Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A lengyelek minek támogatják...

A lengyelek minek támogatják ennyire feltétel nélkül az ukránokat? Mit biztatják őket?

Figyelt kérdés

Lengyelország eddig 26 ezer ukrán katonát képzett ki saját területén, ami az összes, hazáján kívül kiképzett ukrán katonák egyharmada – közölte szerdán Wladyslaw Kosiniak-Kamysz lengyel kormányfőhelyettes, nemzetvédelmi miniszter.

Afelől is kérdezték a politikust, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök november elején bírálta Lengyelországot, amiért nem szállított Kijevnek saját készleteiből újabb MiG-29-es típusú, szovjet gyártmányú vadászgépeket. „Egyrészt Zelenszkij kijelentése óta megváltozott a légkör, ugyanis Donald Tusk miniszterelnöknek közben volt egy konstruktív beszélgetése az ukrán elnökkel” – válaszolt Kosiniak-Kamysz. Másrészt Lengyelország kiképzett 26 ezer ukrán katonát, harmadrészt pedig a háború első szakaszában Lengyelország jelentős mennyiségű fegyvert szállított Ukrajnának, de még most is átad neki minden lehetséges fegyvert és hadfelszerelést.

dec. 4. 14:25
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
62%

Jaj, te is pontosan tudod, hogy miért.

Mert a magyar nem tanul a saját történelméből, és ha lehetősége adódik, még a saját anyját is eladná egy zsák krumpliért.

dec. 4. 15:00
 12/23 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem nem. Magyarországon ez a csaló hazug kormány próbál a lehető legtovább hatalmon maradni.

Ezért csak is kizárólag önös érdekeik vezérlik.

Ami biztos, hogy csakis kizárólag azt nézik, hogy hogyan tudnak anyagi hasznot húzni a konfliktusból, vagy hogyan lehet lecsökkenteni a konfliktus okozta károkat.

Ezért a fő érdek a háború lezárása és az olcsó orosz erőforrások megtartása.

dec. 4. 15:04
 13/23 anonim ***** válasza:
22%

10#

Valójában Varsó érdeke is az lenne,hogy Ukrajna szétessen vagy felosszák és a lengyelek visszakapják azt, amit Sztálinék elvettek tőlük.

Legjobb lenne felosztani, csak egy anomália a jelenlegi formájában a Szovjetunió felbomlása után.

Nem azt mondom,hogy nem létezik, de kb szovjet diktátorok dobták össze a területeinek egy jelentős részét.

Nem legitimek a határai.

dec. 4. 15:05
 14/23 anonim ***** válasza:
31%

Történelmi mélysége van ennek...

Aktuálpolitika szempontjából Tusk. Ennyi.

dec. 4. 15:06
 15/23 anonim ***** válasza:
30%

A szovjetunió 1990-s szétesése után egy új ország került Kelet-európa térképére, Ukrajna. Ukrajna szó jelentése határvidék.

Ezt a határvidéket szét lehetne osztani, nem szeretem az oroszokat.

dec. 4. 15:10
 16/23 anonim ***** válasza:
55%

Úgy gondolom, kifejezetten Orbánt zsarolják valamivel a Kremlből. Nehezen hiszen, hogy anyagi érdek van ott, hogy még az utolsó orosz oligarcha jachtjáért is vétóznak. Vagy Kirill pátriárkáért.

Szerintem lehet még Putyinnál olyan papír a széfben, amit Orbán nem szeretne nyilvánosság előtt látni, mert neki mindene a hatalom, és retteg attól, hogy valami pontot tegyen a politikai karrierje végére.

Nem véletlen az sem, hogy az ügynökaktákat máig nem hozták nyilvánosságra, 14 év és 3x 2/3 után.

"Ezt a határvidéket szét lehetne osztani, nem szeretem az oroszokat."

Pedig ezzel közelebb hoznád őket.

dec. 4. 15:20
 17/23 anonim ***** válasza:
46%

Lehet ez is benne van, de szerintem az a reálisabb hogy a gazdasági kapcsolatok miatt kuncsorog.

A hatalma úgy is véget érhet, hogy most EU egyre nagyobb szarba van, és ez Magyarországon különösen probléma, mert nincs mit adnia az éhes Fidesz falkának. Szóval elsődleges hogy legyen miből etetni ezt a brancsot, és ezért kuncsorog az oroszoknál. Szerintem jó pénzért adunk nekik ezt azt, még az én cégem is adja el nekik a rengeteg szankciós cuccot jó pénzért. Nagy üzlet van ám ebbe. Nagyobb mint ingyen mindent is odaadni Ukrajnának...

Eddig is itt voltak, csak Ukrajnának hívjuk a keleti szlávokat. Számomra ezek ugyanazok, nincs különbség!

dec. 4. 15:28
 18/23 anonim ***** válasza:

Nincs még egy olyan nemzet, amit úgy megtörtek az oroszok, mint az ukránokat. 7-10 millió embert gyilkoltak le éhhalállal a holodomorban, köztük 3 millió gyermeket. Mindezt egyetlen év leforgása alatt.

Akkor, amikor Hitler még a kanyarban sem volt.

Az egyik oldalon Lenin-, és Sztálin-szobrokat döntenek. A másik oldalon sarló-kalapácsot tűznek ki a Krímben.

Nem. Nem ugyanazok. Számomra egyértelmű, hogy melyik oldalon állok.

dec. 4. 15:49
 19/23 hollófernyiges ***** válasza:
60%

"Nincs még egy olyan nemzet, amit úgy megtörtek az oroszok, mint az ukránokat"

Van ott még egypár konkurrens, pl. a lengyelek, a baltiak, a kazahok, hogy a teljesen kiirtott cserkeszeket ne is említsem.

dec. 4. 16:06
 20/23 anonim ***** válasza:

Magyarország mióta tesz bármit kicsit is logika szerint? 😃

dec. 4. 16:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!