Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ukrajnának elsősorban emberre...

Ukrajnának elsősorban emberre van szüksége, nem fegyverekre (abból van elég nekik). Liberálisként mi tart vissza, hogy csatlakozz az Ukrán Hadseregbe?

Figyelt kérdés

Ukrajna így is rengeteg fegyvert kapott, a legmodernebb technológiát egy rakás nyugati országtól.

Viszont emberből hiányuk van. Ezért is megy a toborzás meg kényszer sorozás gőzerővel. Hiába a sok fegyver ha nincs ember aki kezelje.

Ezt azért írom mert a liberálisok szerint azonnal a teljes magyar haderőt oda kell adni Ukrajnának ajándékba. Mivel Magyarország nem ezt teszi, ezért kötelező putyinista diktatúrának nevezni liberális körökben. Viszont ez nem sokat nyomna a latban, ha a teljes magyar haderő fegyvereit el is küldenénk nekik. Viszont emberekre nagy szükségük lenne.

Ezt pedig egy belpesti liberális is bármikor megteheti. Volt is néhány liberális, akikről Perintfalvi posztolt, hogy magyarországi önkéntesként beléptek az Ukrán Seregbe.

De téged mint liberálist, aki azért hőbörög, mert nem küldünk fegyvereket Ukrajnának mi tart vissza, hogy belépj az Ukrán Hadseregbe?

okt. 19. 14:53
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
67%

"Liberálisként mi tart vissza, hogy csatlakozz az Ukrán Hadseregbe?"

Magyar törvények tiltják, hogy idegen országba háborúzz.

okt. 19. 15:45
 12/41 Jeffrey Spender ***** válasza:
59%

# 11

Attól még vannak olyanok, akik magyar létükre ukrán oldalon is harcolnak.

[link]

okt. 19. 15:50
 13/41 A kérdező kommentje:

De Magyarország egy putyinista náci diktatúra.

Vajon egy fasiszta náci diktatúra törvényei érdekelnek-e téged liberálisként vagy pedig a világ megmentése? Azaz Ukrajna. Hisz jelenleg Ukrajna az egész világ fényhozója, a csecsemőszíveket reggeliző sátánista putyinnak az a célja, hogy az egész világot leigázza és pusztán hobbiból mindenkit lemészároljon. Egyedül Ukrajna áll most ennek útjában. Ukrajna védi meg jelenleg az egész világot ebben az angyalok és démonok világharcában.

Amikor az egész világ sorsa forog kockán, akkor liberálisként tényleg érdekel téged az, hogy a náci putyinista Orbán fasiszta diktatúrájának salátatörvényei mit mondanak?

okt. 19. 15:53
 14/41 anonim ***** válasza:
44%

"Liberálisként mi tart vissza, hogy csatlakozz az Ukrán Hadseregbe?"

Ahhoz gyávák, max. azt néznék örömmel, ha a megmaradt kárpátaljai magyarokat rántanák be, esetleg másokat.

okt. 19. 18:26
 15/41 Jeffrey Spender ***** válasza:
63%

" Mit keresel te egy libárális nyugati, jóléti demokráciában? :D "

Neked lételemed az agitálás ?

okt. 19. 22:16
 16/41 A kérdező kommentje:

Igen, ez gyakori liberális kapufa érvelés.

Ilyenkor én is mindig visszakérdezek, hogy ők liberálisok mit keresnek egy fasiszta putyinista diktatúrában, ha annyira zavarja őket. Egy rakás liberális hisztizik meg nyafog, hogy na majd akkor most elköltözik Magyarországról és lelép stb. És az esetek többségében ugyanezek még 10 év múlva is ugyanitt vannak magy max annyit jelent nekik a kiköltözés, hogy néha átmennek mosogatni labancföldre. Persze én meg röhögök rajtuk, hogy "te mi a f*szt keresel még itt? Nem azt mondtad, hogy ez egy élhetetlen putyinista náci diktatúra?"

