Trump miért olyan idióta mint Putyin?
És az emberek többsége miért ezeket támogatja?
"Trump, aki január 20-én lép hivatalba, „abszolút szükségszerűnek” nevezte a félautonóm dániai terület feletti amerikai ellenőrzést. Nem zárta ki katonai vagy gazdasági eszközök esetleges bevetését sem, beleértve a Dániát sújtó vámok kivetését."

Az USA több mint száz éve ácsingózik Grönlandra, nem Trump találta ki. A Sarkkörön túli terület egyre fontosabb lesz mindenki számára, már létezik ott amerikai katonai támaszpont. Nem hülyék, legfeljebb te vagy tájékozatlan. Pontosan tudják, hogy az oroszok és a kínaiak is arra sertepertélnek.
Ráadásul olyan alapvető nyersanyagok bányászhatók ki ott, amikből az USA területén a Föld készletének alig 2%-a található, míg szamárazföldi Kína ennek a készletnek a 70%-ával rendelkezik a saját területén. Le tudod vonni a következtetést?

már máshol írtam de leírom itt is ha érdekelnek az okok
keress rá John Mearsheimer amerikai politológust, ő elég hosszan kifejti az okokat. Nem mellesleg már akkor beszélt ezekről a dolgokról amikor Trump még nem volt politikai tényező sem.

Ó, ne kezdjük előlről! Követted a legutóbbi választásokat? Nézted az amerikai mainstream mediát? Követted a különböző podcastokat, youtubereket? Figyelted a tendenciózus közvéleménykutatásokat? Láttad, hogy a mainstream tévéken kívül már mindenki betárazta, hogy Trump győzni fog? Voltál mostanában az USA-ban? Beszelgettél ott emberekkel?
Mert két eset van: vagy fogalmatlan vagy, hiszen abszolut semminek nem néztél utána, vagy követted a témát de kizárólag a demokrata helyzetértékeléseket voltál hajlandó befogadni, azt is magyar fordításban.
Ellenkező esetben tudnod kéne a választ, ahogy több száz millió, de lehet, hogy több millárd ember is tudja, ne most kezdjük el előlről az egészet

Az hogy miért ácsingózik Grönlandra azt értem.
Csak valahol azt nehezen, hogy a világ ennyire megbolondult, hogy a populista, más országokat fenyegető (netán szerteszét bombázó) megalomán, összeesküvés hívő politikusokat élteti.
Kb. olyan érzésem van, mintha az emberek jelentős/túlnyomó részének már legele lenne békés, langyos vízből (úgy néz kia jólét is rombolja a közérzetet)... És végre valami kis izgalmat szeretne, ideje országokat megtámadni, háborút, netán világháborút, elégedtlenséget, ellenségeskedést, de legalább is bizonytalanságot szítani.
Úgy látszik a béke, és anyugalom túl unalmas sokaknak.
Azért ne mondjuk már azt, hogy normális, hogy egy ország szétbombázza a másikat és atomfegyverrel fenyegetőzik. Amásik pszichopata meg azzal fenygetőzik hogy ha kell katonati erővel szerez meg egy területet. Meg hogy a Föld felmelegedése csak kitaláció, és semmi baj ezzel.
Éertem én hogy ehhez a híveik tapsolnak és boldogok, és így lehet hatalmat szerezni, meg abban maradni. De szerintem ez messze nem normális. És a történelem már megmutatta az ilyen populista hatalomszerzők mibe sodorják az országukat és a világukat.

8: grönlandon sok a kiaknázatlan ritkafém és egyéb értékes anyag, és olvadnak a jégsapkák egyre könnyebb lesz ezeket kibányászni. az oroszok már régebb óta készülnek erre, az usa most kezdi.
egyébként kelet-ukrajna a nagy ritkafém és lítium bánya még, amiért most harcolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!