Az orosz-ukrán háború célja Európa meggyengítése? Ezért támogatja az Amerika vezette Nyugat annyira az ukránokat?
Tudom, hogy ehhez vagy kb 13 éves, és életkori sajátosság ebben az időszakban a valóságtól való elrugaszkodás, és a világmegváltó szándék, de tekintve, hogy te, és a többi hasonló elvbarát adjátok majd a jövő felnőttjeit, szégyenlem, hogy egy nemzetbe tartozunk.
# 6
IDÉZLEK: "Az orosz annexió nem igaz, hisz a céljuk egy puccs volt pár nap alatt, és csak abból lett a háború. Amúgy sem jelentős a terület."
Nem igaz az orosz agresszió? Dehogynem igaz!
Hiszen eddig már 5 ukrán megyét teljes területével hivatalosan Oroszországhoz csatoltak, úgy, hogy ebből kettőt még nagyobb részben el sem foglaltak az oroszok.
Érdekes, hol a józan eszed, hogy a pártpolitikai hűséged kerekedik felül nálad ebben a kérdésben.
# 13
Azt állítod, hogy nem igaz az orosz annexiós szándék.
Pedig Ukrajna területének 25%-át máris Oroszországhoz csatolta Putyin elnök.
Nem nekem ment el a józan eszem, hanem annak, aki a megtörtént orosz annexió tényét tagadja.
Nem, én nem állítom ezt. Én tudom, hogy ez a posztszovjet birodalmiság. Nem is nekem volt címezve az adott komment. Csupán meglep, hogy hol negatív hangvételben írsz az oroszok ténykedéséről, hol pedig a pártpolitikai preferenciádat választva a kormány szócsöve vagy ebben.
# 15
IDÉZLEK: "Nem, én nem állítom ezt. Én tudom, hogy ez a posztszovjet birodalmiság. Nem is nekem volt címezve az adott komment. Csupán meglep, hogy hol negatív hangvételben írsz az oroszok ténykedéséről, hol pedig a pártpolitikai preferenciádat választva a kormány szócsöve vagy ebben."
Mikor fogalmaztam meg oroszpárti véleményt? Mert nekem nem rémlik ilyesmi.
Tudnál esetleg idézni?
Aki régebb óta itt van, az látja a kérdések alatt, visszamazsolázgatni és egyesével belinkelni ezeket most nem fogom órákat rászánva a keresgetésre hónapokra, félévre visszamenőleg. Engem is meglepett, hogy hol ezt, hol azt írod, érzek benned egy kis meghasonlást, hogy kövesd-e ebben is meggyőződéses kormánypártiságodat és az origós cikkeket, vagy tartsd magadat korábbi elveidhez inkább. Én is átestem ezen, csak számomra nem jelentett ez dilemmát.
Persze, politikusnál ez nem nagy dolog, Balog is vígan lengette a tibeti zászlót ellenzékből, míg kormányon már elvitetik azokat, akik ilyet tesznek. De a szavazókat kicsit megborogatja, hogy a tegnap barátai a ma ellenségei, és a tegnap ellenségei a ma barátai. Mindenki máshogyan dolgozza fel ezt. Ki azzal, hogy a kormány támogatásával hagy fel, más az erkölcseivel.
# 18
IDÉZLEK: "Aki régebb óta itt van, az látja a kérdések alatt, visszamazsolázgatni és egyesével belinkelni ezeket most nem fogom órákat rászánva a keresgetésre hónapokra, félévre visszamenőleg. Engem is meglepett, hogy hol ezt, hol azt írod, érzek benned egy kis meghasonlást, hogy kövesd-e ebben is meggyőződéses kormánypártiságodat és az origós cikkeket, vagy tartsd magadat korábbi elveidhez inkább."
Tehát nem tudod hitelt érdemlően igazolni az állításodat.
Márpedig én fenntartom, hogy nem fogalmaztam meg oroszpárti álláspontot, Te pedig, ugye sajnos semmivel sem tudtad bizonyítani az ellenkezőjét.
Valóban?
Akkor elítéled, hogy a magyar kormány egyedüliként a NATO-ban nemhogy fegyverek küldésével (még Montenegró is megtett!) nem támogatja az ukránok védekezését az orosz invázió ellen, de még védőfelszerelésekkel(!) sem, amelyek akár a fronton harcoló magyarok életének megóvását is jelenthetné, sőt, még másoknak is megtiltja ezt Magyarországon keresztül?
Elismered, hogy totál blőd érvelés volt az, hogy ezzel a magyarlakta területeket tennénk ki orosz támadásnak, holott sem a lengyel, sem a román kisebbséget nem érte ilyen (mindkettő jelentős lélekszámmal képviselteti magát Ukrajnában)?
Elítéled, hogy a magyar kormány ott gáncsolja és vétózza ezenkívül is a közös fellépést és az oroszok megtörését, ahol csak lehetősége van, többek között hogy vétózott az (egyébként Sátán becenévvel illetett) orosz nukleáris fegyvert megáldó Kirill pátriáka miatt, de az utolsó noname orosz oligarchák jachtjai miatt is? (Hol ebben az úgymond "nemzeti érdek"?)
Elítéled, hogy nem csupán Ukrajna NATO-csatlakozását blokkolta Orbán már évekóta (amit ellenzékből sürgetett - és amit ha nem tesz, most nem lenne háború sem, ami miatt magyar családok is menekülnek az otthonaikból, és magyarok is halnak meg a fronton), de a skandináv államokét is egészen mindaddig, amíg csak lehetett (még Törökországot is lehagyva ebben)?
Elítéled, hogy Bayer Zsolt, a kormány informális szócsöve, olyan kijelentések mellett, minthogy ki kellene lépni a NATO-ból, és hadat kellene üzenni az Egyesült Államoknak, rendszeresen oszt meg még bizonyítottan hamis orosz propagandaanyagokat, manipulált felvételeket is a kormány médiafelületét jelentő HírTV-n?
Elítéled, hogy ugyanezen a felületen a rendszeresen megszólaltatott "biztonsági szakértő" George Spöttle nyíltan kijelentette, hogy az oroszok győzelmét reméli?
Elítéled, hogy a kormánypárti médiában nagy százalékban szószerinti átvétellel, tükörfordításban jelennek meg tartalmak a Kreml állami propagandájából?
Elítéled, hogy bár ellenzékből Orbán még bontani akarta a szovjet obeliszket, kormányon már többször is leseperte ennek indítványát?
Elítéled, hogy a kormányközeli médiaszereplők rendszeresen a megállíthatatlan orosz sikerekről, a csúfosan leszereplő nyugati fegyverekről, és a hamarosan összeomló ukránokról cikkezik napjában hússzor, megtoldva a világot "őrült veszélybe kergető" gonosz nyugati hatalmakkal?
Elutasítod, hogy miközben a szomszédban igazi bombáktól halnak meg emberek, míg az oroszok egy olyan ország ellen vívnak háborút, ahol magyarok is nagy számban élnek, addig az Orbán-kormány most is az EU ellen kelti a háborús hangulatot, és bombákkal(!) szimbolizálva őket plakátolja körbe az országot, mindeközben az '56-os forradalom ünnepén Orbán meg sem meri nevezni ellenségünket, csak mint "they" hivatkozik rájuk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!