Milyen logika az az oroszok részéről, hogy Ukrajna mai lakosságának nagy része nem ukrán, jogos kiszakítani a területéből? közben Oroszországban is baromira sok nem orosz terület van.
#11-12
Szólott a kommunista döntőbíró...
10, én irtam az 5ös kommentet és tudod miért irtam azt, amit irtam! Mert a kérdésre válaszoltam. A kérdés pedig az oroszokról és az ukránokról szól, már bocsánatot kérek tőled, de nem a kettős mércéről, nem Amerikáról és Vietnámról, vagy Bagdadról.
A kérdésre válaszoltam és tartom, amit irtam:
Az a népirtás, amit Putyin művel ott, teljesen logikátlan.
Amikor a Cári Oroszországot átalakították Szovjetunióvá, létrehozták Moszkvából az Ukrán Tagköztársaságot, nagy területeket adtak át neki, pedig sok helyen full, de legalább enyhén többségi orosz lakosság élt, még Kijevben is.
Kijevben még most is 54 % az orosz, huszonvalahány a szurzsik, és huszonvalahány az ukrán.
Lenin mondta, hogy legyen Ukrajna, és lett is.
Lenin mindezt a saját önző politikai céljai miatt tette, igazi politikai rövidlátással.
Nyugat-Ukrajna eredetileg lengyel volt, a németek megszállták, és utána meg Sztálin szerezte, megalomániájában, a II. vh-s osztozkodáskor, az kellemetlenül a nyakukon maradt.
Nekem is lennének kérdéseim:
- Mi alapján került Harkov Ukrajnához ?
- Vagy mi alapján került Mariupol és az Odessza közöttiek is Ukrajnához ?
- Mi alapján került a Krím Ukrajnához ?
- Miért nem maradtak meg Oroszország részeinek ?
- Miért nem kapta meg Ukrajna annak idején Brjanszk, Orjol / Orlov, Lipeck, Kurszk, Belgorod, Voronyezs, és Rosztov oblasztyokat is ?
"Egyik percben még nácizza őket Putyin másik percben meg azt mondja hogy az orosz meg ukrán egy nép."
Putyin sohasem az ukrán népet nevezte nácinak.
"Ennek az egész népirtásnak, amit a ruszkik csinálnak, semmi logikája."
Ez egy egyszerű háború, méghozzá elég alacsony intenzitással, semmi köze a népírtáshoz. A donbaszban sem volt népírtás. Népírtást a nácik csináltak, amit össze sem lehet hasonlítani a jelenlegi helyzettel.
Egy népírtás úgy néz ki, mint amit a nácik csináltak a zsidókkal, vagy az amerikaiak az indiánokkal. Sisztematikusan, származás alapján vették el földjüket, vagyonaikat, zárták be őket egyre kisebb területekre, végül legyilkolták őket.
Egy magasabb intenzitású háború úgy néz ki mint amit Izrael csinál. Nem törődnek a civil életekkel, egy ellencsapásban már több civilt megöltek mint Oroszország 2 év alatt egy teljeskörű invázióban. Izrael komplett városokat rakétáz szarrá, majd szó szerint a földdel tesznek egyenlővé teljes városokat buldózerekkel, markolókkal, traktorokkal, lerombolnak mindent csak hogy katonai előnyhöz jussanak. Így néz ki egy "normális" háború.
Amit Oroszország csinál Ukrajnában az egy alacsony intenzitáson tartott totyogás, és az ellenfél lassú felőrlése, miközben minimális előnyökre tesznek szert. Semmi köze sem a népírtáshoz, sem a valódi háborúkhoz, ezektől mind befektetett energiában és eszközökben, mint eredményekben jelentősen elmarad.
"Milyen logika az az oroszok részéről"
Magyarország részéről milyen logika volt bevonulni Észak-Erdélybe, mikor jelentős mennyiségű román is élt a területen? Oroszország ugyan így gondolkozik, egyszerűen sajátjának tekinti a területet, és kész. Nem ez az egyetlen ország amelyiknek területi igénye van, ez teljesen természetes ilyen helyzetekben. Sosem volt véglegesen rendezve az ukrán kérdés, és mivel az egyik fél sokkal erősebb mint a másik várható volt egy erőszakos rendezés. Visszatérve Magyarországhoz, felettünk őrködik az USA és az EU, de ha nem így lenne, már rég megtámadtuk volna Szlovákiát, reménykedve az északi területeink viszaszerzésében. Oroszország erejéből adódóan megteheti hogy ilyen logikát alkalmaz, míg ás országok nem. Így működik a politika nagyban, és kicsiben is. Orbántól milyen logika hogy egyik kijelentésében kritizálja a NATO-t, másikban meg azt mondja, nélkülük nem tudnánk megvédeni az országot? Nyilván sántít a dolog, de akkora politikai hatalma van, hogy gyakorlatilag azt mond és tesz amit csak akar. Oroszország ugyanúgy azt mond amit akar, még az USA sem fog egy atomhatalomnak visszaszólni.
Te bolsevik! Koreában és Vietnamban is a háborút a kommunisták kezdték. Mivel ezt ragadós, joggal gondolhatjuk rólad, hogy egy kommunista vagy!
Oroszországban ami nem orosz, az a Kaukázus, jéé, az határmente, akkor Tuva meg Burjátföld is a kínai határon fekszik, és vége.
Jakutföld az önmagában mennyire lenne életképes ? És Csukcsföld ?
Tatárföld az meg ha elszakadna Oroszországot, külön országként ismernék el, pechére akkor is Oroszország venné körbe, enklávé lenne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!