Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Sokan mitől vannak annyira...

Sokan mitől vannak annyira elájulva a német, osztrák bérektől?

Figyelt kérdés

Én laktam kint Németországban, kiküldetésben 2 évet.

Nekem "könnyű" volt, mert a vállalat fizette a lakhatást, meg járt szolgálati gépjármű, aminek szintén minden költségét a vállalat fizette.

Én azt láttam,hogy a diplomás munkakörökben.(rendes versenyszférás, nagyvállalati, nem állami/önkormányzati) nem élnek annyira sokkal jobban, mint én itthon.

Persze tegyük hozzá,hogy én azért tanultam mérnök, mert a pénz motivált és a karrieremet is ennek tudatában kufárkodással (tudatos munkahelyváltás,magasabb bérért) építettem, nem pedig a szakmai fejlődésnek rendeltem alá, mint sokan teszik.

Ami engem elborzasztott kint, az a brutális elvonás a jobban kereső emberek béréből.Orvos, mérnök, pénzügyes , kutató baromi sokat adózik.Pedig, értékteremtő munkát végeznek.

Illetve, gépjármű utáni költségek is magasak.

Ha nem lennének olyan brutális levonások a bérből, akkor tényleg jól lehetne ott élni.

Akiknek jó ott kint, azok a szakmunkások, betanított munkások.Nekik paradicsom és érezhetően jobban élnek, mint Magyarországon vagy Szlovákiában.

máj. 9. 20:42
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%

1,4 Millio Forint, vagyis a havi fizetesed az kb. 3600 EUR.

1. Nemetorszagban a mernök atlag fizetes 5700-6000 EUR. Tehat ez min. 60-70 %-al több. Ausztriaban pedig meg plusz 10 %-al magasabb.

2. Vegyünk egy peldat: Elmesz nyaralni Hawaiira. A repjegy, hotel, etkezes stb. 2 hetre kb. 6000 EUR. Mindegy, hogy magyar, osztrak, vagy nemet a fizetesed, egyszerüen 6000 EUR. A magyar egy havi fizetesböl nem tudnad kifizetni, a nemetböl igen, az osztrak fizetesböl szinten igen, es meg marad is penzed.

Vagy vegyünk egy autot. Az ara mindenhol ugyanannyi, tehat a magyar fizetesedhez kepest dragabb, mint egy nemet fizetes.

Azonkivül a magyar AFA valoszinü a legmagasabb Europaban 27%, tehat Magyarorszagon több levonasok vannak minden teren, mint Nemetorszagban, ahol a MwSt., vagyis az AFA 19%, vagy Ausztriaban 10-13%.

máj. 12. 08:48
 22/22 MDaniel98 ***** válasza:
Annyi a különbség, hogy ott ezért jóminőségű közösségi ellátásokat kapnak, ezért nem is nagyon van olyan aki változtatni akarna az adózáson, annak ellenére, hogy ott is lenne támogatottsága ilyen populizmusnak. Nem az adókkal van a gond, hanem azzal, ha nem jár olyan szolgáltatás érte ami megfelelő.
máj. 16. 19:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!