Egyébként meg nem tudom Svájc milyen tekintetben nevezhető liberálisnak. Az illető biztos sosem találkozott még svájcival.

okt. 20. 07:33
 17/41 anonim ***** válasza:
25%

"lyenkor én is mindig visszakérdezek, hogy ők liberálisok mit keresnek egy fasiszta putyinista diktatúrában, ha annyira zavarja őket. "

Amit kifelejtesz a kapufa érvelésből, hogy mi ide születtünk te meg önként mentél oda, igaz?

"Persze én meg röhögök rajtuk, hogy "te mi a f*szt keresel még itt? Nem azt mondtad, hogy ez egy élhetetlen putyinista náci diktatúra?"

Talán sokan ilyen vagy olyan okból nem tehetik meg, hogy lelépjenek az országból. Akikről te beszélsz az egy hangos kisebbség aki feleslegesen tépi a pofáját, de ilyet találni minden táborban. A többiek jelentős részének ugyanúgy nem tetszik, ahogy az összes többi féldiktatórikus vagy diktatórikus országban élőnek sem tetszik ami neki jutott.

"Egyébként meg nem tudom Svájc milyen tekintetben nevezhető liberálisnak. Az illető biztos sosem találkozott még svájcival."

Az illető találkozott már svájcival. Na de nézzük csak mit jelent a wiki szerint a liberalizmus:

"A liberalizmus, más néven szabadelvűség, a szabadságot jelentő liberty szó után alapvetően a személyes szabadságon és törvény előtti egyenlőségen alapul, vagyis a szabad gondolatok széles spektrumát jelentő eszmerendszer, melyek közös vonása, hogy az egyén szabadságát jelölik meg mint legfontosabb politikai célt. "

Ilyet te nem látsz Svájcban? Furcsállom.

"Az először Adam Smith által megfogalmazott gazdasági liberalizmus támogatja a szabadpiacot és a szabadkereskedelmet, klasszikusai hittek abban, hogy egy láthatatlan kéz spontán rendet alkot az eredendően széttartó egyéni szándékok és tettek szövevényéből, s a sok egyéni érdek végeredményben a közjó növekedéséhez vezet, feltéve, hogy a minimális információ és igazságszolgáltatás rendelkezésre áll mindenki számára, azaz senki sem lophat, vagy alkalmazhat kényszert másokkal szemben. A gazdasági liberalizmus a magántulajdonon és az egyének által kötött szerződéseken alapul."

Svájcra ez sem igaz?

"A kulturális liberalizmus az egyéni jogokra koncentrál, a lelkiismeret és az életmód szabadságára, köztük olyanokra mint a szexuális szabadság, vallásszabadság, megismerés szabadsága, vagy azon alapelv, miszerint az állam ne hatoljon az egyén magánéletébe."

Ez sem? Most már komolyan érdekel melyik kantonban élsz, mert néhány kivételével mindben jártam már de nekem nem úgy tűnt, hogy Svájc nem ilyen lenne. Melyik kanton az amelyik nem ilyen?

okt. 20. 08:03
 18/41 Jeffrey Spender ***** válasza:
44%

Magyarországban mi a diktatórikus / féldiktatórikus ?

Én tök jól érzem magamat Magyarországon.

okt. 20. 12:31
 19/41 Jeffrey Spender ***** válasza:
60%

# 17-es

A liberalizmus az nem csak gazdasági értelemben létezik, hanem társadalompolitikailag / "kulturálisan" is.

A gazdaságpolitikai liberalizmussal senkinek sincs baja, sőt Észak-Korea meg az ilyen afrikai bukott államok, meg a latin-amerikai narkógerillák kivételével mindenhol az van.

Ellenben a társadalompolitikai / "kulturális" liberalizmus az ilyen SZDSZ-féle pártok nyomán szitokszóvá vált, teljes joggal, egy full elavult, és nevetséges ideológia, nem is értem azt, aki hisz felnőtt létére az ilyesmikben.

okt. 20. 17:09
 20/41 A kérdező kommentje:
A válaszoló sajnos nem tud különbséget tenni a kapitalizmus és a kulturális liberalizmus között.
okt. 20. 17:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!