Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ukrajnának elsősorban emberre...

Ukrajnának elsősorban emberre van szüksége, nem fegyverekre (abból van elég nekik). Liberálisként mi tart vissza, hogy csatlakozz az Ukrán Hadseregbe?

Figyelt kérdés

Ukrajna így is rengeteg fegyvert kapott, a legmodernebb technológiát egy rakás nyugati országtól.

Viszont emberből hiányuk van. Ezért is megy a toborzás meg kényszer sorozás gőzerővel. Hiába a sok fegyver ha nincs ember aki kezelje.

Ezt azért írom mert a liberálisok szerint azonnal a teljes magyar haderőt oda kell adni Ukrajnának ajándékba. Mivel Magyarország nem ezt teszi, ezért kötelező putyinista diktatúrának nevezni liberális körökben. Viszont ez nem sokat nyomna a latban, ha a teljes magyar haderő fegyvereit el is küldenénk nekik. Viszont emberekre nagy szükségük lenne.

Ezt pedig egy belpesti liberális is bármikor megteheti. Volt is néhány liberális, akikről Perintfalvi posztolt, hogy magyarországi önkéntesként beléptek az Ukrán Seregbe.

De téged mint liberálist, aki azért hőbörög, mert nem küldünk fegyvereket Ukrajnának mi tart vissza, hogy belépj az Ukrán Hadseregbe?

okt. 19. 14:53
1 2 3 4 5
 11/41 Jeffrey Spender ***** válasza:
63%

Mi értelme van a liberalizmusnak (és a társainak) ?

Liberálisnak lenni a 17 - 18. és 19. században volt divat, a feudalizmus, és az abszolutizmus ellenében.

Azonban nem csak a liberalizmus hirdetett harcot ezek ellen, hanem a konzervativizmus, a marxizmus, a nacionalizmus, és az anarchizmus is.

A felsorolt eszmék közül a liberalizmuson kívül a konzervativizmus, és a marxizmus voltak még pozitív eszmék.

A konzervatív dogmatika szerint az emberek alapvetően nem egyenlőek fizikai és szellemi képességeikben, lehetőségeikben, de a jogi egyenlőség természetesen ettől függetlenül fennáll, és ez elérendő cél is volt a középkorból maradt állapotok leváltása ellenében.

A marxizmust sem kell bemutatni.

Azonban ezek mindegyike múlt századi eszmék, amikor még az emberiség korlátok közt élt, és volt miért harcolniuk. Mára mindegyikük értelmét vesztette, ma már csak egy - két fanatikus tartja magát liberálisnak / konzervatívnak / marxistának és küzd a nagy semmiért vállvetve, és elkeseredetten.

Nem értem, miért kell valakinek körbefutnia a parkot, és újságolnia boldog - boldogtalannak, hogy ő most mekkora liberális / konzi / marxista.

okt. 21. 12:30
 12/41 Jeffrey Spender ***** válasza:
40%

# 11-es

" Magyar törvények tiltják, hogy idegen országba háborúzz. "

Nem csak a magyar törvények, hanem sok más országé is, mégis ezeket teljesen ignorálva, és büntetőjogi következmények nélkül mennek katonásdit játszani sokak Nyugatról Ukrajnába, az más dolog, hogy a háború az nem olyan, mint amilyennek ők képzelik.

Nem a büntetőjogi következmény a kemény, hanem hogy a nyakukba kapnak egy 122-es / 152-es orosz tüzérségi lövedéket, és anélkül ér véget a kalandjuk, hogy harcban vehettek volna részt.

Pedig én hogy örülnék, ha a tettek mezejére lépnének az Ukrajna / Nyugatimádók is, nem pedig csak az elkeseredett netes kommentelésben élnék ki magukat.

okt. 21. 12:39
 13/41 anonim ***** válasza:
41%

"Egyébként meg te nem válaszoltál a fő kérdésre."

Nem nekem szól a főkérdés, ugyanis nem vagyok fanatikus/ultra liberális.

A fő kérdés leírásában felvetett "teljes magyar haderőt oda kell adni" baromságot még életemben nem hallottam. Nem tudom honnan szedted ezt, de szerintem nem a magyar valóságot reprezentálják.

"Kezdjük ott, hogy én nem is Magyarországon születtem, nem onnan jövök. Megpróbáltam ott pár évet élni, de az ilyen hozzátok hasonló szervilis szolgalelkűekből elegem lett. "

Tehát akkor te nem Magyarországon születtél, hanem hol? Svájcban? Ha egy relatív gazdag jóléti országból köztözöl egy kelet-európai koszfészekbe az majdnem ingyen van ( néhány svájci ismerősöm azért vett nyugdíj után Magyarországon ingatlant ), viszont ha Svájcban élsz akkor tudod mik ott a megélhetés költségei, tudod hány havi kaució kell egy lakásra és ha éltél nálunk akkor tudnod kell kb mi a magyar átlagbér. Kicsit merész a mobilitást olyankor számonkérni, ha a lakásbérleti kaució kifizetése 4-7havi nettó fizetésedbe kerülne, nem igaz? Ezt már anyagilag sem mindenki engedheti meg magának. Ezen felül ott van a nyelvtudás általános hiánya is, mint tényező de mindezek ellenére azért nagyjából egy millió fő már külföldön él vagy dolgozik, azaz a lakosság 10%-a gyakorlatilag lelépett.

