Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mekkora veszélyt jelent a...

Mekkora veszélyt jelent a világra a Kriptovaluta-lobbi? Amely az amerikai elnökválasztáson egyértelműen Trump mögé állt.

Figyelt kérdés

Nem kell nagy pénzügyi gurunak lenni hogy a fedezet és érték nélkül gyártott elektronikus pénz egy idő után beszakad és gazdasági válságot okoz, mint ahogy történt a fedezet nélküli ingatlan hitelekkel, vagy a holland tulipánláz idején is.

[link]

ma 10:27
 1/3 anonim ***** válasza:

3 évig dolgoztam egy nemzetközi bank irodájában, mi, ott hozzá sem értünk, nem is beszéltünk, vagy foglalkoztunk a kripto-val, munka szinten, hivatalosan, sosem jött ez szóba, nem kaptam tréninget, vagy oktatóanyagot, de magánszemélyként engem is foglalkoztatott.

Egyszer rákérdeztem egy fejesnél, hogy ő mit gondol erről, azt mondta, hogy egyrészt a kripto nagyjából a bankvilágon túl nyúlik és a pénzügyi ellenörzése, felügyelete baromi nagy gap-eket hoz magával és kockázatot -lásd Sebestyén Balázs esete-, másrészt, meg ő maga is elismerte, hogy ebben van némi marketing kampány, hogy mivel nem a bankvilág fejlesztette ki ezt a pénzeszközt, igy kicsit irigyek is rá.

A valóság valahol félúton lehet, ami biztos, hogy kockázatos.

ma 10:32
 2/3 anonim ***** válasza:
0%

Viszont őrült nagy összegeket lehet vele szakítani (és persze bukni is), ezért aztán senkit se érdekel, hogy lehet, hogy be fog szakadni, addig is mindenki megpróbálja a lehető leghtöbb pénzt kihúzni belőle.

"hogy a fedezet és érték nélkül gyártott elektronikus pénz egy idő után beszakad és gazdasági válságot okoz"

Milyen fedezet és érték nélküli elektronikus pénzre gondolsz? A fedezetet azok rakják az emelkedő kriptoárak mögé, akik egyre drágábban is megveszik a kriptot, ezért lesz egyre magasabb az értéke. A kriptonál semmilyen fedezet nélküli pénzgyártásról sincs szó.

ma 10:53
 3/3 A kérdező kommentje:

2. Az nem fedezet hanem keresleti árfelhajtás.

Olvasd el a holland tulipánláz bejegyzést wikin ugyanez volt.

ma 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!