Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért baj sokaknak hogy Trump...

Miért baj sokaknak hogy Trump "odalökné" Európát az oroszoknak?

Figyelt kérdés

Hiszen az oroszok Ukrajnával se bírnak, akkor hogy bírnának a NATO-val?

Elvileg Európának megtudja védeni magát, hiszen a nagy része NATO-tag, ami sokkal erősebb mint Oroszország.

Vagy Európáról kiderülne hogy katonailag impotens?

Ha igen akkor meg itt az ideje hogy önálló legyen és meg tudja védeni magát, nem ez volna a helyes?

2024. márc. 13. 21:58
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

9: tudtommal a világon mindenhol gépesített mezőgazdaság van. Talán Kínában a rizsdombokon, vagy vagy tőlünk távol keleten tudom elképzelni hogy kapálnak stb.

Ukrajnában is gépesített mezőgazdaság van és ott is műtrágyáznak, csak a talaj tulajdonságai jobban mint az európaié.

10: mindig azt szajkózzák hogy Putyinnak birodalmi vágyai vannak és az első az Ukrajna. Mi a gond a felvetéssel?

2024. márc. 14. 09:49
 12/16 anonim ***** válasza:

"Miért ne lehetne olyan döntés hogy elengedik? "

Ezzel a szövetsêg értelmét veszené, mivel pont a lényeg veszne oda..

"mi egy kis orosz csatlós ország vagyunk, lehet eldobnának minket mint egy használt papírzsepit."

Szomorú,hogy ezt elértük.

"Ezért kellett volna a folyamatos fenntartás, és nem az USA-ra bízni ezt, mert látható hogy történik a politikában egy változás és megy a kétségbe esés hogy jajmilesz."

Volt/van folyamatos fenntartás viszont az érdekek megváltoznak. A jelenlenlegi NATO az orosz erőfölényt kompenzálja, mi profitálunk abból hogy továbbra is az USA akar lenni a top-dog. Ha ő kiszáll akkor cáltoznak az erőviszonyok és a motiváció is. A két atomhatalomnak ( a briteknek és franciáknak ) érdeke lesz Európa túlvégén baxakodni az oroszokkal ilyen megyényi országok miatt? A hollandok,belgák,dánok,spanyolok,portugálok? Fognak rohanni segíteni, ha semmi nem biztosítja hogy nem kapnak atomot a nyakukba? A NATO szétesését ne katonailag értsd, hanem mint a kölcsönös védelmi érdek megszűnése miatti blokkosodást.

2024. márc. 14. 11:36
 13/16 A kérdező kommentje:

"Szomorú,hogy ezt elértük."

Szerintem ezt nem elérni kell. 10 milliós ország vagyunk, Európa 750 millió lakosa bevállalna egy atomháborút 10 milliós országért? Abszolút kizárt, még akkor se ha valami Nyugat-európai féle demokratikus vezetőnk lenne.

Ígérgetés lenne mint 56'-ban hogy itt vagyunk a sarkon, de a Szuezi-válság fontosabb előbb oda megyünk, minket meg lepasszolnak. Ugyanezt gondolom a szövetség értelme mondatra is. Nincs nálunk semmi olyan nyersanyag, ásványkincs amiért megéri nekik harcolni. Nem az első ilyen történet lenne a világ történelmében.

Ha "volt/van folyamatos fenntartás"

Akkor miért a pánik? Csak itt gyk-n vagy 20 kérdést írtak ki, a média meg folyamatosan erről szól, a csapból is ez jön.

"továbbra is az USA akar lenni a top-dog" én fordítva tudom, hogy pont Európa egyezett meg az USA-val hogy pl a fegyvergyártást ő végzi el, illetve katonák is vannak tőlük.

2024. márc. 14. 12:42
 14/16 anonim ***** válasza:

"Csak itt gyk-n vagy 20 kérdést írtak ki, a média meg folyamatosan erről szól, a csapból is ez jön."

A lajkvadász tömegmédia és a gyakori nem mindig reprezentálja a valóságot.

" én fordítva tudom, hogy pont Európa egyezett meg az USA-val hogy pl a fegyvergyártást ő végzi el, illetve katonák is vannak tőlük."

Az Egyesült Államok a legnagyobb globális hatalom, ehhez nem kérték Európa beleegyezését.

"10 milliós ország vagyunk, Európa 750 millió lakosa bevállalna egy atomháborút 10 milliós országért? Abszolút kizárt, még akkor se ha valami Nyugat-európai féle demokratikus vezetőnk lenne."

Az amerikai globális nagyhatalmi érdek miatt simán. Sőt ez utóbbi jelenléte biztosítja, hogy erre ne kerüljön sor.

De a kérdés arról szól, hogy mi lenne ha az USA kilépne és ez amit most írtál ez kb ugyanaz mint amit én írtam korábban. Egy ilyen oroszpárti koszfészekért nem koszolnák be a kezüket sem...

2024. márc. 14. 12:53
 15/16 A kérdező kommentje:

De összefüggött a két dolog.

"Az Egyesült Államok a legnagyobb globális hatalom, ehhez nem kérték Európa beleegyezését."

Én azt írtam hogy Európa kérte az amerikai fegyvereket. Nem azt hogy engedték-e.

"Az amerikai globális nagyhatalmi érdek miatt simán" na ez itt a baj. Aztán ha valaki azt mondja hogy az EU Amerika távirányítással működik, oroszpárti konteónak nevezik.

2024. márc. 14. 13:23
 16/16 anonim ***** válasza:

"Aztán ha valaki azt mondja hogy az EU Amerika távirányítással működik, oroszpárti konteónak nevezik."

Igen mert a globális nagyhatalmi érdek nem egyenlő azzal, hogy az EU távirányítással működne.

"Én azt írtam hogy Európa kérte az amerikai fegyvereket. Nem azt hogy engedték-e."

Nem érthető eredetileg mire gondoltál amikor ezt írtad. Európai fegyvergyártás most is van.

2024. márc. 16. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!