Zelenszkij miért nem ismeri el az Orosz Föderáció területi követeléseit a békéért cserébe?
[ma 13:13]: "Talán onnan, hogy a standard oroszt egy "picivel" nagyobb területen beszélik, mint az ukrán oroszt."
- Az amerikai angolt sokkal nagyobb területen beszélik, mint a brit angolt. Mondhatjuk tehát az érvelésed alapján, hogy a britek által beszélt nyelv az amerikaiak által beszélt nyelv egy nyelvjárása?
Másik kérdésem, hogy hány négyzetkilométertől számít valami önálló nyelvnek, meddig csak nyelvjárás? Merthogy eddig nekem fogalmam se volt róla, hogy ilyen áreametrikus fogalmaknak és relációknak, mint a terület és annak nagysága, nyelvészeti vonatkozása volna. De ha neked van erre vonatkozó okfejtésed, akkor azzal szerintem simán forradalmasítanád a nyelvtudományt. Plusz küldjünk egy tízfős kutatócsoportot az Antarktiszra, és máris a magyar lesz a legnagyobb területen beszélt nyelv, nem a germánusok gagyogása.
Valóban, az ukrán olyan az oroszon belül, mint a magyaron belül is vannak a székelyek, palócok, jászok
Ahogy a németeknél is vannak a bajorok, svábok stb..
Az ukrán és az orosz genetikailag egy nép, közös őssel, kultúrával és nyelvvel, mindketten a Kijevi Rusztól származnak.
Nincs értelme a magyart a cigányhoz hasonlítani, hisz más eredet, más kultúra, más nyelv
"Az ukrán és az orosz genetikailag egy nép"
Genetikailag minden ember egy nép, a homo sapiens sapiens egyede.
[ma 15:30]: "Általánosságban azt tekintjük a standard nyelvnek, amit a legtöbben, illetve a legnagyobb területen beszélnek."
- Na ácsi... akkor most legtöbben vagy legnagyobb területen? Azért ez az orosz esetében rohadtul nem mindegy, az Uráltól keletre viszonylag kevesen laknak, Szibéria jelentős része gyakorlatilag lakatlan. Belebiggyeszted ezt az ártatlannak tűnő illetve szót, és ezzel árulod el magad, hogy a te fejedben sincs ez meg letisztultan.
"És igen, mondhatjuk azt, hogy a brit angol egy nyelvjárás, mivel kevesebben beszélik mind anyanyelvként, mind idegen nyelvként."
- Az amerikai angolt is kevesebben beszélik mind anyanyelvként, mind idegen nyelvként. Akkor az is egy nyelvjárás? Kezdesz belebonyolódni, most már lassan ott tartasz, hogy az egész angol nyelv csak egy nyelvjárás. Volt itt legtöbben, illetve legnagyobb területen, most meg hogy anyanyelvként vagy idegen nyelvként beszélik legtöbben. Nyilván a te fejedben sincs ez meg koherens formában. Segítek. Szerintem csak írd ki, hogy Putyinnak mindenhez joga van, mert kulturálisan püttypürütty. Logika abban se lesz, de legalább világos lesz, hogy nem is kell benne keresni.
Amerikai nemzet nincs is, ott vannak
- angolszászok
- egyéb fehérek
- latinók
- feketék
- ázsiaiak
- és őslakos amerikaiak (indiánok)
[tegnap 21:58], [tegnap 22:01]: Ugye tudják a kiscicák, hogy nem ők döntik el, mi nemzet, és mi nem?
Nyilván lehet a nemzetet úgy definiálni, hogy a magyar a nemzet és az orosz, és nincs is más, és akkor persze bibibí ukránoknak, usákoknak, mindenkinek. De az általánosan elfogadott értelmezés szerint amerikai nemzet létezik. Ez nem volt mindig így, de a függetlenségi háború nagyjából létrehozta bő kétszáz éve, és onnantól ezen értelmes ember nem vitatkozott. Hogy a kiscicák mindig vitatkoztak-e rajta, én nem tudom. Persze azon sokáig mentek a viták, hogy ki, mennyire és milyen formában tartozik bele.
De persze ha a kiscicák attól jobban érzik magukat, akkor gondolják, hogy amerikai nemzet nincs. És Putyinnak persze arra is joga van, Alaszkára különösen joga van, mert püttypürütty. A talpacskátokkal dobbantsatok közben, úgy meggyőzőbb!
# 39
Akkor az USA-ban mire fel különböztetik meg a népeket, hogy az egyik az WASP, a másik az latinó, a harmadik az indián, és így tovább ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!