Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Határon túli magyarok elnyomva...

Határon túli magyarok elnyomva érzitek magatokat?

Figyelt kérdés

jún. 30. 13:41
 1/8 Mad Max2 ***** válasza:
77%
Én határon inneni vagyok, és kirabolva érzem magam.
jún. 30. 14:01
 2/8 anonim ***** válasza:
33%
Szóval leírja amit érez (válaszolva a kérdésre) és erre lepontozzák az elsőt. Imádom, hogy mások jobban tudják mit érez az ember:))
jún. 30. 14:14
 3/8 anonim ***** válasza:
81%
Nem, de azt nem szeretem, hogy két oldalról is utálnak. Egyrészt a románok is csak addig kedvesek velem, amíg románul beszélek és az ők szokásaikhoz alkalmazkodom, utána máris "rossz szeparatista" leszek. A magyarországi politikum meg csak kihasznál, mindkét oldalról, egyik alamizsnát dob, másik meg ellenségképként tálal. Az lenne a legjobb, ha mindenki békén hagyna, éljem a saját életem úgy, ahogy tudom, használhassam az anyanyelvem, ápolhassam a kultúrám, ennyit kérek.
jún. 30. 14:21
 4/8 anonim ***** válasza:
64%
Én a határon belül teljes elnyomást és kirekesztést érzem.
jún. 30. 14:36
 5/8 anonim válasza:
58%
Nem , de zavar hogy minden magyarorszagi utalja az erdelyieket. Nem tartom jogosnak
jún. 30. 20:47
 6/8 anonim ***** válasza:
48%
Erdélyi vagyok, erdélyi magyarnak vallom magam. És nem érzem magam elnyomva, és imádok itt élni, megvan minden ami kell, a pénz szar, meg az infrastruktúra, de ezenkivül minden jó. Románok és magyarok élünk egymással békében, együttműködésben, ja és cigányok is, köztük is vannak románok és magyarok is. Politikára szarunk rá, nem ugrasztanak össze minket, max akarnak. Én csak szörnyűlködök ezen az utálkozáson, ami Magyarországon megy, és amit műveltek a politikában. Basszus, nálunk az AUR-os George Simion (szélsőjobb) nem utálja úgy a magyarokat, mint ti egymást, meg minket. Legtöbbünknek nem fáj már ez a magyarországi téma, és nem akarunk hozzátok menni, ha megyünk nyugatra, akkor megyünk tovább, nem állunk meg Magyarországon.
jún. 30. 23:11
 7/8 anonim ***** válasza:
76%

Én romániai magyarként abszolút nem érzem elnyomva magam. De ezt így nem lehet általánosan feltenni, mint kérdést!

A kárpátaljaiak helyzete sokkal rosszabb, de a felvidékieké is az, az erdélyiekhez képest. A vajdaságiak nem tudom, most per pillanat hogy élnek, de az tény, hogy volt egy durva korszak ott, erős magyargyűlöletet, sok magyarverést elszenvedtek.

Szóval nincs olyan, hogy "A határon túliak" helyzete, mert annyi helyzetünk van, ahány országban élünk!

júl. 2. 21:28
 8/8 anonim ***** válasza:

Én nem. De én itt születtem, magyarul beszélek, és cigány vagyok.

De nem érzem magam cigánynak, és Magyarországot érzem a hazámnak.

Zavaros, mi?? :DD

júl. 26. 03:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!