Aki szerint a feminizmus túl messze ment, és nők túl férfiasak lettek, az mondana KONKRÉT példát erre?
"#2 a fizetés kérdésével vitáznék.... Ha megnézed, hogy a 18-19. század elején...Nem a munka maga az, ami kicsi fizetésre lett kitalálva, hanem arra lett “igazítva”, akik végzik. És ezek a nők."
Köszönöm az észrevételt, reagálnék rá pár pontban. Egyrészt nem feltétlenül tartom validnak a 18-19 századi állapotokat felhozni, ugyanis eleve nem tudnék mondani más példát az orvosi és felsővezetői/politikai pozíciókon kívül, ahol ne fizetnének most kevesebbet, mint akkoriban. Másrészt pedig akkor is és most is ugyanaz a szabály él, hogy nem arra lett "igazítva", hogy ki végzi, hanem arra, hogy mennyi más ember tudja még ugyanazt végezni. A 18-19 században azzal, hogy írni-olvasni tudtál, máris a társadalom felső 5-10%-ában találtad magad. Ez a tény adta a tanári szakmai megbecsülését, nem az, hogy férfi, vagy nő végezte. Harmadrészt pedig ez mostanra politikai kérdésnek számít. A szavazóképes társadalom 50%-a nő, bőven elegendő szavazó és érdekérvényesítő ereje kellene, hogy legyen, hogy megmásítsák ezt a gyakorlatot, de nem így van/lett. De napnak a végén mindig ugyanoda fogunk eljutni: a nők választották ezeket a szakmákat, teljes tudásuk, minden információ birtokában. Ha férfiként mennék tanítónak is ugyanazon a bértáblán lennék és épp ezért szerintem ezt nem a nemek közti egyenlőtlenség tálcájára kéne tenni, hanem nemtől függetlenül a szakma megbecsültségének a tálcájára.
12. Pár szélsőséges id@ota egyáltalán nem érdekel.
Amúgy olyan szép, hogy a kérdésre még egy válasz nem érkezett, helyette magát a feminizmust kritizáljátok csak. Miben lettek férfiasak a nők? Válaszoljon valaki legyen szíves!
"Amúgy olyan szép, hogy a kérdésre még egy válasz nem érkezett"
A kérdésednek két része van:
1. A feminizmus túl messzire ment (erre több, értelmes, kifejtett választ is kaptál)
2. a nők túl férfiasak lettek (mikor a #2 válaszomban érintettem a sportokat, közvetetten erre is válaszoltam, de alapvetően mégis ki állított ilyesmit? Megtudod nevezni őket, vagy csak szalmabábozol?)
Én is feltudok tenni olyan kérdést, hogy "aki szerint a feminizmus túl keveset tesz és a férfiaknak is nőnek kéne lenniük, mondana néhány konkrét példát", aztán "meglepődnék", hogy senki nem válaszolt, mert egyértelmű, hogy senki nem gondolja úgy, hogy a férfiaknak is nőnek kéne lenniük. Aztán persze úgy tennék minte te, hogy háhh, nem akadt ellenfele lenyűgőző elgondolásomnak!... Ez nem így működik.
18. Ha nő vagyok akkor mi van?
Ha férfi vagyok akkor mi van?
Mit számit ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!