Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az M1-en azt mondták hogy...

Az M1-en azt mondták hogy Donald Trump megnyerte az elnökválasztást és a Republikánusok megszerezték a többséget a képviselőházban, a szenátusban és még a legfelső bíróságban is többségben vannak, akkor most az USA-ban 4 évig diktatúra lesz?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=oCLUjRrlq8Q

A műsorban még azt is mondták hogy így a Donald Trump és a Republikánusok kezében van a három hatalmi ág a törvényhozói végrehajtói és a bírói hatalom. Azt ismondták hogy Donald Trump le fog számolni a mélyállammal az ellenféllel. Én úgy tanultam az iskolában hogy a három hatalmi ág elkülönése biztosítja egy államban a demokráciát, de ha ez mos mind egy párton keresztül egy ember kezében van az akkor diktatúra nem?

tegnap 22:12
A kérdező szavazást indított:
Igen az USA-ban 4 évig diktatúra lesz mert Donald Trump a pártjával együtt birtokolja a három hatalmi ágat (bírói, törvényhozói, vérehajtói)
Nem az USA ugyan úgy demokrácia lesz a következő 4 évben is mivel....(leírom kommentben)
9 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Valami egeszen cudar dolog lesz ott az biztos. En nagy fejlodesekre nem szamitanek. Komolyan a konteohivo, virustagado JOGASZ, Kennedy Junior leszaz egeszsegugy feje? A fougyesz meg szexualis kereskedelem miatt volt elitelve. Szerintem csod lesz az egesz.
tegnap 22:16
 2/5 anonim ***** válasza:
87%
Bocsi, de az nem diktatúra, hogy az elnök mögött parlamenti többség áll.
tegnap 22:24
 3/5 anonim ***** válasza:
78%

"Én úgy tanultam az iskolában hogy a három hatalmi ág elkülönése biztosítja egy államban a demokráciát, de ha ez mos mind egy párton keresztül egy ember kezében van az akkor diktatúra nem?"

egyrészt, nem egy ember kezében van, hanem egy párt kezében, ami alapból is ég és föld.

másrészt az elkülönülés azt jelenti, hogy egymástól függetlenül választják meg őket, ami itt meg is történt. (a szenátus esetében még időben is elkülönül, mert ott 6 éves a mandátum és 2 évente vannak választások, azaz most csak a szenátorok kb. harmada lett új)

harmadrészt vesd már össze ezt azzal az európai gyakorlattal, hogy csak a képviselőkre, azaz a törvényhozásra lehet szavazni és akinek törvényhozó többsége van, az alakíthat kormányt. ha pedig a hatalmon lévő kormány valamiért elveszíti a törvényhozó többségét, akkor egyből mindenki nekiáll körbe-körbe rohangászni mintha égne a haja, hogy jajajj, kisebbségi kormányzás van, előrehozott választásokat kell tartani...

tegnap 23:09
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

"Én úgy tanultam az iskolában hogy a három hatalmi ág elkülönése biztosítja egy államban a demokráciát, de ha ez mos mind egy párton keresztül egy ember kezében van az akkor diktatúra nem?"

Hergelés naiv köntösben levél 90.

Nem, nem diktatúrának hívják ,ha ezt törvényes választáson szerezték a republikánusok

Ezt úgy hívják hogy nagyon el@szott 4 évnyi demokrata "kormányzás" következménye.

tegnap 23:44
 5/5 Jeffrey Spender ***** válasza:
Még mindig tart a műdepressziózás az elbukott elnökválasztás miatt ?
ma 00:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!