Miért palesztin szimpatizáns valaki?
Sziasztok!
Hadd adjak egy kis kontextust a kérdésemhez: alapvetően nem tájékozódom, nem vagyok tanult, de a jelen Izrael-Hamasz konfliktusról nen tudok nem értesülni. Mostanában a kollegámmal sokszor felmerül ez a téma, és úton még egy-egy beszélgetést is meghallgatunk a témáról, és, azt hiszem, mostanra kialakult bennem egy átfogó kép a helyzetről, legalábbis azt már értem, hogy valaki miért áll Izrael oldalára. Arról viszont kevésbé tudok tájékozódni, hogy valaki miért lesz palesztin szimpatizáns. Nehéz konkrétan erre a kérdésre választ találni a neten. A kollegám csak annyit tud mondani, hogy azok hülyék - feltételezem, kicsit összetettebb lehet ennél a magyarázat. Kérnék tehát betekintést. És kérném, hogy ne is fáradjatok olyan hozzászólásokkal, mint a palesztin szimpatizánsok hülyék, vagy hogy balliberálisok, stb. Köszi!
# kotsog 16.
Azt hittem allamrol beszelunk, vagy egy vallas egyenlo egy allammal? Nahat ezt sem tudtam. Csupa muvelt elme.
A zsidóknak nincs más zsidó állam,ahova mehetnének.A palesztinoknak meg van.Egy rakat azonos kultúrájú,vallású,szinvonalú arab állam van a környéken,ahova mehetnének!
Szerintem fogadják csak be őket,ha már annyira mellettük vannak!csomagoltassák össze őket és viszlát!!
Így legalább végre 100 év állandó vergődés után béke lesz.
25#Csak azt felejted el hogy nekünk nem kínáltak fel alternatívákat,a palesztinoknak meg igen,többször is.Csak nekik semmi se volt jó.Nekik a kétállami megoldás se volt az. Arafat idején egállapodtak,majd rögtön ezután akkor is azzal voltak elfoglalva ,hogy sutyiba több tonna hadifelszerelést juttasonak Gázába hajón .
Másrészt míg a palesztinok nem ismerik el Izrael létét ,addig miféle kétállamiságról beszélünk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!