Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Trump miért olyan idióta mint...

Trump miért olyan idióta mint Putyin?

Figyelt kérdés

És az emberek többsége miért ezeket támogatja?

"Trump, aki január 20-én lép hivatalba, „abszolút szükségszerűnek” nevezte a félautonóm dániai terület feletti amerikai ellenőrzést. Nem zárta ki katonai vagy gazdasági eszközök esetleges bevetését sem, beleértve a Dániát sújtó vámok kivetését."

jan. 11. 00:22
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
60%
Mert narcisztikus megaloman elmebeteg mindketto. Es sajnos sok eretlen szemelyisegu felnott azonosul az ilyen karizmatikus "vezetokkel".
jan. 11. 00:46
 2/28 anonim ***** válasza:
39%

Az USA több mint száz éve ácsingózik Grönlandra, nem Trump találta ki. A Sarkkörön túli terület egyre fontosabb lesz mindenki számára, már létezik ott amerikai katonai támaszpont. Nem hülyék, legfeljebb te vagy tájékozatlan. Pontosan tudják, hogy az oroszok és a kínaiak is arra sertepertélnek.

Ráadásul olyan alapvető nyersanyagok bányászhatók ki ott, amikből az USA területén a Föld készletének alig 2%-a található, míg szamárazföldi Kína ennek a készletnek a 70%-ával rendelkezik a saját területén. Le tudod vonni a következtetést?

jan. 11. 00:54
 3/28 anonim ***** válasza:
59%
Ritka földfémekről van szó. Ha nem tudod milyen területeken használatosak, nézz utána
jan. 11. 00:55
 4/28 PMC Wagner ***** válasza:
90%

már máshol írtam de leírom itt is ha érdekelnek az okok

keress rá John Mearsheimer amerikai politológust, ő elég hosszan kifejti az okokat. Nem mellesleg már akkor beszélt ezekről a dolgokról amikor Trump még nem volt politikai tényező sem.

jan. 11. 00:57
 5/28 anonim ***** válasza:
0%
Nem a racionalis okokra vonatkozott a kerdes, hanem hogy a koznep miert tamogat ilyen formatumu/stilu vezetoket.
jan. 11. 01:00
 6/28 anonim ***** válasza:
15%

Ó, ne kezdjük előlről! Követted a legutóbbi választásokat? Nézted az amerikai mainstream mediát? Követted a különböző podcastokat, youtubereket? Figyelted a tendenciózus közvéleménykutatásokat? Láttad, hogy a mainstream tévéken kívül már mindenki betárazta, hogy Trump győzni fog? Voltál mostanában az USA-ban? Beszelgettél ott emberekkel?

Mert két eset van: vagy fogalmatlan vagy, hiszen abszolut semminek nem néztél utána, vagy követted a témát de kizárólag a demokrata helyzetértékeléseket voltál hajlandó befogadni, azt is magyar fordításban.

Ellenkező esetben tudnod kéne a választ, ahogy több száz millió, de lehet, hogy több millárd ember is tudja, ne most kezdjük el előlről az egészet

jan. 11. 01:15
 7/28 anonim ***** válasza:
27%
bezzeg ha ezt biden mondta volna, állva tapsolnátok
jan. 11. 08:37
 8/28 A kérdező kommentje:

Az hogy miért ácsingózik Grönlandra azt értem.

Csak valahol azt nehezen, hogy a világ ennyire megbolondult, hogy a populista, más országokat fenyegető (netán szerteszét bombázó) megalomán, összeesküvés hívő politikusokat élteti.

Kb. olyan érzésem van, mintha az emberek jelentős/túlnyomó részének már legele lenne békés, langyos vízből (úgy néz kia jólét is rombolja a közérzetet)... És végre valami kis izgalmat szeretne, ideje országokat megtámadni, háborút, netán világháborút, elégedtlenséget, ellenségeskedést, de legalább is bizonytalanságot szítani.

Úgy látszik a béke, és anyugalom túl unalmas sokaknak.

Azért ne mondjuk már azt, hogy normális, hogy egy ország szétbombázza a másikat és atomfegyverrel fenyegetőzik. Amásik pszichopata meg azzal fenygetőzik hogy ha kell katonati erővel szerez meg egy területet. Meg hogy a Föld felmelegedése csak kitaláció, és semmi baj ezzel.

Éertem én hogy ehhez a híveik tapsolnak és boldogok, és így lehet hatalmat szerezni, meg abban maradni. De szerintem ez messze nem normális. És a történelem már megmutatta az ilyen populista hatalomszerzők mibe sodorják az országukat és a világukat.

jan. 11. 11:36
 9/28 anonim ***** válasza:
66%
Igen, valahogy sok az elmebeteg ember a tarsadalmunkban, akik a rosszra es a verengzesre varnak. Munkahelyemen is engem csesztettek, aztan amikor kialltam magamert ea botranyt rendeztem a szabalyzatra alapozva, mellem alltak. Pedig en nem keresem szandekosan a konfliktust, de egyszeruen egyre tobb az olyan ember, aki erre vagyik...
jan. 11. 11:42
 10/28 anonim ***** válasza:
48%

8: grönlandon sok a kiaknázatlan ritkafém és egyéb értékes anyag, és olvadnak a jégsapkák egyre könnyebb lesz ezeket kibányászni. az oroszok már régebb óta készülnek erre, az usa most kezdi.

egyébként kelet-ukrajna a nagy ritkafém és lítium bánya még, amiért most harcolnak.

jan. 11. 12:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!