Megint egy újabb vírus?
Erről még nem olvastam. Tudsz hír linkeket küldeni erről az új vírusról?
Eddig csak a majomhimlőről olvastam, hogy felbukkant, de nem terjedt el. Utána, hogy madárinfluenzában halt meg valaki, de szerencsére ez sem terjedt még el. Afrikában volt valami, de kiderítették, hogy malária, vagy mi.
Nem tudom, hogy mi lehet ez az új vírus. Akármi is, a terjedéshez hosszú lappangási időnek kell lennie. A COVID azért terjedt el ennyire, mert napokig, vagy akár hetekig képes volt tünetmentesen lappangani, de már a kezdetektől fogva tudott fertőzni. A HIV is ezért volt nagyon veszélyes és ezért terjedt el nagyon, mert annak is hosszú a lappangási ideje, akár évek is lehetnek, szerencsére már van rá 99%-osan hatékony vakcina.
Az új kínai vírus a HMPV.
Ha már ekkora felhajtás van körülötte, akkor biztosra vehető, hogy már legalább egy hónapja tart Kínában a járvány.
Reméljük, hogy ez fele olyan vészes sincs, mint a COVID volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!