Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Fideszesek! Mit gondoltok...

Fideszesek! Mit gondoltok erről az Oroszországról? Így is ilyen vonzó?

Figyelt kérdés

"Sztálingrád visszatér!

Már pedzegetik, hogy Volgográdot, az egykori Caricint vissza kellene keresztelni Sztálingráddá, de Putyin még vélhetően nem döntött erről. A volgográdi kormányzó szerint viszont arról már igen, hogy az új atomjégtörő neve Sztálingrád lesz! A propaganda szerint természetesen a legnagyobb és a legerősebb a világon!

Közismert, hogy Putyin családján keresztül is erősen kötődik Sztálin elvtárshoz, hiszen az egyik nagyapja a grúz diktátor szakácsa volt. Sőt, túl is élte! A kis Vova gyerekkorában biztos sok mesét hallott a szovjet nép nagy jótevőjéről, a dicsőséges vezértől, mert ahogy megszilárdította a hatalmát úgy hozza vissza a kultuszát.

Mára oda jutottunk, hogy az a történész, közéleti személy, aki Oroszországban leírja az igazat Sztálinról és rendszeréről az akár komoly börtönbüntetésre is számíthat a "szovjet történelem meghamisítása, rágalmazás" címén. De a legkevesebb, hogy megnézheti a karrierjét. Szép csendben el is hallgattatták az egyébként se túl jelentős kritikai hangokat.

Andrej Bocsarov, Volgográdi régió kormányzója a veteránok regionális tanácsának plénumának ülésén, amelyet évente november 17-én tartanak, azt mondta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök támogatja azt a javaslatot, hogy az Északi-sarkvidéki projekt egyik nukleáris jégtörőjét „Sztálingrádnak” nevezzék el.

A Projekt 2220-as típusú atommeghajtású jégtörőről azt lehet tudni, hogy a szentpétervári Balti hajógyár építi, Hossza: 173,3 méter, szélesség 34 méter, vízkiszorítás 33,5 ezer tonna. A tervek szerint a 3 méter vastag jeget is képes lesz áttörni. Szóval nem a Fekete-tengerre készül.

/// Friss, színes hírek és hadtörténeti cikkek A háborúk világa, a világ háborúi oldalon, kedvelje, látogassa rendszeresen, hogy képben legyen!"

2023. nov. 21. 11:45
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

Több mint egy hónap után, honnan jött neked az ihlet, hogy újra írj valamit a kérdés alá?

jan. 2. 13:27
 22/26 Jeffrey Spender ***** válasza:

Olvastam történelmi témájú cikket, nem is egyet, és azok adták az ihletet.

Pedig volt olyan cikk, amit ugyan már 2022. márciusában kiadtak, de nekem is csak most került a kezembe.

Ha önálló kérdésként kiírnám, hogy mi a véleményetek az ukrán nacionalisták területi követeléseiről, az vajon hány embert érdekelne ? Nem sokat.

jan. 2. 13:36
 23/26 A kérdező kommentje:

Orosz nacionalisták területi követelésével nincs probléma.

jan. 2. 16:54
 24/26 Jeffrey Spender ***** válasza:
Oroszországnak (és a világnak) a kommunizmus, vagy a cári berendezkedés volt a jobb ?
jan. 2. 16:56
 25/26 A kérdező kommentje:

A világnak a Gorbacsov és Jelcin időszakok voltak jók. De Oroszország tudott hol csúszott félre? Ott, amikor a Kerenszkij-kormány nem tudta megtartani a hatalmat.

jan. 2. 20:39
 26/26 Jeffrey Spender ***** válasza:

Én mind Kerenszkij, mind Gorbacsov, mind Jelcin kapcsán árnyalnám a képet.

Volt idő, hogy laikus voltam, én is Kerenszkij vonalat szerettem volna. De amit olvastam róla, az nem pozitív.

Gorbacsovot csak azért szeretik, mert levezényelte az átmenetet. Csak arról már elfelejtkeznek, hogy mit szeretett volna. És hogy milyen politikai véleménnyel volt a közelmúltban bekövetkezett haláláig.

Jelcint meg azért szerették, mert vele alá lehetett íratni bármilyen, még a hátrányos egyezményt is, őt még Habsburg Ottó is alkoholista vadbaromnak nevezte.

jan. 2. 20:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!