Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Melyik országban élnél szívese...

Melyik országban élnél szívesen ezek közül?

Figyelt kérdés

2023. nov. 8. 01:27
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
100%
#22 ez tényleg így van, amit Franciaországról írsz? Engem ez meglep, azt hittem Németországgal van kb egy szinten. Nem gondoltam, hogy ennyire nem.
2023. nov. 11. 01:19
 32/44 anonim ***** válasza:
100%

Korábban én is azt hittem, hogy nem sokban marad el.

Igazából a szegény kelet-német részekkel együtt összesen átlagolva is Németország előrébb szerepel szinte minden statisztikában. Viszont én Kelet-Németországban nem jártam, azoktól nem tudok nyilatkozni.

Viszont Nyugat-Németországhoz képest (NRW, Hessen, Baden-Württemberg) óriási a különbség.

Anyagilag sokkal jobban megéri Németország Franciaországhoz képest. Talán csak akkor nem ha valaki nulla nyelvtudással magyar bejelentéses helyekre megy ki mosogatni mondjuk valahova Drezdába míg másvalaki meg francia nyelvtudással Franciaországba, úgy valószínűleg nem jobb.

De ugyanolyan feltételekkel, én ki merem jelenteni, hogy havi szinten akár 500 euróval is több marad a zsebben Németországban.

Persze nyilván vannak Franciaországnak is előnyei, pl hogy ott sokkal könnyebb állampolgárságot kapni (5 év elég, míg Németországba 7 év kell), olcsóbb az autóbiztosítás illetve a rezsi meg az üzemanyag is. De összességében, mindent beleszámítva sokkal rosszabb Németországhoz képest.

Plusz még az emberek hozzáállása is sokkal rosszabb. A németekre legalább többé kevésbé elmondható, hogy pontosak és korrektek. Tehát nem csalnak direkt és nem hazudoznak össze-vissza. Akármilyen fillérb*szó alja némethez mész el dolgozni, még az is igyekszik legalább időben átutalni a fizetésed és nem kamuzik több ezer eurós fizetést a munkahirdetésében.

Na a franciákra ugyanez nem mondható el. Náluk egy-két hónapos késések simán beleférnek és nem furdalja őket a lelkiismeret ha össze-vissza kamuznak. Pl ha csak 1600 euró a fizu, akkor a német nagy valószínűséggel így is fogja meghirdetni a munkát. Ellenben a francia lehet 2-3 ezer eurókat ígér, és amikor ott állsz aláírni a munkaszerződést akkor koppansz hatalmasat.

Genfben egy rakás franciával vesztem össze. Volt olyan eset is, hogy előre meg volt beszélve, hogy hol fogok dolgozni és én úgy is foglaltam le az időpontjaimat, hogy amikor majd munka után megyek pont odaérjek ügyintézni.

Direkt megígérték, hogy X helyen fogok dolgozni. Majd amikor megnéztem a beosztást, akkor láttam, hogy egy másfél órával távolabb levő helyre tettek be dolgozni. Egyből szóltam is nekik, hogy ez mi a fene, hisz nem erről volt szó, majd kiakadtak és még nekik állt feljebb, hogy hogy merészelek munkavállalóként szembeszegülni velük, majd elkezdtek ordibálni velem és én komolyan azt hittem, hogy nekem esnek és megvernek olyan agresszív stílusban ugrottak nekem. Majd mondták, hogy rendben, akkor csak egy hétre leszek ott. Majd utána még 3 hétig ott voltam. Azaz konkrétan a szemembe hazudoztak. Emiatt heteket csúsztam az ügyintézésemmel is. De legalább megtanultam, hogy franciának sosem szabad semmit elhinni amit mond és velük mindig mindenről kell írásos bizonyítékot kötni.

Azért mind a németek, mind a hollandok esetében sosem volt ilyen problémám. Ott amit mondtak, arra számíthattam, hogy az tényleg úgy is lesz.

Meg a másik, hogyha egy némettel gyengén beszélsz németül, akkor ő érteni fog és értékelni fogja, hogy próbálsz vele németül beszélni. A franciák meg olyanok, hogy számukra az a normális, hogy mindenki perfekt tudjon franciául akárhonnan jön és ha elkövetsz pár apró hibát egy mondatban, akkor az egészre azt mondják, hogy nem értenek semmit.

Szóval amikor látom, hogy a négerek meg arabok balhéznak akkor én full megértem őket. Mert ha velem papírokkal európaiként ilyeneket meg mertek csinálni, akkor bele sem merek gondolni szegény jött-ment afrikaikkal miket meg nem csinálnak.

Tehát összegezve:

Anyagilag is rosszabb plusz még az emberek is f*sabbak.

2023. nov. 11. 02:25
 33/44 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként még annyit hozzátennék, hogy korábban én a holland/német tapasztalatom alapján meg voltam róla győződve, hogy az ilyen lekezelő bunkó alja viselkedés főnökként az "alattvalókkal" valami posztkomcsi kelet-európai dolog és az ilyesmik Magyarország meg a többi hasonszőrű helyeken kívül máshol nincsenek. De a franciáknak "köszönhetően" megtudtam, hogy Nyugat-Európában is ugyanúgy előfordul az ilyesmi.

2023. nov. 11. 02:45
 34/44 anonim ***** válasza:
100%
Van itt olyan aki Kanadában él? Jó hely? Magyarként meg lehet ott élni? Milyen a közhangulat?
2023. nov. 12. 15:49
 35/44 anonim ***** válasza:
100%

#34: Két volt kollégám él Kanadában 20 éve. Az egyik szoftverfejlesztő, a feleségével ment ki, Calgariban élnek, egy panasza volt, hogy télen hideg van.

A másik is informatikus, nő, egy iráni férfi volt a férje, akivel még itt Mo.-on jött össze, később elváltak. Eltelt egy idő, mire a szakmájában el tudott helyezkedni, addig nem szakmába vágó, alacsonyabb iskolai végzettséget igénylő munkákat is el kellett vállalnia. Torontóban él, úgy tudom, nem készül visszajönni.

Volt egy harmadik kollégám, a Calgariban lévő kolléga nyomában ment ki családostól (szintén szoftverfejlesztő), ők visszajöttek pár év múlva, neki valamiért nem jött be az ottani élet, azt mondta, nem akarta, hogy a gyerekei ott nőjenek fel.

2023. nov. 12. 16:19
 36/44 anonim ***** válasza:
100%
Köszi
2023. nov. 12. 16:25
 37/44 anonim ***** válasza:
100%

#11: "Kínai gazdaságról sok esetben hamisított, a kormány által feljavított adatok kerülnek ki"

Gondolom, ez a videó nem hamisított a Midea klímagyárról:

https://www.youtube.com/watch?v=2dJewkJZ4PU

Ha ott már ez a trend, míg nálunk sori munkások szerelnek össze kézzel kínai tulajdonú gyárakban, addig azt kell hinnem, itt olcsóbb az emberi munka, mint Kínában.

2023. nov. 13. 09:59
 38/44 anonim ***** válasza:
100%
A 9 le lett pontozva, mindamellett nem érkezett válasz arra, hogy miért is nincs konkrétan jövője Japánnak és Dél-Koreának? (Vagy már nem csak Európa, hanem Dél-Kelet Ázsia is minket fog irigyelni?)
2023. nov. 13. 10:04
 39/44 anonim ***** válasza:
60%
ISRAEL
2023. nov. 20. 21:24
 40/44 anonim ***** válasza:

Ady szerint:

"Óh, az élet nem nagy vigalom

Sehol. De ámulni lehet."

2023. nov. 21. 07:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!