Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Aki szerint a feminizmus túl...

Aki szerint a feminizmus túl messze ment, és nők túl férfiasak lettek, az mondana KONKRÉT példát erre?

Figyelt kérdés
A semmi beszélés, meg a mutogatás az nagyon megy. A nyugat túl messzire ment, a nők túl férfiasak. De csak azt sikerűl példának mondani, hogy a nők élnek ugyanazokkal a jogokkal, mint a férfiak. Magyarán nincs itt semmi baj, csak konzervativ vagy, és nem tetszik hogy más meg nem az.

#egyenlőség #feminizmus #Túltolt egyenlőség
2023. nov. 20. 12:17
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
64%

"#2 a fizetés kérdésével vitáznék.... Ha megnézed, hogy a 18-19. század elején...Nem a munka maga az, ami kicsi fizetésre lett kitalálva, hanem arra lett “igazítva”, akik végzik. És ezek a nők."

Köszönöm az észrevételt, reagálnék rá pár pontban. Egyrészt nem feltétlenül tartom validnak a 18-19 századi állapotokat felhozni, ugyanis eleve nem tudnék mondani más példát az orvosi és felsővezetői/politikai pozíciókon kívül, ahol ne fizetnének most kevesebbet, mint akkoriban. Másrészt pedig akkor is és most is ugyanaz a szabály él, hogy nem arra lett "igazítva", hogy ki végzi, hanem arra, hogy mennyi más ember tudja még ugyanazt végezni. A 18-19 században azzal, hogy írni-olvasni tudtál, máris a társadalom felső 5-10%-ában találtad magad. Ez a tény adta a tanári szakmai megbecsülését, nem az, hogy férfi, vagy nő végezte. Harmadrészt pedig ez mostanra politikai kérdésnek számít. A szavazóképes társadalom 50%-a nő, bőven elegendő szavazó és érdekérvényesítő ereje kellene, hogy legyen, hogy megmásítsák ezt a gyakorlatot, de nem így van/lett. De napnak a végén mindig ugyanoda fogunk eljutni: a nők választották ezeket a szakmákat, teljes tudásuk, minden információ birtokában. Ha férfiként mennék tanítónak is ugyanazon a bértáblán lennék és épp ezért szerintem ezt nem a nemek közti egyenlőtlenség tálcájára kéne tenni, hanem nemtől függetlenül a szakma megbecsültségének a tálcájára.

2023. nov. 20. 15:21
 12/22 anonim ***** válasza:
45%
#killallmen mozgalomról mi a véleményed kérdező?
2023. nov. 20. 15:25
 13/22 A kérdező kommentje:

12. Pár szélsőséges id@ota egyáltalán nem érdekel.

Amúgy olyan szép, hogy a kérdésre még egy válasz nem érkezett, helyette magát a feminizmust kritizáljátok csak. Miben lettek férfiasak a nők? Válaszoljon valaki legyen szíves!

2023. nov. 20. 15:38
 14/22 anonim ***** válasza:
Ha pár szélsőséges idióta nem érdekel, akkor mit foglalkozol a hímsovinisztákkal? Vagy szerinted ők a férfiak többségét alkotják?
2023. nov. 20. 15:41
 15/22 A kérdező kommentje:
14. Elég egyértelműen a többség, méghozzá bőségesen.
2023. nov. 20. 15:46
 16/22 anonim ***** válasza:
Oké, ezennel megbizonyosodtam róla, hogy trollkérdés. :D Vagy tényleg nagyon mélyen vagy, de az már orvosi eset.
2023. nov. 20. 15:48
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

"Amúgy olyan szép, hogy a kérdésre még egy válasz nem érkezett"

A kérdésednek két része van:

1. A feminizmus túl messzire ment (erre több, értelmes, kifejtett választ is kaptál)

2. a nők túl férfiasak lettek (mikor a #2 válaszomban érintettem a sportokat, közvetetten erre is válaszoltam, de alapvetően mégis ki állított ilyesmit? Megtudod nevezni őket, vagy csak szalmabábozol?)

Én is feltudok tenni olyan kérdést, hogy "aki szerint a feminizmus túl keveset tesz és a férfiaknak is nőnek kéne lenniük, mondana néhány konkrét példát", aztán "meglepődnék", hogy senki nem válaszolt, mert egyértelmű, hogy senki nem gondolja úgy, hogy a férfiaknak is nőnek kéne lenniük. Aztán persze úgy tennék minte te, hogy háhh, nem akadt ellenfele lenyűgőző elgondolásomnak!... Ez nem így működik.

2023. nov. 20. 15:51
 18/22 anonim ***** válasza:
Egyébként nő vagy kérdező?
2023. nov. 20. 15:52
 19/22 A kérdező kommentje:

18. Ha nő vagyok akkor mi van?

Ha férfi vagyok akkor mi van?

Mit számit ez?

2023. nov. 20. 15:58
 20/22 anonim ***** válasza:
Ha ebben az agresszív kismalac stílusban kommunikálsz a férfiakkal, akkor tudd, hogy nem az a bajuk veled, hogy nő vagy, hanem hogy egy tahó paraszt vagy. A feminizmussal pedig az, hogy ezt a dühös rúgkapálást hazudja erőnek és bátorítja rá a nőket.
2023. nov. 20. 16:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!