Évente mennyibe kerül a költségvetésnek, hogy ilyen béna ellenzéket eltartunk?
"Évente mennyibe kerül a költségvetésnek, hogy egy ekkora tolvaj kormányt eltartunk?"
Hát ez az. Sokkal többe, mint az a szerencsétlen ellenzék.
Nem azt kérdeztem, hogy a kormány mennyibe kerül. Azt kérdeztem, hogy az ellenzéket mennyibe kerül évente eltartanunk?
Aki nem volt képes a lényegre válaszolni, lepontoztam.
Kérdező, tök egyszerű, nem értem, hogy sokan miért tettetik itt a tök hülyét. Vagy nem tettetik, csak alapból olyan sötétek mint a taposott föld.
Egy képviselő tiszteletdíja tavaly volt bruttó 1.3 millió forint. Ehhez jött , ha pl valamilyen bizottság tagja: plusz 263 280 forint. Ha két bizottságé: plusz 526 560 forint, és ez emelkedett, ha elnökölt valahol.
Kalkuláljunk bizottságok nélkül, de számoljuk bele, hogy igényelnek különféle költségtérítéseket, ezek összesen kb 3 751 000 forint (lehet kevesebb is). Ehhez jön a bruttó 1.3 millió alapdíj. Ez egy képviselőre legyen 5 millió forint, ha minden térítést igénybe vesz. Ellenzéki képviselőből 45-en ülnek az Országgyűlésben, a függetlenekkel együtt.
1 hónapban ez kb (szó szerint körülbelül) 225 millió forint. Egy évre pedig 12x225 millió = 2 700 000 000 forintba fáj.
Azért körülbelül, mert sokuk vagy nem vesz igénybe minden költségtérítést, vagy nem mindegyikük ül bizottságokban vagy elnököl bizottságokban. Nagyjából ennyivel kalkulálj, bizottsági munka nélkül.
Ilyen teljesítményért amit ők nyújtanak, ez hipergáz.
9
Köszi,végre nem egy holdkóros válaszolt. Zöld pacsi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!