Erdélyi magyarok! Kire szavaztok a második fordulóban?
Én Lasconira fogok szavazni hétvégén. Nem ismerek olyan embert a környezetemben, aki Calin Georgescu-ra szavazna. Viszont szerintem a magyarok körében alacsony lesz a részvétel.
Amúgy nagyon nagy a zavar. Szerintem legtöbben a PSD meg az AUR jelöltjét várták a 2.-ik fordulóba. Szürreális az, hogy Calin pártja, a POT 6%-ot, Lasconi pártja, az USR meg 10% körüli eredményt ért el a választáson, és mégis közöttük dől majd el, hogy ki lesz az elnök.
Közben mivel Ciolacu meg Lasconi között kicsi volt a különbség, újraszámolták a szavazatokat. Calin Georgescu-nak a TikTok kampány finanszírozása ködös.
Szóval kaotikus a helyzet, s magyarok talán annyira nem érzik magukének ezt az ügyet, hajlanak a populizmusra de a magyarellenességre kevésbé. Elutasítóak a liberális jelölttel szemben, de mégis az lenne az érdekük.
Az első fordulóban Lasconira szavaztam. Már akkor ő volt a legkisebb rossz. December 8-án is rá szavaztam volna, ez nem kérdés. Viszont valószínűleg Georgescu megnyerte volna, és nagyon sok magyar is támogatta volna, akik a román Orbán Viktort látják benne. Nekem a magyar Viktor se kellene, de ez még annál is rosszabb.
Ma bejelentette indulását Bukarest főpolgármestere, Nicușor Dan. Az első fordulóban őt fogom támogatni, függetlenül attól, kinek milyen esélyei lesznek. Végre egy jelölt, AKIRE szavazhatok, és nem valaki ellen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!