Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Henry Kissinger 100 évesen...

Henry Kissinger 100 évesen elhunyt. Te személyesen hogyan ítéled meg 70 évnyi politikai munkásságát?

Figyelt kérdés

2023. nov. 30. 14:49
A kérdező szavazást indított:
Negatív, egy háborús bűnös.
Pozitív, mindig azt tette, ami akkor a legjobb választásnak tűnt.
19 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%
Én nem követem az amerikai politikát, így kb sehogy se ítélem meg. Tényleg foglamam sincs, egy inézkedést se tudnék tőle mondani. Betehettél volna egy ilyet is a szavazásba.
2023. nov. 30. 15:06
 2/11 A kérdező kommentje:

Tudom, kicsit hosszú, de az ő karrierjét tekintve kb. ez a legfontosabb: [link]

2023. nov. 30. 15:14
 3/11 anonim ***** válasza:
38%
Nóbel díjjas volt így tisztelem
2023. nov. 30. 15:15
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak az USA szemszögéből nézzük hogy az USA-nak milyen politikai sikereket ért el akkor egy politikai és diplomata géniusz volt Kínát elfordította a Szovjetuniótól és jó gazdasági és politikai kapcsolatot épített ki USA és Kína között (régen), csinálta ezt meg többek között Egyiptommal Szaúd Arábiával és még sok más országgal. Valamint ahogy írták béke nóbel díjas.
2023. nov. 30. 16:31
 5/11 anonim ***** válasza:
34%

Valóban Viet nam volt a legfontosabb. de volt még több pozitív akciója.

Érthetetlen, hogy némelyek háborús bűnösnek tartják. Szerintük bizonyára minden amerikai háborús bűnös.

2023. nov. 30. 20:43
 6/11 A kérdező kommentje:
Ő juttatta hatalomra Pol Potot, aki a világ legkegyetlenebb, legelmebetegebb diktátora lett. Ezt azért meg kell jegyeznünk, még akkor is, ha amúgy sok jót is adott a világnak Kissinger úr.
2023. nov. 30. 21:18
 7/11 anonim ***** válasza:
9%
Klaus Schwabot kitermelte!
2023. nov. 30. 23:31
 8/11 A kérdező kommentje:

Klaus Schwab egy ritka értelmes gondolkodó, nem tudom, hogy mi bajotok van vele?

2023. dec. 1. 00:05
 9/11 anonim ***** válasza:
90%
Okos ember volt, de morálisan nem a legjobb. Volt pár olyan ügye, ami etikátlan volt.
2023. dec. 3. 22:11
 10/11 anonim ***** válasza:
70%

Csak 1969 és 1976 között 3-4 millió ember haláláért volt felelős. Igen, ez egy kicsit etikátlan. A sok jó tette közé tartozik az is, hogy gátlástalanul kivégeztette országok vezetőit, ha nem az USA érdekei szerint működtek.

Részlet Henry Kissinger beszédéből az Egészségügyi Világszervezet fajnemesítési tanácsa előtt 2009. február 25-én. „Amint a nyáj elfogadja a kötelező, kierőszakolt oltásokat, vége a játéknak! Akkor elfogadják a kierőszakolt vér- vagy szervfelajánlást is, a „felsőbbrendű célért”. Genetikailag módosíthatjuk a gyerekeket, és sterilizálhatjuk őket, a „felsőbbrendű célért”. Ha irányítod a birkák gondolkodását, irányítod a nyájat. Az oltóanyaggyártók milliókat keresnek, és sokan közületek ma ebben a teremben befektetők vagytok. Mindenki nagyot nyer! Megritkítjuk a nyájat, és a nyáj fizet nekünk a halálosztó szolgáltatásainkért. Na mi az ebéd, hm?”

2023. dec. 7. 01:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!