Ha az EU egy európai egyesült allamoka alakulna kilepnetek? Vagy feladnatok a nemzeti onrendelkezesunk?
A probléma hogy nem az okosabb emberek fognak élni a rendszerben, és nem ök fogják fentartani a rendszert. Szóval a realitásoknál maradva amit leírsz az feudalizmus. Szóval továbra is a 39 válaszban szereplő kérdés.
Olyan kár hogy a kérdező nem tesztelheti a vágyálmait. pl ha meghalna pár rokonod az orvosi rendszer hiánya miatt azt hogy magyaráznád ki ezzel az eszme rendszerrel??
41# nehéz kérdés pl a baleseti esetekben vagy szuleseknek helyeslem hogy van orvosi ellátás. Ebben a másik rendszerben is kéne valami akut ellátás.
De azt hogy 80 ev fölött megmuttik 10 szer a menthetetlen beteget szerintem felesleges. el kéne fogadni a haladosagot és hogy az öregek és a krónikus betegek igenis meghalnak!
"Lehetne egy teljesen új társadalmi rendszert is létrehozni olyat ami fentarthato alapokra épül és az embereknek boldogságot is nyújt."
Én is ezt szeretném. Ami számomra felfoghatatlan, amikor valaki azt hiszi, hogy ez az új rendszer picike, elszigetelt nemzetállamokon alapulhat.
"Élelmiszerrel eltudjuk látni magunkat mint ország. ivovizunk is van a nap is süt a levegő nem mérgező nem lenne ezzen a területen probléma a tuleles meg ekkora népességel se."
Pontosan erről beszélek: ez egy tévhit. Magyarország vízkészletének döntő többsége a határokon kívülről folyik hozzánk. Ha mondjuk Ausztria kiszedi a vizez a Dunából, Románia megint beleenged valamit a Tiszába, akkor nem állunk vakami rózsásan.
Energia terén is teljesen külföldi importra szorulunk. Semmi baj, csináljunk magunknak: a technológia külföldről jön. Ja, és persze az atomerőműhöz víz kell, lásd: fent.
Mezőgazdaság? Műtrágyához foszfor? Import.
K.rvára nem tudunk elszigetelten megállni a lábunkon. Ez egy mese, semmi több.
Meg nem is tudunk mert nem arra van kialakulva a rendszer de ez nem.jelenti azt hogy lehetetlen .
Amúgy akár akarjuk akár nem előbb vagy utóbb bukik ez a globális kultúra és szét fog esni minden csak abba a helyzetbe bele leszünk kenyszerulve de miért nem lehet elébe menni?
Valóban lenne probléma az önellátással de megoldhato én inkább atol félek hogy mivel már nincsenek a kezunkon a karpat medence hágói katonailag nagyon sebezhetőek vagyunk .
Nincs földrajzi elválasztás.
Én egyéniben is gondolkodom ilyesmin hogy kikoltozom valami istan háta mögötti erdei házba és ott élek többé kevese önellátóan a saját szabályaim szerint de engem is vissza tart ez a fajta kapitalista életforma amiben szocializalodtam +a család mellege .
Szerintem első idők isszonyat nehezek lennének egy ilyen új életben új rendszerben .hogy nincs net nincs folyamatos inger nincs futkarozas .nincs szórakozásbol vásárlás stb
De aztán kialakulna az új élet és az új ember és akor már boldogok lennénk atol ha süt a nap .
Ha csak egyénileg csinálnám ezt, atol meg a magyar nép ugyan úgy megsemmisül ugyan úgy elveszik a fuggetlensege.es feloldodik a nagy kevert Európában.
Engem a kollektív jó is érdekel nem csak az egyéni.
Az a fő baj ez a fajta nyugati típusú társadalom olyan mint a heroin függőséget okoz .
És ha eltűne Hónapokig,évekig elvonási tüneteink lennének.
Elhiszuk hogy ez a normális de nagyon nem az .
És pont ezért vagyunk egy csapdahelyzetben ezért nem lehet nagyon változtatni ezzen az életforman kollektív szinten .
És pont hogy ellenkező irányba megyünk mint kéne még több technika meg több szabályozás.
Még kozpontositottabb hatalom.csak emberileg ez nem jó.
47# mire gondolsz?
Én azt érzem hogy teljesen mű az élet ebben a mai világban és ez nem igazi élet.
Sajnos ránk van kényszerítve ez a fajta sebesség otthon sulikban és a munkahelyeken is.hatalmas a verseny mindenért,oriasiak az elvarasok.
És utána csodálkozunk hogy az emberek idegbetegek vagy szoronganak.kilepni meg nemtudsz belőle mert akor lemaradsz és kiesel ebből a társadalomból.
Őszintén a nagytokeseken kívül akik gazdagabbak mint a tortenelem soran barmikor kinek jó ez a mai társadalom??
Az emberi boldogságot elegedetseget kéne központba helyezni nem a fogyasztást itt a gond.
Csak az a baj a pénz és így a hatalom is a nagytoke kézen van ő meg újabb és újabb fogyasztást akar és mivel 21sz ban mesteri szintre van fejlesztve a tomegmanipulacio a többség nem.fog erre raebredni hanem csak isszák a coka colat és esznek a McDonald's ban nem baj ha 140 kg lesznek vagy 20 évvel korábban meghalnak.
"Én azt érzem hogy teljesen mű az élet ebben a mai világban és ez nem igazi élet."
Van benne igazság, szerintem is nagyon sok probléma van a társadalommal 2023-ban. Ezzel voltaképpen nagyrészt egyet tudok érteni.
Ugyanakkor egy kicsit azt olvasom ki a szavaidból, hogy erre te azt a választ képzeled el, hogy mi, mint ország váljunk le erről a rendszerről, zárjuk le a kapukat, és akkor majd belül minden csudajó lesz. Hát nem lesz. És nem azért nem lesz, mert rászoktunk a nyugat ópiumára.
Olyan "apróságok" felett hunysz szemet, mint hogy ha mondjuk mi leválunk az EU-ról, meg a Nyugatról úgy általában, akkor hogyan leszünk képesek fenntartani, megvédeni a mi kis szuverén ékszerdobozkánkat. Ez sok apró kérdést felvet, amiket annyival tudsz le, hogy egy ideig rossz lenne, aztán meg jó.
De sajnos ez csak a fejedben van így, a racionalitás ezzel ellentétes irányba mutat.
49# igen ebben teljesen igazad van hogy itt a kontinens közepén a siksagon ülve ez a fizikai elszigeteles nem fog működni.
Talán ezért is nincs remény hazánk számára. legfeljebb mint utoved kesletethetjuk a folyamatot vagy probalkozhatunk egyéni alkukkat létrehozni.
Megorizni annyit és addig ameg csak lehet .
Szerintem amúgy az ország szuverenitás elvesztesenel is ilyesztobb hogy már az egyén is elvesziti a szuverenitásat.
Olyan szintű adathalmazzal rendelkeznek rólunk amit egy MI elemzés mellet fel is tudnak használni
Egyre tech fugobbek vagyunk én se tudom napi hány órát nyomkodom.
És még csak most jön az igazi virtuális valóság és MI forradalom.
Gyakorlatilag az élet minden aspektusa szabályozva és figyelve lesz .jó irányba megyünk? Tényleg ezt akarjátok?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!