Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az átlag amerikai tényleg...

Az átlag amerikai tényleg olyan buta, mint amilyennek mondják őket?

Figyelt kérdés

Nagyon sokszor hallom, hogy milyen buta az átlag amerikai, hogy a fejlettebb országok közül arányaiban ott van a legtöbb 1 bites ember, és hogy az átlag IQ szint is elég alacsony egy fejlett országhoz képest.

Leginkább olyanok válaszára lennék kíváncsi, aki már legalább volt kint és testközelből tapasztalta az ottani embereket.

okt. 22. 13:15
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
94%

Egyszerűen, nem fektetnek nagy hangsúlyt a lexikális tudásra.

Az oktatásuk célorientáltabb.Ha te hülye vagy matekból, vagy nem megy annyira a verselemzés, akkor elég a tárgy "alap" változatát megtanulnod.

okt. 22. 13:18
 2/26 anonim ***** válasza:
81%
Van benne valami, pl. ami nálunk még csak középiskolás tananyag olyanokat náluk már csak egyetemeken tanítanak.
okt. 22. 13:21
 3/26 anonim ***** válasza:
57%

"olyanokat náluk már csak egyetemeken tanítanak."

Jól is teszik.

okt. 22. 13:23
 4/26 anonim ***** válasza:
100%

Én voltam kint, ott valóban inkább a praktikusságra épül minden. Sok jó megoldásuk volt, leginkább a közlekedésben. Minden feliratozva van, nem kell sokat gondolkodni.

Amúgy egyre inkább mi is ebbe az irányba haladunk, a lexikális tudást felváltja a wikipedia és társai, és inkább fontosabb lesz a problémamegoldás.

okt. 22. 13:27
 5/26 anonim ***** válasza:
52%
A net tele van olyan videókkal hogy őasszonysága vesz egy kanapét de aztán próbálja betuszkolni a kocsi hátsó ülésére. Szóval igen, ott az átlag ember nem nagyon van megáldva ésszel.
okt. 22. 13:29
 6/26 anonim ***** válasza:
82%

Attól is függ hogy melyik államban és melyik városban

Én északi államokban éltem több helyen és nem voltak buták vagy műveletlenek

Az egyetemeik meg a világ legjobbjai között vannak.

Míg a hazai egyetemek a 700. körül vannak

okt. 22. 13:29
 7/26 anonim ***** válasza:
74%
A magyar tanrendszer arról szól, hogy minél több, totál felesleges lexikális tudást gyömöszöljünk az emberek fejébe, miközben nem tanítunk nekik semmi hasznosat, nem tanítjuk meg őket gondolkodni.
okt. 22. 13:34
 8/26 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem ez csak,ilyen vetélkedés,rivalizálás.

Mi európaiak azt mondjuk,hogy az amerikaik buták.

Az amerikaiak pedig ugyanúgy vissza adják.

Nézd meg a south parkban,hogy szivatják a franciákat

( beszarinak,beszédhibásnak mindennek elmondják őket)

Vagy a familyguy-ban,hogyan ábrázolják az angolokat,nagy orrú, nagy fülű,rossz fogú, cilinderes figuráknak vannak beállítva.

okt. 22. 13:36
 9/26 anonim ***** válasza:
58%

"A net tele van olyan videókkal hogy őasszonysága vesz egy kanapét de aztán próbálja betuszkolni a kocsi hátsó ülésére."

Hát hurrá, láttál videókat egy országról aminek népessége 30-szor területe meg 10-szor nagyobb mint Magyarország.

Én az általad leírt jelenetet a 9. kerületben láttam premier plánban. Egy személyautó hátsó ülésére akartak bepakolni egy fotelt ami már ránézésre sem fért el. Ez alapján a magyarok sem okosabbak :D

okt. 22. 13:37
 10/26 anonim ***** válasza:
76%

"Az egyetemeik meg a világ legjobbjai között vannak."

Ugye tudod, mi alapján rangsorolják az egyetemeket?

Nem feltétlenül az áll első helyen, ahol a legmagasabb az oktatás színvonala.

Én anno gazdasági szakra jártam, nem ment a mikroökonómia, jártam privát tanárhoz.

A tanárnak voltak magyar diákjai, akik a Bécsi Gazdasági Egyetemen tanultak.Semmivel sem oktatták őket jobban és a vizsgák sem voltak nehezebbek.

Annyi a különbség,hogy a Bécsinek több a pénze, jobb a marketingje, jobbak az egyetemi szolgáltatások...stb.Ezért magasabb helyre került, mint a BGE.

okt. 22. 13:38
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!