Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az izraeli társadalom alapvető...

Az izraeli társadalom alapvetően gonosz?

Figyelt kérdés

Az izraeliek ugye megszállták az arabok földjét, teljesen tudatosan anno, elűzték a 90%-ukat, a maradékot táborokba zárták immár 80 éve, soviniszta apartheid államot hoztak létre, most pedig újabb népirtást hajtanak végre (jogilag minden pontját kimerítették) önvédelemre hivatkozva. Az izraeli vezetők népirtásra buzdítanak, a társadalom majd egésze támogatja is. Tüntetnek az élelem bejuttatása ellen, sírokat gyaláznak, lebombáznak mindent, számtalan háborús bűnt követnek el, kórházakat bombáznak le, tömeges kivégzések vannak, élve temetnek el embereket, kiéheztetik az embereket, rabokat kínoznak, újságírókat, ensz-eseket, segélyezőket ölnek, de már 7-én is ők lőtték sokszor a sajátjaikat. Manipulálnak is, alsóbbrendűnek, terroristák állítják be az áldozataikat, őnvédelemnek álcázzák a népirtásukat, és sokakat meg is tévesztenek, tehát bizonyos szempontból intelligensek.

Gonosz a társadalmuk, vagy csupán a körülmények szerencsétlen összjátékáról van szó?

máj. 8. 19:58
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
70%
Nem gonosz senki. Mindenki a maga javát akarja. Hülye aki nem. Az országnak is ilyennek kellene lennie. Nem beállni bárgyú módra a nyugati woke mögé és na most megmutatjuk a ruszkiknak. Fel kellene ismerni, hogy nekünk a béke a jó. Senki nem akar atomfelhőket maga fölé, elmenni a csatába és szankciós árakat sem
máj. 8. 20:02
 2/32 Alex Fly ***** válasza:
66%
Nem. Mint ahogy az általad magyarázatként leírtak is igen távol állnak a valóságtól...
máj. 8. 20:07
 3/32 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
87%

A társadalom?

Én azt vettem észre hogy az egyik bombázás során pontosan ugyan úgy kerültek ki olyan zsidok akik kerti székből nézték az egészet, mint azok akik a túlzott támadás miatt tűntettek, vagy akik csak simán semlegesek.

Egy társadalmat nem lehet ilyen könnyen meg ítélni, kérdező!

máj. 8. 20:08
 4/32 A kérdező kommentje:
Nem tüntetnek sehol a túlzott támadás miatt, max. a túszok rokonai, mert így a túszok meghalnak. A 90+% egyetért a népirtással. Talán 1% nem. De az is inkább mert marxista, és ők most arabpártiak, vagy vallásosak, és szerintük Izraelnek létezni sem kellene mert ez van a tórában.
máj. 8. 20:19
 5/32 anonim ***** válasza:
44%
A zsidók soviniszták, felsőbbrendűnek tartják magukat másokhoz képest. A gójokat nem is tekintik egészen embernek.
máj. 8. 20:32
 6/32 anonim ***** válasza:
63%
Nem sokat jártam oda, kedves békeszerető népek. A palesztinokkal van gond azok nem nyugodnak ameddig nem folyik a vér. Mélyen egyetértek az izraeli állásponttal. Nem szabad szó nélkül hagyni a terrortámadosokat.
máj. 8. 20:34
 7/32 anonim ***** válasza:

2Egy más alkalommal így beszélt Jézus:

- Elmegyek és kerestek, de bűnötökben haltok meg. Ahova ugyanis én megyek, oda ti nem jöhettek.

Erre a zsidók megjegyezték:

- Csak nem öli meg magát, hogy azt mondja: Ahová én megyek, oda ti nem jöhettek?

De ő megmagyarázta nekik: „

- Ti innen alulról valók vagytok, én meg felülről való vagyok, ti e világból vagytok, én nem e világból vagyok.

Azért mondtam nektek, hogy bűnötökben haltok meg, mert ha nem hiszitek, hogy én vagyok, meghaltok bűnötökben.

Erre megkérdezték tőle:

-De hát ki vagy te?

