Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A jobboldaliakat mi motiválja?

A jobboldaliakat mi motiválja?

Figyelt kérdés
Nem értem, hogy a 21. században miért vannak antiszemita, bevándorlásellenes, lmbtq-ellenes, antifeminista fasiszták.

#Jobboldali idióták
2023. dec. 19. 11:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
51%
A gyűlölet
2023. dec. 19. 12:03
 2/11 anonim ***** válasza:
36%
A saját országuk szeretete.
2023. dec. 19. 12:20
 3/11 anonim ***** válasza:
58%
#2 Úgy van, annyira szeretik a gyerekeket meg a betegeket, hogy az iskolában nincs tanár, a kórházban meg nincs kötszer.
2023. dec. 19. 12:22
 4/11 anonim ***** válasza:
43%

Tessék szépen felzárkózni, ezen a szinten már tudni kell tartani a lépést a rohanó világ eseményeivel!

Az antiszemitizmus úgy két hónapja már kifejezetten baloldali műfaj.

[link]

Elmondták már százszor, de a szándékos értetlenség miatt legyen meg még egyszer: nem a bevándorlás a baj, hanem az ILLEGÁLIS BEVÁNDORLÁS, az ellenőrizhetetlen hátterű, dokumentumok-, szaktudás-, nyelvtudás-, beilleszkedési szándék nélkül tömegesen érkező személyek áradata.

Az LMBTQ közbeszédben tartása egy szavazatszerzési trükk, a baloldalnak mindig kell egy elnyomott kisebbség, amit képviselhet. Száz éve ez a munkásosztály volt, csak a mai munkások már nem szavaznak mindenáron balra, miután a kommunizmus 40 éve alatt kiderült, hogy a kapitalizmusban jobban él a melós. Ezért tolják az új kisebbséget balról.

A feminizmus meg mára a nemek közti egyenlő jogok kiharcolása helyett többletjogokért történő dühödt vergődéssé változott. Lásd a Johnny Depp ügyet.

Leegyszerűsítve, a jobboldalit a világ felforgatásának a szándéka irritálja, minden ami ez ellen hat, az motiválja.

2023. dec. 19. 12:55
 5/11 anonim ***** válasza:
30%
Az önvédelem.
2023. dec. 19. 13:19
 6/11 anonim ***** válasza:
25%
Engem a lipsi könnyek és sivalkodás motivál! Ha ezt látom, tudom, hogy jó úton vagyunk!
2023. dec. 19. 13:27
 7/11 anonim ***** válasza:
65%

"Az antiszemitizmus úgy két hónapja már kifejezetten baloldali műfaj."

A link ezt hogyan támasztja alá?

"nem a bevándorlás a baj, hanem az ILLEGÁLIS BEVÁNDORLÁS"

Én nem értem ezt. Hát persze, hogy baj az illegális bevándorlás, soha senki nem mondott olyat, hogy az nem baj. A Fidesz állítása, hogy a nyugat illegális bevándorlókat kényszerít ránk, fából vaskarika: ha befogadtad, akkor már nem illegális.

Valójában a vita pontosan a bevándorlásról szól, és abszolút nem könnyű eldönteni, kinek van igaza. Az viszont biztos, hogy illegális bevándorlást egyik kormány sem támogatja.

"a baloldalnak mindig kell egy elnyomott kisebbség, amit képviselhet."

Csak a baloldalnak kell ilyen? A Fidesz szerint a jobboldaliság, a nemzeti gondolkodás, meg úgy általában a magyarok nem egy ilyen elnyomott kisebbség?

"Lásd a Johnny Depp ügyet."

Mert mi van Johnnyi Depp üggyel? Milyen többletjogot látsz benne?

"a jobboldalit a világ felforgatásának a szándéka irritálja"

Ez megint kifordított zokni, egyszerűen nem is értem, hogy nem tűnik fel. A nyugati világ úgy a 2. világháború óta nagyjából egységesen liberális értékrendet képvisel. A liberális világot akarják a liberálisok felforgatni? Ebben hol a ráció?

A liberális világot az illiberális elemek kívánják felforgatni. Nacionalista, megalomániás, autoriter emberek, akik többpólusú világot akarnak, Brüsszelt elfoglalni és hasonlók.

2023. dec. 19. 14:16
 8/11 anonim ***** válasza:
31%

1. Az amerikai felsőoktatás hétköznapjait legalább tíz éve markánsan meghatározza a baloldaliság.

[link]

2. "ha befogadtad, akkor már nem illegális" Miért kellene befogadni? Ha a társasházba, ahol mindketten lakunk én behívok éjszakára tíz csövest, akik aztán a te lábtörlődön alszanak és végzik a dolgukat, akkor ők már a lakótársaink? Hiszen én mint ottlakó befogadtam őket! Biztos jó lesz ez így neked?

