Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Tervezte valaha is az USA...

Tervezte valaha is az USA valamilyen módon magába olvasztani Kanadát?

Figyelt kérdés

Olyanról hallottam ugyanis, hogy Kuba akart lenni USA tagállam, s voltak amerikai részről is támogatók. Csak a spanyol-amerikai háborút követően inkább protektorátushoz hasonló függésbe került a szigetország.

Olyan is volt, hogy az USA a 20. században háborúra készült Nagy-Britannia ellen és akkor azzal robbant volna ki a második világháború.

Kanada esetében, ha ilyen összejött volna, akkor most a kanadai szövetségi területek ma szintén az USA tagállamai lennének?

szept. 13. 12:07
 1/6 anonim ***** válasza:
93%
Ez engem is erdekelne de szerintem nem. Bar eroforrasokban nagyon is gazdag Kanada. Es el tudom kepzelni, hogy amugy eleg jol lehet ott elni.
szept. 13. 12:25
 2/6 anonim ***** válasza:
91%
Tervezte szerintem, meg is támadta, mikor az még angol gyarmat volt, mármint Kanada, és simán győzött Kanada, visszaverte őket. Talán nem akar háborúzni velük, inkább jó kapcsolatokra törekszik.
szept. 13. 12:53
 3/6 A kérdező kommentje:
Az azt hiszem a függetlenségi háború idején volt. De én az azt követő időszakra vagyok kíváncsi, amikor az USA megerősödött és nagyhatalom lett.
szept. 13. 13:31
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
The United States invaded Canada in two wars: Invasion of Canada (1775), American Revolutionary War. Invasion of Canada (1812), War of 1812.
szept. 13. 14:44
 5/6 Jeffrey Spender ***** válasza:

James K. Polk ő a mai Kaliforniát, Baja Californiát, Mexikó nagy részét, és Kubát szerette volna behúzni az 1840-es években.

Kalifornia sikerült neki, de a többi az nem.

Kanadát már nem akarta.

[link]

Kanadában tajga éghajlat van, a kanadaiak azok az amerikai határtól számított 250 km-en belül élnek, az ott kevés távolság, akkor a Nagy Tavaknál, és a Szent Lőrinc - folyó torkolata mentén, és kifújt.

Kanada 90 %-a lakatlan.

Nem véletlenül az USA - Kanadai határ is a nagy semmi közepén húzódik, a térképen húztak egy nyílegyenes vonalat.

[link]

nov. 10. 21:32
 6/6 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%
Aktuálissá vált a kérdés :D
jan. 9. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!