Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Trump az oroszok kezére...

Progizo kérdése:

Trump az oroszok kezére játszaná Európát? Hát így akarja megállítani a háborút?

Figyelt kérdés

"Donald Trump arra bátorítaná Oroszországot, hogy támadja meg Európát

A Fehér Ház „megdöbbentőként és meggondolatlanként” utasította vissza Donald Trump azon megjegyzéseit, miszerint nem védi meg a NATO-szövetségeseket egy esetleges orosz inváziótól − írja a The Guardian.

Szombaton Trump azt állította, hogy egy meg nem nevezett NATO-találkozón azt mondta egy másik államfőnek, hogy az Egyesült Államok az ő vezetése alatt nem fog megvédeni egyetlen olyan országot sem, amely nem teljesíti kötelezettségeit.

Az egyik nagy ország elnöke felállt és azt mondta:

Nos, uram, ha nem fizetünk, és Oroszország megtámad minket, megvéd minket?

A volt elnök úgy válaszolt: „Nem, nem fogom megvédeni önöket. Sőt, arra bátorítanám őket, hogy azt tegyenek, amit akarnak. Fizetniük kell. Ki kell fizetnetek a számláikat”."

[link]

Akkor Trump Európa oroszok kezére adása által állítaná meg a háborút? Szerintetek ez béke lenne, vagy az agresszor érdekeinek kiszolgálása?

2024. febr. 11. 11:37
1 2 3 4
 21/35 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%

# 19

Mi az, hogy katonanemzet ?

Értelmetlen azon nosztalgiázni, hogy az amerikai függetlenségi háborúban Hessen-i zsoldosok is harcoltak a britek oldalán, amikor mind Nyugat, mind Kelet-Németország bábállamok voltak, és az újraegyesítés után sem lettek erősebbek.

2024. febr. 11. 14:56
 22/35 anonim ***** válasza:
100%

19: az hogy 2030-ig lesz valami, szerintem teljesen biztosra vehetjük. ezt orbán is megmondta valami gazdasági fórumon. és a tankgyárak is beszédesek.

trumppal kapcsos dolgokat illetően részben egyetértek, sztem egész európa nem érdekli, de a partnerséget nem kívánja lehúzni a budin.

az hangzott el hogy biztatja az oroszokat arra hogy aki nem költ eleget a natora támadják meg és őt nem érdekli.

a nato számla nem fizetése nem szép dolog, de tény hogy európa elringatta magát abban a hitben hogy majd amerika megoldja, hát nem.

jó példája ez annak hogy ha egy másik elnök lehet amerikában és borul is a bili, meg hogy az eu-s politikusok milyen pipogyák.

durva és barátságtalan kijelentés ez, de erre szokás azt mondani hogy "egye meg amit főzött"

2024. febr. 11. 15:36
 23/35 anonim ***** válasza:
0%

Terelsz megint, ennek nincs értelme így.

Az EU ezt nagyon benézte, és a közép európai népek fogják újra meginni ennek a levét, ha az oroszok Ukrajnán kívül más országokat támadnak majd meg. A főcsapás irány valószínűleg Lengyelország és a Baltikum lesz. Nagyon sok fia és lánya fog ezen nemzeteknek meghalni, mert a gazdag németek, franciák, hollandok rövidtávú politikai haszonok miatt leépítették a saját hadiiparukat.

2024. febr. 11. 16:37
 24/35 anonim ***** válasza:
100%

eddig az volt az ügyeletes szlogen hogy az oroszok még ukrajnával se bírnak.

most meg már arról beszélsz hogy az oroszok megtámadnak minket.

magyarázd már el, mert lehet te meg tudod, hogy ez a két egymásnak tök ellentmondó állítás hogy a bánatba állja meg a helyét?

túlzásba viszed a háborús pszichózist.

2024. febr. 11. 16:43
 25/35 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%

# 23

Lengyelországot Hitler és Sztálin szedték szét, nem az átlag orosznak van baja a lengyelekkel.

Putyin nem csak Lenint szidta, hanem már Sztálint is kezdi negatívan értelmezni.

2024. febr. 11. 16:45
 26/35 anonim ***** válasza:
49%

Leírtam már az előbb, bazdmeg, hogy az ukránok személyében egy rossz ellenfelet támadtak meg. A Baltikumot seperc alatt elfoglalnák, Lengyelországból is szép darabot kitudnának hasítani. Nem egész Európát zsebelnék be. Nem tudom hanyadik kommentem volt ez, még ott helyeselted is, amit mondtam, nem értem mi lett veled. Ugyanezt mondom tizenpár komment óta, amit eddig is.

2024. febr. 11. 16:54
 27/35 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%

# 26

És a Baltikum, vagy Lengyelország mi a rákért kéne az oroszoknak ?

Nem helyeslem, hogy 2022. február 24.-én háborúba indultak az oroszok, de attól még az Ukrajna kapcsáni fájdalmukat megértem, nekik Ukrajna az, ami nekünk Erdély.

2024. febr. 11. 17:03
 28/35 anonim ***** válasza:
37%

Régi birodalmuk része, nyugodtan gondolhatják azt, hogy őket illetik azok a területek.

2024. febr. 11. 17:08
 29/35 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%

# 28

Lengyelország területe is úgy változott, mint a tangóharmonika, volt, hogy Zsitomir, és Kijev is lengyel uralom alatt álltak.

A birodalom kifejezéssel óvatosan bánnék. Ukrajnában van egy csomó város, amit az oroszok alapítottak, eredeti orosz lakossággal, azokat nem totál idegen területekként szerezték másoktól.

Lengyelországnak meg nem csak az oroszokkal voltak vitás dolgai, hanem a németekkel is a középkor óta utálják egymást.

2024. febr. 11. 17:40
 30/35 anonim ***** válasza:
0%

Megint terelsz. Nem Ukrajnáról, meg Zsitomirról, meg Kijevről, hanem Lengyelországról és a balti államokról beszéltem abban a kommentben, amire a #28-as hozzászólásoddal reagáltál.

2024. febr. 11. 17:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!