- A kezdet, amint már mondtam nektek, - mondta Jézus feleletül. Sokat mondhatnék még rólatok ítéletképpen, mert az, aki küldött, igaz, s azt hirdetem a világnak, amit tőle hallottam. Tudom, hogy Ábrahám utódai vagytok. Mégis az életemre törtök, mert nem fog rajtatok a szavam. Én azt hirdetem nektek, amit Atyámnál láttam, ti azt teszitek, amit atyátoktól tanultatok.

Erre közbevágtak:

- A mi atyánk Ábrahám!

Jézus így folytatta:

- Ha Ábrahám fiai vagytok, azt tegyétek, amit Ábrahám tett. De ti az életemre törtök, bár az Istentől hallott igazságot hirdetem nektek. Ábrahám ezt nem tette. Azt teszitek, amit atyátok tett.

De tovább erősködtek:

- Nem házasságtörésből születtünk, egy atyánk van, az Isten.

Jézus ezt válaszolta:

- Ha Isten volna az atyátok, akkor szeretnétek engem. Mert az Istentől való vagyok, tőle jöttem. Hisz nem magamtól jöttem, hanem ő küldött. Miért nem értitek a beszédemet? Azért, mert nem vagytok képesek meghallani a szavamat. Az ördög az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor hazudik, magából meríti, mert hazug, és a hazugság atyja. Mégis, bár az igazságot hirdetem, nekem nem hisztek. Ki vádolhat bűnnel közületek? Ha meg az igazságot hirdetem, miért nem hisztek nekem? Aki az Istentől való, meghallja az Isten szavát. Ti azért nem halljátok meg, mert nem vagytok az Istentől valók.

A zsidók erre rátámadtak:

- Hát nincs igazunk, amikor szamáriainak és ördögtől megszállottnak mondunk?

- Nem vagyok ördögtől megszállott – felelte Jézus –, hanem tisztelem Atyámat, ti ellenben gyalázattal illettek, noha nem keresem a magam dicsőségét, hisz van, aki keresse és ítéletet mondjon.

- Most aztán igazán meggyőződtünk róla, hogy ördögtől megszállott vagy! Ábrahám is, a próféták is meghaltak, s te azt állítod: Aki megtartja tanításomat, nem ízleli meg a halált örökre. Csak nem vagy nagyobb Ábrahám atyánknál? Mert hisz ő meghalt. S a próféták is meghaltak. Mivé teszed magad?

- Ha én dicsőíteném meg magam, mit sem érne a dicsőségem. Atyám dicsőít meg, akiről azt mondjátok ugyan, hogy Istenetek, de nem ismeritek. Én azonban ismerem, s ha azt mondanám, hogy nem ismerem, hozzátok hasonlóan hazug volnék. De ismerem, és megtartom tanítását.

A zsidók felháborodtak:

- Ötvenesztendős sem vagy, s láttad Ábrahámot

Jézus így válaszolt:

- Bizony, bizony, mondom nektek: Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok.

Erre követ ragadtak, s meg akarták kövezni, de Jézus eltűnt előlük, és elhagyta a templomot.

[link]

máj. 8. 20:38
 8/32 anonim ***** válasza:
85%

Kb fele igaz, de semmi sem ilyen egyszerű, főleg Gázában. Talán a világ egyik legspeciálisabb helye, ahol lehet háború. Október előtt 40 ezer, ma potenciálisan 400 ezer hamasz harcos lehet, és ezek láthatatlanok.

A tábort Egyiptom csinálta amikor hivatalosan is megszállta a területet. Onnan származik a nyitott koncentrációs tábor meghatározás az 1960-as évekből.

A társadalom nagyon nem támogatja ami most megy, borzasztó nagy tüntetések vannak, a zsidók azt akarják, hogy álljanak már le. Netanjahu már október előtt is nagyon népszerűtlen volt, viszont ma már kifejezetten gyűlölik. De a kormányt is valahogy egyben kell tartani, mert ha valaki kilép, vége a koalíciónak. Nagyon nehéz politikai helyzet, bármikor összeomolhatnak.

