Az Imane Halif-féle fétfi-nő (meghatározatlan nemű) sportolók problémáit meg lehetne oldani így?
Nekem van egy zseniális ötletem. Nagyon kellemetlen helyzetet meg lehet simán oldani. Most a baj velünk van. Mindenkinek kellemetlen kiállni az ilyen sportolókkal. Nagyon fájó, hogy síróra veri egy ilyen kevert nemű nembináris sportoló a gyengébb nem képviselőjét, aki vissza is kénytelen vonulni a meccs után. Nem lehet megoldani jelenleg ezt a kényes helyzetet. Nem etikus férfiak közé küldeni egy ilyen sportolót, mert ott nem állja meg a helyét.
Szerintem a legjobb megoldás az lehetne, hogy egy fizikális handicappel indulna az ilyen sportoló. Gondolok itt arra, hogy pl (1) legyen a gyengébb keze hátrakötve vagy (2) legyen egy kötés rajta, mint akinek el van törve a keze, hogy ne tudjon ütést bevinni. Csak védekezésre lehessen használni. Zseniális kiegészítő lehet az is, (3) ha egy súlyt, dobozt, hordót kötünk a hátára, ami nehezíti a mozgást. Az is érdekes lehrt, ha összekötjük, lánccal a két lábát, hogy ne tudjon gyorsan mozogni, csak kis léptekben
Ha hadikeppel azaz hátránnyal indulna fizikai szinten, azaz a testi erőbeli kifejtési képességét korlátoztuk, akkor már képes lehet kb egyenrangban boxolni egy nővel. Lehetne ezt a 4 kombináció valamilyen egyvelegét is alkalmazni és minden ismét jó lenne?
"Én maradi hozzáállású vagyok, nemi szerv alapján ítélek, ha női nemi szerve van, akkor hadd versenyezzen nőként."
Sajnos már ez se igaz, nemátalakító sebészek, plasztikai sebészek már olyan puncit kreálnak a kobra helyére, hogy azt hinnéd megtaláltad álmaid nőjét. Az XY kromoszóma számít, és annak ténykedése, az nem hazudik. Nem kell túlspilázni, úgy néz ki mint egy férfi, úgy viselkedik mint egy férfi, úgy üt mint egy férfi, annyi tesztoszteronja (állítólag többet is találtak nála) van mint egy férfinek, akkor ez egy férfi. Ha véletlenül Imane Khelif egyszer teherbe esne, akkor megígérem, mindenki előtt megkövetem magam, de ennek az esélye egyenlőre erősen a nullához konvergál. Inkább arra fogadnék, hogy miután letette a kesztyűt, elvesz egy igazi nőt, és lesz pár kis lurkója.
#20-#21
„Láttad személyesen?”
Nem, de úgy gondolom az orvosok a születésekor meg tudták állapítani, hogy milyen volt, és ennek megfelelően anyakönyvezték.
„Igen, de nem férfi herevédő, mint amit ő hordott. A női és férfi ágyékvédő közt szemmel látható különbség van.”
Amit hordott egyszer, valamikor valami edzést követően. Lehet, hogy otthon hagyta a sajátját, az edzőteremben meg csak egy férfi kivitel állt rendelkezésre. Ez kissé karcsú bizonyíték arra, hogy férfi nemi szerve van.
„Rákerestem, de ez b.zi woki MI algoritmus valószínű levette mindenhonnan ezeket a képeket. Amikor az olimpia alatt nagy sláger volt az ipse, előbányászták régebbi edzős fotóit, ott tisztán látszott.”
Hiszem, ha látom. De te magad is a fotók alapján jókora csiklóra következtettél csupán.
„Ez nem bizonyít semmit, be is öltöztethették kislánynak”
A férfi herevédőtől talán erősebb bizonyíték.
„Különben most, hogy rákerestem a képeire, a youtube csatornán pont a kislányos képéről bizonygatták, hogy nem őt ábrázolja.”
Hogyhogy nem tud senki előbányászni róla egy kisfiúkori képet? Ha fiúnak született, de kislányként nevelték, hogy-hogy nem kövezték meg a családját, vagy álltak bíróság elé. Ha valami bűzlene ilyen téren, nem lehetne titokban tartani, és kitudódott volna, főleg Algériában.
„Az a mezítlábas banda pénzért még az anyját is eladná, az iszlámban különben is dicsőség ha a hitetleneket átbúrázzák.”
És különösen nagy szégyen, ha a családban buzeráns vagy, egyéb defektes LMBTQ-szökevény van.
„Végül ha annyira nő, hogyhogy cickóknak még a legkisebb kezdeménye sincs nála?”
Szarok az adottságai ilyen téren, de nézd meg az úszónőket.
„Ez egy imposztor, aki a lóvéért csinálja, meg a "kétes" hírnévért.”
Rendkívül valószínűtlen feltételezés.
