Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az erdélyi magyarok miért...

Az erdélyi magyarok miért akarnak a szélsőséges elnökjelöltre szavazni? Most már az RMDSZ-re sem hallgatnak?

Figyelt kérdés

Az RMDSZ az Európa-párti jelöltet támogatja, de a hozzászólásokat olvasva már emiatt már az RMDSZ-t is szidják az emberek. Az Erdélyi TV-ben felvilágosító adásokat tartanak, amiben felhívják a figyelmet a szélsőséges jelölt győzelme esetén felmerülő súlyos következményekre, de őket is csak szidják. Mi van az emberekkel? Volt, aki azzal érvelt, hogy azért szavaz a szélsőséges jelöltre, mert az megdicsérte Orbán Viktort. De ez a jelölt nála is rosszabb, nem fogják fel, hogy mekkora veszélyben vannak? Elfelejtették, hogy a szabadság nem jár alanyi jogon és nagyon gyorsan változhatnak az állapotok?

Voltak, aki kijelentették, hogy többet nem szavaznak az RMDSZ-re, mert állításuk szerint azok a globalistákat támogatják. Valami nagyon komoly baj van a fejekben, de ennek nem lesz jó vége.

dec. 5. 12:39
 1/6 anonim ***** válasza:
71%
Ők is megosztottak, ugyanúgy, mint a románok.
dec. 5. 12:47
 2/6 anonim ***** válasza:
44%
Remélem a szélsőjobb alakít kormányt, mert a székelyek azt érdemlik
dec. 5. 14:42
 3/6 A kérdező kommentje:

#2: Kormányt nem fog, az országgyűlési választásokon harmincvalahány százalékot szereztek a szélsőségesek.

Ez most elnökválasztás lesz, csak ott az elnöknek szélesebb a jogköre, mint az itteni államfőnek.

Nem csak székelyek élnek ott, de ők sem tehetnek róla, hogy megtévesztik őket. Az oktatásra kellene nagyobb hangsúlyt fektetni ott is, illetve a Fidesznek magába szállni. Ide vezetett az uszító politikájuk, hogy a kontrollálhatatlan tömegek a szélsőségesekhez fordulnak és már az RMDSZ-el is szembemennek. Mondjuk az RMDSZ is hibás, hogy asszisztált a Fidesznek, még ha mérsékeltebben is.

dec. 5. 14:59
 4/6 progizo ***** válasza:
44%

"a hozzászólásokat olvasva"

Hol, milyen hozzászólásokat olvasva?

Egyébként ha Orbán Viktor meg az őt dícsérők fontosabbak az erdélyi magyarok számára, mint az autonómiájuk meg a magyar anyaország, akkor meg is érdemlik a nyakukra a román szélsőségeseket.

dec. 5. 15:00
 5/6 A kérdező kommentje:

#4: Pl. Facebookon az RMDSZ oldalán, vagy az Erdély TV youtube csatornáján. De más helyeken is láttam. Ez pl egy hasznos videó, de a hozzászólók többsége szerintem meg se hallgatta:

[link]

dec. 5. 15:10
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem fogok Elenara szavazni mert Háború Párti hiába van akkora feszület a nyakán mint ő maga. Inkább legyen magyar vagyis ( magyar ne mert én szeretem a románokat) román elnyomás a magyarok fele mint Háború. Semmi nem rosszabb mint ha lebombázzak a házad. Hová menekülsz? Esetleg Észak Koreába meg az arab országokba lehetne ( én szeretném mert tetszik a szigorúság meg a férfi uralom) de arab vagy koreai nyelvtudás nélkül oda se lehetne menni. Romániába ha nem tudok románul még van aki tud magyarul. Más országba ilyen nincs is hogy ne tudja valaki az ország nyelvét és tűrjék meg segítsenek is. Inkább legyen elnyomás mint háború.
dec. 7. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!