Nagy-Britannia hogyan és miért vesztette el szuperhatalmi státuszát? Nem külső körülményekre inkább hibás belső döntésekre folyamatokra kérdeznék.
Figyelt kérdés
júl. 13. 07:41
2/8 anonim válasza:
Hát a szuperhatalmi státuszát a világháborúkkal vesztette el, a gyarmatok ott nagyon önállóak lettek, olyannyira, hogy már fenntarthatatlan volt a gyarmatbirodalom.
3/8 A kérdező kommentje:
Ahogy írtam. Nem a közhelyes gyarmatbirodalmak szétesésére hanem pont a Brit Birodalom rossz döntéseire lennék kíváncsi nem a körülmények szerencsétlen alakulására.
júl. 13. 08:02
4/8 anonim válasza:
Ezért csak az első válasz a helyes, nem azért mert én írtam.
5/8 A kérdező kommentje:
4. Butaságokat ne írjál, gyarmatbirodalmak révén televolt migránsokkal a Brit birodalom. Ez pörgette a gazdaságukat.
júl. 13. 08:20
6/8 anonim válasza:
Pedig a kettes a helyes válasz. A francia gyarmatbirodalom is a világháború után esett szét, pedig ők aztán rendesen erőlködtek, hogy egyben tartsák (Vietnám, Algéria).
8/8 anonim válasza:
Nem kellettek ehhez hibás döntések.
Túl nagyra nőtt és nem lehetett egyben tartani. Minden valamirevaló birodalom így szűnt meg előbb vagy utóbb. Eleve erőszak útján lett birodalom, mert nem önként csatlakozó területek és népek alkották, hanem rájuk kényszerítették a brit korona uralmát.
Lehet hogy jobban érthető, ha nem a közelmúlt birodalmait vizsgálod, hanem mondjuk a római, a mogul, az oszmán, a mongol, stb birodalmakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!