„Sajnos már ez se igaz, nemátalakító sebészek, plasztikai sebészek már olyan puncit kreálnak a kobra helyére”
Gondolom az original, születéskori nemi szervre gondolt a hozzászoló, nem az átalakítottra.
„Az XY kromoszóma számít, és annak ténykedése, az nem hazudik.”
Akkor mi van, ha egy XX kromoszómájú férfi megy a nők közé boxolni?
„Nem kell túlspilázni, úgy néz ki mint egy férfi, úgy viselkedik mint egy férfi, úgy üt mint egy férfi”
A férfias viselkedést és férfias ütést miből állapítottad meg?
„annyi tesztoszteronja (állítólag többet is találtak nála) van mint egy férfinek, akkor ez egy férfi.”
Akko ha valamelyik női boxoló doppingszeren keresztül viszi be a tesztoszteront, hogy így tegyen szert erőre, az férfivé válik?
Ha valakinek a nemére nézve a legkisebb kétség merül fel, akkor csak a férfiak között szabadjon indulnia. Így igazságos.
A másik megoldás durvább lenne:
ne legyen férfi-nöi kategória. Így persze a nők ki lennének rekesztve automatikusan. Ezért marad az első megoldás.
Úgy látom a felpontozásod alapján elég felülreprezentált is az LMBTQXY közönség. Fejet is hajtanék előtted, és elfogadnám a véleményedet, ha nem te is a fotelből osztanád az észt, ugyan úgy mint én. Egyikünk se látta személyesen Imane Khelif elsődleges, és másodlagos nemi jellegeit, az meg bizonyítéknak kevés, hogy valaki kirúzsozza a száját, kihúzza a szemöldökét, kisminkel mint egy nő. Tehát elméletileg patthelyzet lenne, viszont itt mindenki megfelejtkezik két nagyon fontos tényről. Jelen olimpián azért indulhatott nőként, mert az van beleírva, az útlevelébe hogy nő, amit mellékesen nem az eredeti születési bizonyítványa alapján állítottak ki, hanem egy 2019 dátumú alapján ami kb egybeesik Khelif női boxkarrierjének indulásával. Természetesen ettől függetlenül doppingvizsgálatnak alávetették, ami nem zárja ki a magas tesztoszteronszintet, ha azt a szervezet saját maga termeli külső rásegítés nélkül. Tehát nem vizsgálta meg orvos, elég volt az útlevél. Ellenben a vb-n, ahol kizárták a nők közül, egy egész orvos csoport vizsgálta, akik nem csak a külsőségek alapján döntenek ( főleg nem egy szimpla útlevélbeírás szerint), mert lehet valaki egy nagyon maszkulin, férfias megjelenésű nő is, aki akár még férfinak is elmenne. "Imane Khelif egyike volt annak a két női bokszolónak, akiket az IBA nemi tesztekre hivatkozva kizárt a 2023-as világbajnokságról. A hivatalos orvosi állásfoglalást senki sem látta, csak a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) elnöke hivatkozott rá, és hivatalosan annyit közöltek a tesztekről, hogy nem tesztoszteronszintet mértek, hanem „elkülönült és elismert vizsgálatot” folytattak." Mindenki eldöntheti, kinek hisz, egy velejéig korrupt ország útlevelének, vagy egy kimondottan erre a célra összeállított orvoscsapatnak,
„Úgy látom a felpontozásod alapján elég felülreprezentált is az LMBTQXY közönség.”
Ellenkezőleg. Én azon az állásponton vagyok, hogy az alapján határozzuk meg az emberek nemét, hogy milyen elsődleges nemi szervük van, ne egy „láthatatlan”, laborban kimutatható dolog alapján, hogy XX, vagy XY kromoszómájuk van-e.
Ha az utóbbi szerint tennénk, máris teljesen jogosak lennének an nemátalakító műtétek, stb.
„Fejet is hajtanék előtted, és elfogadnám a véleményedet, ha nem te is a fotelből osztanád az észt, ugyan úgy mint én.”
Ez nem ész osztás, hanem logikus, józan paraszti ész alapján való megközelítése a dolgoknak.
Most azon megy a vita, hogy Imane Helifnek milyen nemi szerve van. Én úgy gondolom biztos, hogy pinával rendelkezik, mert fasszal nem jutna át semmiféle szűrőn; azon, hogy születésekor hogyan anyakönyvezik, azon, hogy a születésétől fogva hogyan nevelik, azon, hogy kiszivárog-e, hogy a kamu a neme, egy esetleges nemátalakítást sem lehetne titokban tartani. Ezt a nyugati világban sem lehetne titokban tartani, de főleg nem egy muszlim országban.
„Egyikünk se látta személyesen Imane Khelif elsődleges, és másodlagos nemi jellegeit”
Orvosok viszont igen, akik anyakönyvezték.
„Jelen olimpián azért indulhatott nőként, mert az van beleírva, az útlevelébe hogy nő”
De annak már nyomós oka van, hogy az útlevelébe az van írva, hogy nő.
