Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Németország elesett . januárto...

Németország elesett . januártol jobb lesz vajon?

Figyelt kérdés
ügye a németkormány megbukott... januárban uj választások lesznek. mi változhat? vagy ennek mi a menete? új kancellár is lesz? jobb lesz mint most németország?

tegnapelőtt 23:47
 1/3 PMC Wagner ***** válasza:
76%
szerintem nagy változás nem lessz
tegnap 00:23
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem egyre trébb lesz a helyzet, ezért is inkább Scholtz előremenekült egy előrehozott választásokba. Ha kivárnák a rendes választásokat őszre, addigra akkora lenne a fekália, hogy az AFD nagyon komoly, megkerülhetetlen szereplővé vállna. Januárig viszont még lehet annyira sismákolni, hogy érdemben még nem lesz akkora átrendeződés a pártok közt, max a szocdemek kicsit veszítenek az arcukból, de még mindig ők lennének a befutók, vagyis ők alakíthatnának koalíciót, és a kancellárt is ők adhatnák.

Én így gondolom, de lehet addigra kinyílik annyira a bicska a zsebekben, hogy megy mindenki a lecsóba, és az AFD tarol, legalábbis kikerülhetetlen tényező lesz. A kelet-német tartományokban nagyon feljött az AFD szerintem ettől rosáltak be, ha a népszerűségük ilyen töretlenül nő, és ha más régiókat is "megfertőz" akkor Németországot, a legfőbb fejőstehenet a ds leírhatja, ezt akarják mindenképp elkerülni. Nyilván ha január után ugyan ez a felállás marad esetleg kicsi súlypont eltolódással, akkor az "új" kormány se lesz jobb mint a mostani, de mire ez kiderül, vagyis lehull a máz a nagy ígéretekről, addigra eltelik legalább 2 év, és ez az időnyereség ami kell a deep state-nek.

tegnap 10:35
 3/3 anonim ***** válasza:
ők is úgy vannak vele mint itthon: tudjuk h orbán stabilan sz@r, de nem végzetesen az. ott is inkább majd a cdura szavaznak még ha az vitte őket ilyen helyzetbe is, csak ne az afd legyen.
tegnap 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!