Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ha az EU egy európai egyesült...

Ha az EU egy európai egyesült allamoka alakulna kilepnetek? Vagy feladnatok a nemzeti onrendelkezesunk?

Figyelt kérdés
Ha pl annyi jogunk lesz mint Minnesotanak vagy Iowa államnak az USA n belül az számotokra elfogadható?

2023. nov. 23. 11:48
1 2 3 4 5 6
 51/57 anonim ***** válasza:
100%

"jó irányba megyünk? Tényleg ezt akarjátok?"

Hát ez egy összetett kérdés. Azt, hogy milyen irányba megyünk, nem lehet egyértelműen eldönteni, mert egy csomó trend befolyásolja.

Amit te csinálsz, hogy fogsz egy szélsőségesen pesszimista forgatókönyvet, és bemondod, hogy az a jövő. Ráadásul ez a forgatókönyv több negatív forgatókönyv negatívumait hordozza egyszerre (felül is kerekedik a kapitalizmus, meg össze is omlik a kapitalizmus). Aztán ezzel a szürreálisan negatív, már-már apokaliptikus forgatókönyvvel szembeállítasz egy sosem létezett, ideális világot, amit persze tök egyszerűen meg lehetne valósítani, ha nem lenne Nyugat/EU/kapitalizmus, bármi.

A válaszom erre: természetesen azt a negatív forgatókönyvet nem szeretném. Engem is zavar ez az anyagias, úrizáló, tartalmatlan életvitel, ami egyszerre kényelmesít el véglegesen és hajtja ki a szart is az emberből. Be vagyok szarva a klímakatasztrófától, az MI okozta válságoktól, és a többitől.

A különbség annyi, hogy én pont ellenkező konzekvenciát vonok le: most van igazán szükségünk az EU tagságra, hogy ne legyünk egyedül, kicsiként, kiszolgáltatottan a jövőnek.

2023. nov. 27. 13:21
 52/57 A kérdező kommentje:

Alapvetően értem a logikad hogy együtt erősebbek vagyunk es jobban tudjuk képviselni az erdekeink.

Csak én szerintem Brüsszel nem a nép érdekeit nézi hanem az üzleti körök érdekeit, de ha a nép érdekeit nézne is akor is a német francia érdek érvényesülne benne nem a magyar vagy a szlovák.

nagyon rossz helyzetben vagyunk és igazából nincs választásunk mint ország.

De mint egyén se tudunk kiszakadni mert megha lenne is egy önellátó tanyája az embernek tb ugyan úgy követeli az állam, ha gyermeke születik ugyan úgy anyakonyveztetni kell ugyan úgy orvosi vizsgálatokra kell vinni és oktatási intézménybe különben elveszik.

Minden gyermeket a kapitalizmus igényei szerint alakítanak és nevelnek és ez kötelező nem választható.

+nemtudsz mindent eloallitani amire szükséged van ez miatt fogsz a penztol és így a rendszertől.

Szóval akár hogy is agyalok nem látok megoldást arra hogy mint ország vagy mint egyén kiszakadjunk a rendszerből

Persze én nem vagyok bölcsész vagy filozófus én csak azt mondom mi az ami szerintem rossz és mi a jó.

Egy egységes ideológiát és részletes tervet nem nekem kell alkotni.

2023. nov. 27. 14:00
 53/57 anonim ***** válasza:
74%

"én szerintem Brüsszel nem a nép érdekeit nézi"

Ez megint egy érdekes kérdés: mit értesz Brüsszel alatt?

Azért kérdem, mert az EU-nak nincs kormánya, amelyik Brüsszelből nyomatná a politikát. A törvényjavaslatokat az EU 27 tagállamának jó 760 képviselője szavazza meg. Lakosságarányosan természetes, hogy a nagyobb országoknak erősebb a képviselete, de azokon belül is formálóthatnak pártszövetségek.

Ez az "EU vs szuverenitás" kérdés azért merült fel, mert a mi kétharmados kormányunk olyan szinten elszigetelődött az EU-n belül, hogy jelen pillanatban a legerősebb szövetségese egy egykori magyerellenes politikus. Azért vannak elnyomva, mert mindenkivel szembementek, minden etikai szabályt áthágtak már mostanra.

Nem az EU szar hely, hanem a mi kormányunk politizálta el magát.

2023. nov. 27. 17:11
 54/57 A kérdező kommentje:

Mert a nemzeti érdekünk se ugyan az.minek támogasunk egy soviniszta magyar ellenes Ukrajnát aki meg a turul szobrunkban is fenyegetest lát??

Minek kellene ingyen pénzt és fegyvert adni neki csak úgy alanyi jogon?

Konfliktusunk főleg ebből alt ja és lmbtq meg migransozas ami csak nephulyites orban nem csinált semmi komolyat .

2023. nov. 27. 18:17
 55/57 anonim ***** válasza:
74%
Ez nagy ugrás volt, de úgy látom, a Fidesz összes vesszőparipáján szépen végiglépegetünk. Nemsokára még a melegházasság is meglesz, aztán túl leszünk rajta :).
2023. nov. 27. 20:29
 56/57 A kérdező kommentje:

Sajnos csak akor van szuverenitás ha önellátó vagy.

Ha full mindent elő tudsz állítani onnantól nincs szükséged másokra így konfrontativabb is lehetsz az erdekervenyesitesben.

Sajnos mint ország ebből a szempontból nem alunk jól.hatalmas a szánk de 100 felekepen függunk tőlük.

Ebben a szabalyrendszerben az Orbán kormány rosszul helyezkedik és idővel kénytelen lesz kibekulni a nyugattal.

Mert a másik úthoz a kilepeshez és az új onellato rendszer alapitasahoz nem eleg bátor.

2023. nov. 27. 22:31
 57/57 anonim ***** válasza:
100%

"Sajnos csak akor van szuverenitás ha önellátó vagy."

Még akkor sem. Attól, hogy megtermelsz magadnak mindent, még nem tudsz függetlenedni más országoktól, mert más országok cselekedetei ezerféleképpen befolyásolnak téged, és éppen ez a szuverenitás önellentmondása: nem tudsz olyat csinálni, ami csak téged érint.

Mondjuk, a szomszédodban háború dúl, és téged elárasztanak a menekültek és a bűnözők. Vagy mondjuk a szomszédos ország szennyezi a folyót, aminek a vizét öntözésre használod.

Vagy mondjuk az országodban fellelhető egy nyersanyag, amire a szomszédos országoknak szüksége van. Te élsz a szuverenitásoddal, és megtartod. Ők meg összefognak és elveszik.

Lehet és kell is erősíteni a szuverenitásunkat, de a helyzet az, hogy az EU-val tömbösödve, és az EU szabályrendszerének hála éppen, hogy jobbak a lehetőségeink, mintha egy szem árva kis Magyarországként kellene érvényesíteni az érdekeinket.

2023. nov. 28. 07:04
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!