„…amit mellékesen nem az eredeti születési bizonyítványa alapján állítottak ki, hanem egy 2019 dátumú alapján ami kb egybeesik Khelif női boxkarrierjének indulásával.”
2018-as. Semmit nem jelent a későbbi dátum. El is keveredhetett a régi, és újat kellett kiállítani például. De ha ez egy annyira korrupt, mindenre elszánt ország, ahogyan azt mondod, és annyira lényeges pont, hogy mikor lett kiállítva az a születési anyakönyvi kivonat, akkor is simán visszahamisíthatnák egyszerűen a kiállítás dátumát 1999-re. (Ez a születési éve). Ha egy születési anyakönyvi kivonaton képesek valaki nemét meghamisítani, majd gondolod, hogy a kiállítás dátumát odakamuzni problémát jelentene?
„Tehát nem vizsgálta meg orvos, elég volt az útlevél.”
A születésekor vizsgálta.
„Mindenki eldöntheti, kinek hisz, egy velejéig korrupt ország útlevelének, vagy egy kimondottan erre a célra összeállított orvoscsapatnak,”
Most hamis dilemmát állítasz. Lehet úgy is azt hinni, hogy Iman Helifnek nincs pélója, hogy közben hiszel az orvoscsapatnak is, hogy találtak valami olyat, hogy ami miatt Iman Helif kizárható (pl.: XY kromoszómák megléte). A kettő nem zárja ki egymást, én az XY kromoszómák meglétét sem vitattam soha eleve, csupán lényegesebb szempontnak tartom azt, hogy milyen nemi szerve van.
@25 "Mindenki eldöntheti, kinek hisz, egy velejéig korrupt ország útlevelének, vagy egy kimondottan erre a célra összeállított orvoscsapatnak"
Legyünk korrektek: egy velejéig korrupt ország útlevelének, vagy egy ugyancsak velejéig korrupt ország orvoscsapatának.
"egy velejéig korrupt ország útlevelének, vagy egy ugyancsak velejéig korrupt ország orvoscsapatának."
Ne terelj! Az IBA-nak több évtizedes mindenre kiterjedő pontos szabályrendszere van, és nem önkényesen az éppen regnáló elnökük hozza. Először 2022-ben merült fel a gyanú a nemiséget illetően a törökországi női vb.-n, ahol a szabályok szerint elvégezték a tesztet egy akkreditált török laborban, majd az ügy súlyosságára való tekintettel az IBA értesített minden társszervet, így az IOC-ot (NOB) is.
Az IOC nem reagált. Ezt követően a következő vb.-n új-Delhiben megismételték egy ottani akkreditált laborban a vizsgálatokat, ahol szintén az az eredmény jött ki, mint a törököknél. A GDPR miatt a vizsgálat eredményeit az IBA nem hozhatja nyilvánosságra, azt csak az két sportoló tehetné meg, de ők ezt nem tették meg. A vizsgálatokról a sportolók aláírták a jegyzőkönyveket, annak tartalmát sem akkor, sem azóta nem vitatták. A kizárás döntése ellen Khelif a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz beadott egy fellebbezést, de azt nem sokkal később visszavonta. Gondolom rájött, hogy a bíróság saját hatáskörben kirendelhet orvosszakértőt, és ha az is azt mondja hogy nő, akkor végleg bezárul minden kiskapu, ezt nem akarta megkockáztatni, mert ez a döntés a NOB-ra is kötelező érvényű lett volna. Az olimpián csak azért indulhatott, mert a NOB szabálya szerint az számít hogy milyen nem van beírva az útlevélbe, olyan apróságokkal, hogy biogólilag tényleg megegyező a beírt és a valós nem nem foglalkoznak. Mellékesen a 2025-ös vb-ről is ki van zárva, a két sportoló mert biológiailag férfinek vannak minősítve.
Szememben pedig az az eredtei születési anyakönyvi kivonat számítana valamit, amit a születésekor állítottak ki, mert azt a szülészorvos beírása alapján készítik, és nem az, amit abban az évben készítettek amikor éppen elkezdett a női kategóriában versenyszerűen bokszolni.
Maradjunk annyiban hogy Khelif és a tajvani bokszoló kihasznált egy kiskaput, amit szándékosan hagytak nyitva ebben a "nagyon progresszív-haladó" világban nyilvánvaló politikai okokból. Amúgy szellemiségében ez tökéletesen beleillett ebbe a moslékolimpiába, kezdve a megnyitótól, a kartonágyakig, ehetetlen kajáig, xardarabos, fertőző Szajnáig.
"Szememben pedig az az eredtei születési anyakönyvi kivonat számítana valamit"
De miért számítana? Egy velejéig korrupt országról beszéltél. Gondolod, hogy nem tudnának hamisítani? Még talán én is tudnék photoshoppolni egy ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!