Bolíviában és Paraguayban az emberek nem szomorúak hogy az egész amerikai szuperkontinensen csak az ő országaiknak nincsen tengerpartjúk? Chile miért nem ad egy kicsi tengerpartot Bolíviának?
egyrészt Chile miért adna vissza olyan területet Bolíviának amit pont Bolíviától foglalt el katonailag?
másrészt az amerikai kontinens nem szuperkontinens.
Bolívia megelégedhet a "legek országa" címmel.
nézz utána ,hogy miért nevezik így
De hát Chilének olyan sok tengerpartja van, Bolíviának még nincs egyáltalán. Miért lenne baj Chilének hogy a nagyon hosszú tengerpartjukból adnak egy kicsit Bolíviának? Meg az a háború már nagyon régen volt, szerintem el kéne felejteni a múltbéli sérelmeket. Meg szerintem akár Brazília is adhatna tengerpartot Paraguaynak.
Meg Dél-Amerika és Észak-Amerika együtt egy szuperkontinens:
kérdező, te visszaadnál a tulajdonodból bármennyit is,ha azért vért ejtve küzdöttél meg?
na ugye,hogy nem
#6 Hátha nekem valamiből nagyon sok van, akkor abból adok olyannak akinek nincsen abból a dologból.
Ha Chile adna 145 km hosszú és 10 km széles korriodort Bolíviának a Csendes-óceánhoz akkor Chilne nem vesztene sokat: Nem 6435 km-nyi tengerpartja lenne, hanem 6425 km, ami nem sok változás. Bolívia viszont tengeri kijárathoz jutna, ami sokat segítene az országnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!