Az önvédelem joga áll. Dél-Afrika indította el a keresetet, hogy a nemzetközi Bíróság tiltsa meg a Rafahi ostromot. Hát nem nyertek. A nyers szabályok szerint Izrael a védekező fél, eközben is támadják, és túszok is vannak. Amíg éri a zsidókat támadás, addig jogos önvédelemről van szó. Tehát a háború legitim hivatalosan.

Foglalkozzunk a módjával is. Az MÉG legitim. Elindult az eljárás, de nagyon sok évbe telhet. Kezdésnek azt kéne megállapítani, hogy Izrael nem tesz meg mindent a Palesztinok biztonságáért. De még ez is évekbe telhet. Tehát jelenleg ez is legitim. Ilyen a bürokrácia, lassú, tehetetlen, logikátlan.

A segélyek száma 500-600%-kal nőttek. Ma már nagyon sok segély megy be. Nem is ételből van hiány, luxuscikkekkel is tele vannak, és egyiptomból rengeteg kamion megy be, mert 20-szorosan tudják eladni, mint otthon. A baj, hogy pénz nincs ezekre. Amiből a legnagyobb hiány van, az az elektromosság. A 2. legnagyobb baj a szállás. Szóval lehet, hogy tudnak mit enni, de attól a körülmények még elég rosszak, az, hogy vannak éttermek és boltok, nem jelenti, hogy minden okés.

A kórház bombázás olyan jól sikerült, hogy az IDF 18 napi ostrom után tudta elfoglalni. A világ legjobban felszerelt serege. Na vajon kik voltak bent? Nem a nővérkék. Csak azért, hogy tudjuk már, itt nincs laktanya, katonai infrastruktúra, raktárak... Na akkor mégis hol vannak, ha csak polgári létesítmények vannak... Ezért speciális ez.

Az újságírók nagyon jó téma, pont most az Almaydeen újságrója épp megfenyegette a zsidókat Dél-Libanonból. És még csak az sincs, hogy szereznek egy Press mellényt, mert tényleg újságíró, igazi. Ezek azok akik szaladgáltak októberben a terroristákkal együtt, nyilván csak dokumentáltak - nagy örömmel. Meg a Hamasz alagútjaiba is nyilván véletlen kerülnek Aljazeerások... A Press mellény nem jelent semmit, annak ellenére, hogy haltak meg bizonyára ártatlan újságírók is.

Baráti tűz pedig mindenhol van, a világ összes hadseregénél. Múltkor Ukrajna is belelőtt a saját zsúfolt piacába, elég nagy hír volt. Ilyen a háború. Csak a különbség, hogy a zsidók a sajátjaikat legalább védik. Ha gonoszok is, annyi jó azért még szorult beléjük, hogy legalább a saját polgáraikat szeretik, a gyermekszállító járművek mind golyóállók. A Hamaszba ennyi sincs. Viszik a segélyt, közben lőnek mindenkire. A sajátjaikat élőpajzsnak használják, az sem számít, ha iskola. Gyerekkatona az rendszeresített, nem elvétett fogalom. Ha csak egy petárdát dob a tankra, de akkor is ráküldik a menetoszlopra. Ennyire nincs értéke az életnek náluk. Az IDF kitalálta, hogy a segélyt palesztin civileknek adja mert a hamasz ellopja őket (Ez akkor volt - vagyis azután- amikor az IDF vitte a segélyt, és elkezdett feléjük futni 1000 ember. Az IDF pedig "figyelmeztető" lövéseket adott le, aztán egymást összetaposták - elég nagy hír volt ez is). A Hamasz azonnal bejelentette nyilvánosan, hogy ebben az esetben ha a palesztinok részt vesznek a segély eljuttatásában oda, ahova kell, árulónak tekintik, és megölik őket. Ilyen a helyzet most.

máj. 8. 20:48
 9/32 A kérdező kommentje:
8, ez zsidó hasbara, hazugság, propaganda. Mindent meg tudnak magyarázni. Nincs is népirtas mert még hivatalosan nem hoztak ítéletet... óriási. Nem is lőttek az éhező tömegbe...
máj. 8. 21:10
 10/32 anonim ***** válasza:
Csak annyira gonoszak, mint bármely más társadalom...
máj. 8. 21:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!