" Olyan szintű fanatizmus megy Magyarországon Washington vagy Moszkva felé, hogy az valami elképzelhetetlen. Az átlagember Magyarországon el sem tudja képzelni, hogy milyen az amikor egy ország a saját érdekeit nézi és NEM Washingtonnak vagy Moszkvának fekszik le."

Nem tudom mikor értél Magyarországon, de ilyen szintű fanatizmus nem volt egyik irányban sem és most sincs. A NATO csatlakozás idején, a '90-es évek második felében volt ez néha téma, de azóta a közbeszédben én nem tapasztalok ilyet és 2021 év végéig a moszkvai vonal is teljesen hiányzott, az csak az Ukrajna lerohanása után jött elő, miután az állampárt ezt tolta a nép arcába.

Az általad leírt dolog a magyarországi általános közbeszédben nagyjából nulla alkalommal merült fel mint téma 2022 előtt.

" Persze tudom, most ti ilyenkor mindig azt írjátok "dehát kicsik vagyunk, senkik vagyunk, nyalnunk kell a nagy erőseknek. Inkább ne is próbáljunk meg semmit sem, mert úgyis gyengék vagyunk""

Na ezt viszont tipikusan nem a liberális értelmiségi körökhöz tartozók nyomják Magyarországon, hanem a magukat jobboldali konzervatívoknak tituláló posztkommunisták.

Nekem továbbra is gyanús, hogy ez az egész csak kitaláci, mivel egyáltalán nem korrelál az általam tapasztalt valósággal. Melyik években élted ezt meg Magyarországon? :)

Ilyen elvont hülyeségeket hamarabb találsz a különböző internetes fórumokon,facebook csoportokban és redditen, mint a valóságban - csak az online tér nem a valóság.

Szóval melyik svájci kanton az amilyen egyáltalán nem felel meg a bemásolt definicíónak? Kíváncsi vagyok, mert idén még fogok Svájcba utazni és megnézném azt a környéket is, mivel ahol eddig jártam az szöges ellentéte volt annak amiről írsz (pedig a legtöbb kantonban jártma már).

okt. 21. 18:54
 14/41 A kérdező kommentje:

Az a baj ezzel az érveléseddel, hogy pont olyan mint amit annó a kommunisták mondtak. Ami kb úgy hangzott, hogy "a kommunizmus az egyenlőséget hirdeti. Tehát aki ellenzi a kommunizmust az valójában az egyenlőséget ellenzi"

Pont úgy mint amikor ma a liberálisok azt mondják, hogy "a liberalizmus a szabadságot hirdeti, tehát aki ellenzi a liberalizmust az a szabadságot ellenzi."

Egyébként meg kb 2016-2021 között éltem Magyarországon. De a magyar közéletet meg fórumokat korábban meg azóta is követem.

okt. 21. 20:54
 15/41 anonim ***** válasza:
0%

Ha valós hibát találtál volna ismét akkor rávilágítottál volna, de mivel ez elmaradt... :)

Kb 2016-2021 között hol találkoztál az általános életben vgay közéletben az általad leírt jelenséggel? Milyen szituációkban futottál bele? (a fórumokat hagyjuk, az nem a valóság )

Még mindig nem árultad el, melyik kantonban találnám meg az említett svájciakat.

okt. 21. 21:05
 16/41 A kérdező kommentje:

Nálad már az alapokkal bajok vannak.

Az egész érvelésed kb azon alapul, hogy maga a szabadság meg hasonló dolgokat ki akarod sajátítani, holott ezeknek semmi köze a liberalizmushoz. Ahogyan az egyenlőség fogalmának sincs semmi köze a kommunistákhoz hiába akarták kisajátítani maguknak.

Javarészt Budapesten, egyaránt utcán és munkában is. De nemcsak pestiek, hanem vidékiek körében is.

okt. 22. 16:53
 17/41 anonim ***** válasza:
0%
Az a probléma, hogy már a második bullshit választ adod, olyan dolgokkal érvelsz amik meg sem történtek. A feltett kérdésre sem válaszolsz így az a sejtésem, hogy ez az egész amit összehordtál az egy nagy kamu.
okt. 22. 17:31
 18/41 A kérdező kommentje:

Már maga a kérdésed is hazugság.

Kb olyan nemzeti konzultáció szintű. Csak liberális verzióban.

okt. 22. 18:22
 19/41 anonim ***** válasza:
26%
Ha a megfelelő, oroszoknál jobb kiképzésem meglenne (hogy ne lőjenek le) mennék
okt. 23. 12:19
 20/41 Jeffrey Spender ***** válasza:
58%

# 34

A fronton az elesettek kétharmadát a tüzérség szedi, nem pedig Kalasnyikovval lövik le egymást.

A tüzérség ellen meg semmi nem véd.

Szóval gyártod a kifogásokat.

okt. 23. 12:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!