a Hortobágyot nézné ki magának, az rendben lenne???
Oké, Gáza egy vitatható hovatartozású terület - de egy biztos: NEM AZ AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOK RÉSZE!
Hogy Izrael, hogy Hamasz, hogy Fatah, az vitatható - de nem Trump országa és őt ott nem választotta meg SENKI!

# 3
Izrael engedélye nyomán akarja megtenni, amire készül, különben az USA magasról tenne, hogy Mi van Gázában, egyáltalán létezik-e olyan terület, hogy Gáza.

Mert egy ilyen akció beláthatatlan konfliktusokat és láncreakciókat fog gerjeszteni kb mindenhol. Meg hova telepítené őket? Egyiptom egy darabot nem fogad be, az elnökük meg is mondta, hogy ha Egyiptomra kényszerítenék őket, ők küldik is tovább a gázaiakat Európába.
Jordánia szintúgy nem hajlandó senkit sem befogadni, az ország már így is tele van.
Indonézia meg nemrég jelentette ki, hogy ők nem is tudtak róla, hogy az országuk felmerült mint lehetséges kitelepítési célország, de ők sem fogják hagyni.
Azért nem elfogadható ez, mert ezzel az USA ratifikálná azt a megoldást, hogy ha nem bír egy ország egy szomszédos kis területtel, akkor ki kell telepíteni és áthelyezni a lakosságot máshová. Ezek után pedig nemigazán lehetne Oroszországnak felróni azt, amit Ukrajnában művel, mivel simán visszamutatnak majd az USA-ra és Gázára, hogy ha nekik ilyet lehet, akkor az oroszoknak is.
Aztán majd jön Kína Tajvannal meg az ujgúrokkal, tibetiekkel, az albánok Koszovóban a szerbekkel, a törökök meg irakiak a kurdokkal és így tovább, aztán a kitelepítgetések könnyen népirtássá fajulhatnak.
A szerbek ugyanezt csinálták Kelet-Boszniában (Srebrenica meg környéke). Először el akarták költöztetni a lakosságot, majd mikor ez nemigazán ment, szépen elkezdték a bosnyákokat irtani. A Boszniai Szerb Köztársaság a bosnyákok elleni népirtás és a bosnyákok erőszakkal történi ki-/áttelepítésének eredménye.
A tűzfészket sokkal jobban meg lehetne úgy szüntetni, hogy lefegyverzik a lakosságot, felszámolják a terrorista csoportosulásokat és sejteket, majd az ENSZ meg a NATO felügyeletével kineveznek valakit Gáza kormányzójává. Boszniában ugyanez van, a nemzetközi képviselő minden törvényt semmissé tehet, ami felbojgatja a békét.

Az USA-ban vannak gyéren lakott hatalmas területek. Pl. Wyoming, vagy Montana, vagy Washington, stb.
Trump telepítse oda azokat akiknek a földjére ácsingózik és ne mások farkával akarja verni csalánt.

Az szerintem biztos, hogy Izrael nem fog beleegyezni abba, hogy a gázaiakat Jordániába és Egyiptomba költöztessék. Ha messze viszik őket, az más kérdés, de az sem igazán elfogadható Izrael számára.
Bárhol is lesznek - pláne, ha a szomszédjukban - a hamasznyikok támadni fogják Izraelt. Ha viszont más ország területén lesznek a terroristák, akkor Izraelnek nem lesz legitimációja pld Jordániába belépni ellenük.
Gázában van harc, de ott az izraeliek szembe tudnak szállni velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!