3. Természetesen a Fidesz is kihasznál minden lehetséges dolgot, hogy a maga igazát alátámassza.

4. A Johnny Depp ügyben Johnny Deppné őnagysága a legújabb kori feminizmus meetoo hullámát meglovagolva igyekezett bírósági úton szert tenni 100 millió dollárra arra hivatkozva, hogy családon belüli erőszak áldozata volt, amely vád manapság sokszor biztosan megnyert pert jelent. Csak nem jött össze neki, kiderült, hogy hazugság az egész.

5. A liberalizmus valaha a személyes szabadságot és törvény előtti egyenlőséget volt hivatva megterermteni, egy olyan társadalmat ahol többek között szólás-, vallás-, és lelkiismereti szabadság van. Aki egypólusú világot, egyetlen elfogadható és központilag meghatározott politikai, kulturális, társadalmi keretrendszert akar, vagy például a jelenkor szabályait mérceként használva kitörölné a történelemből annak tényeit, az minden csak nem liberális.

Rossz hozzáállás annyira utálni egy éppen regnáló kormányzatot, hogy bárkivel, de tényleg bárkivel összeszűrjük a levet ellene.

2023. dec. 19. 14:46
 9/11 anonim ***** válasza:
59%

Az, hogy tíz éve liberális többségű a felsőoktatás az USA-ban számomra nem jelenti azt, hogy az etikai kódexük és a baloldali gondolkodás közé egyenlőségjelet kellene tenni.

Érdemes lenne a források üzenetét némileg szinkronizálni. Amit most linkeltél, azt állítja, hogy "az egyetemeken a kereszténységet az „antirasszizmus vallására” cserélték,", a másik forrás pedig pont rasszizmussal vádolja.

Ne érts félre, tőlem lehet, hogy igazad van, de nekem inkább a sapka van a fején/nincs sapka a fején szituációnak tűnik. Érted: azt állítjuk, hogy véleménydiktatúra van, de közben számonkérjük, hogy nem lépnek fel elég keményen az egyébként baloldaliságnak ellentmondó véleményekkel szemben. Nekem ez elég furcsa.

"Miért kellene befogadni?"

Nem feltétlenül kell befogadni. Épp ezt mondtam: arról szól a vita, hogy mennyi bevándorlót érdemes fogadni, és én hajlok is a konzervatív vélemény felé, hogy ennyit nem lehet/szabad/érdemes befogadni.

De nem illegális bevándorlók befogadásáról volt szó sohasem. Arról volt szó, hogy a legális menekültstátuszt kapott embereket osszák szét egymás között az országok. Ez pedig teljesen legitim ötlet.

"Természetesen a Fidesz is kihasznál minden lehetséges dolgot, hogy a maga igazát alátámassza."

Ha a Fidesz esetén elfogadott, akkor legyen elfogadott a másik oldalon is.

". Csak nem jött össze neki, kiderült, hogy hazugság az egész.

Pontosan. Ezért kérdezem: hol van itt a többletjog? Veszített a csaj. Jogi úton. Érted: a jog Deppnek adott igazat. Milyen többletjog?

"Aki egypólusú világot, egyetlen elfogadható és központilag meghatározott politikai, kulturális, társadalmi keretrendszert akar, vagy például a jelenkor szabályait mérceként használva kitörölné a történelemből annak tényeit, az minden csak nem liberális."

Már bocsánat, de ki akar ilyet tenni?

"Rossz hozzáállás annyira utálni egy éppen regnáló kormányzatot, hogy bárkivel, de tényleg bárkivel összeszűrjük a levet ellene."

Hallod, ha ezt a mondatot kontextus nélkül elolvasom, gondolkodás nélkül azt mondtam volna, hogy a Fideszről beszélsz.

Nekem pontosan a Fidesz az, aki annyira elvakultan beleállt a liberálisokba és mindenbe, ami Nyugat, hogy még az európai konzervatívoknak sem szexi már. Végeredményben kik most a keresztény-európai Fidesz barátai? Ortodox, muszlim poszt-szovjet diktátorok, néhány évtizede magyarellenes nyilatkozataitól hírhedt európai politikusok. Érted: a keresztény államalapítás ünnepén félholdat vetítenek az égre 2023-ban.

Szóval igen: szerintem is rossz hozzáállás bárkivel összeszűrni a levet csak azért, mert annyira utálom a regnáló rendszert.

2023. dec. 19. 15:59
 10/11 anonim ***** válasza:
45%
szerintem ez egy trollkérdés.
2023. dec. 19. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!