Nem kellene Ukrajna háborújának managelését végre abba hagyni?
Tudod hány háború volt a II.Világháború óta? Lefogadom azt sem tudom, hogy az USA vagy 25 ilyen háborút indított ilyen-olyan okokkal. Gondolom arról sem hallottál, hogy gyógyszergyárat bombáztak le. Az is kevéssé ismert, hogy az Ukrán háborúval párhuzamosan volt népírtás orosz utódállamokban egymás közt és az EU/USA/ENSZ mélyen hallgatott erről, mint amikor az orosz kisebbséget írtotta a náci AZOB ezred. Hol voltak ilyenkor a liberális embervédő aktivisták?
Kismillió háború volt, van. Ez az Ukrán háború 2014-ben kezdődött. Az USA is igen vastagon benne volt a háború kirobbanásába. Miért kell az EU-nak anyagilag tönkremenni ebbe? Miért kell hazánknak is szívnia emiatt? Elmaradt pénzek, szankciós infláció, gazdasági szankciók, drága USA palagáz vásárlása...
... Miért kell nekünk fizetni az USA háborúját? Nem kellene leállítani Ukrajna háborújának magagelését? Sem pénz többet. Úgysem adják vissza. Sem fegyver. Adtunk eleget. Az USA egyedül többet költ minden évben a seregre, mint az összes többi ország együttvéve !! Fizessék ők a háborújuk?
# 5-ös
Ezt nem te döntöd el, az hogy mit szeretnél a politikát nem érdekli, de még a kutyát se.
# Molyember
Hogy gondolod ezt ?
Ukrajna az csak közkatonákat tud besorozni, néhány napos gyorstalpalóval, professzionálisakat nem. Akkor most Mit kéne tenni ? Beszállni nyíltan a NATO-nak ?
Hogy érted, hogy befektetés a jövőnkbe ? Fenyegette Magyarországot valaha Oroszország ?
Ma Ukrajna, holnap Magyarország, és holnapután meg Portugáliában fognak parádézni az orosz tankok ? :)
Milyen érzés mesterségesen gyártanod a rémképeket, és keltened a hangulatot ?
"Akkor most Mit kéne tenni ? Beszállni nyíltan a NATO-nak ?" Nem tudom, a NATO döntéshozók majd eldöntik, én nem vagyok szakember.
"Hogy érted, hogy befektetés a jövőnkbe ? Fenyegette Magyarországot valaha Oroszország ?" Csak negyven évet rohadtak a nyakunkon, meg aztán Putyin is elugatta, hogy szerinte hátrébb kell húzódnia a NATO-nak. Szerintem ez fenyegetés, főleg ha azt nézzük, hogy mit művel egy nem NATO tag szomszédjával.
"Ma Ukrajna, holnap Magyarország, és holnapután meg Portugáliában fognak parádézni az orosz tankok ? :)" Nem, szerencsére erre képtelenek. De az életünket bőven meg tudják keseríteni.
"Milyen érzés mesterségesen gyártanod a rémképeket, és keltened a hangulatot ?" Neked milyen érzés szándékosan bagatellizálni a helyzetet, és izomból tolni a ruszki propagandát, hogy ők nem is olyan rossz fiúk?
# Molyember
" Csak negyven évet rohadtak a nyakunkon "
Azért voltak nálunk 40 évet, mert volt egy II. világháború, abban Magyarország üzent hadat Oroszországnak, és még az USA-nak is.
Nem pedig fordítva, ők támadtak ránk.
Ezt a szégyent, hogy ezt se tudja valaki, Mi miért volt, nem ártott volna bejárnod a törire, kedves Pombe.
Ahol én lakom, ott meg az amerikaiak bombáztak. A II. világháborúban a légibombázásokhoz Angliának, és az USA-nak volt ereje, Anglia az Németországot bombázta, addig az USA-nak meg egyszerre volt kapacitása Németországot, Magyarországot, és Romániát légibombáznia.
" De az életünket bőven meg tudják keseríteni. "
És hogyan ?
" Neked milyen érzés szándékosan bagatellizálni a helyzetet, és izomból tolni a ruszki propagandát, hogy ők nem is olyan rossz fiúk? "
Mert szerinted Mit kéne csinálni ? Rettegni ? Vagy toborozni fegyverbe a népeket ? Oroszország ellen ? Mi az, hogy orosz propagandizmus ?
Ha te megengeded magadnak, hogy másokat le propagandistázz, akkor te mi vagy ? Nem te vagy a propagandista ? Vagy akár provokátor vagy ?
1992 - 2022 között fenyegette Oroszország Magyarországot ?
Te egy beszűkült rasszista, és irracionális ruszofób vagy.
Ha eltekintünk az Orosz - Ukrán / NATO konfliktustól, az azon kívüli fórumos tevékenységed az meg nyílt hungarofóbiáról, és full szélsőliberális hozzáállásról tanúskodik.
Én 2014 óta vagyok ezen a fórumon, és már 2017-ben láttam olyan kommentelést a részedről, amin megakadt a szemem, és akkor még nem volt semmilyen Orosz - Ukrán háború.
Most meg te akarsz legjobban aggódni Magyarországért.
Elírtam, nem Pombe akart lenni, hanem Molyember a megszólítás, de a lényeg szerintem átjön.
Ha szájba rágós akarok lenni, akkor felteszem a kérdést:
Mit kerestünk a Don-kanyarban ? Jó ötlet volt megjárni ?
# 16-os
A NATO az háborúzott Líbiában. Egynéhány nap után kifutott Anglia, Franciaország, Olaszország, és Dánia a légibombákból. Csak az USA belépése mentette meg az ő helyzetüket.
Tehát a NATO is csak papíron erős, de a valóságban nem.
A másik, az Orosz - Ukrán háború az nem hirtelen felindulásból robbant ki, ott mindkét fél megtett minden tőle telhetőt, hogy háború legyen. Igen, az orosz politika is ugyanolyan hibás, mint az EU-s, és amerikai politika.
Tehát itt magad elismered, hogy a NATO gyenge, akkor az az érvelésed megbukott, amivel egy portugáliázással akartad lekicsinylíteni, elviccelni emberek aggodalmát, plusz meg is alázni azt, akit zavar Oroszország háborúja.
# 18
Az európai NATO gyenge, valóban.
Azonban Oroszország is gyenge, Ukrajnában veszítettek 2,000 + harckocsit, és hasonló mennyiségű páncélost, saját hibákból, nem pedig a NATO-s hadisegély miatt.
Az USA az önálló hatalmi tényező, és bizonyítottan erős, állócsillag.
1992 - 2014 között Oroszország fenyegette Magyarországot ?
És 2014 - 2022 között ?
Háború az 2014 óta van, de sokaknak csak 2022-től kezdődik az időszámítás. Meg ez a felfokozott világvége váró hangulat, ami nem tetszik.
Amint bedől Ukrajna, vajon mekkora össznépi dühöngés lesz itt ? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!