Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Melyik országban élnél szívese...

Melyik országban élnél szívesen ezek közül?

Figyelt kérdés

2023. nov. 8. 01:27
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
100%

#19: "Amerikaban elek, de ha tudnek spanyolul "

A fél amerikai kontinens spanyol anyanyelvű.

2023. nov. 10. 09:15
 22/44 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk én éltem Hollandiában.

De egyébként Franciaország egyáltalán nem egy nagy durranás. Csak a mélyszegénység afrikai országokból jövők körében annyira népszerű. Anno amikor Genfben dolgoztam rengeteg francia kollégám volt, és amikor megkérdeztem milyen fizetések vannak náluk, akkor azt hittem először, hogy csak viccelnek vagy csak én értettem félre a rossz francia nyelvtudásom miatt. Majd amikor többször is rákérdeztem és több embernél is akkor kiderült, tényleg. Ne érts félre egyáltalán nem vagyok fideszes, de komolyan mondom ha van saját ingatlanod, akkor sokkal többet tudsz akárhol máshol félretenni mint Franciaországban, sokszor már tényleg jobban megéri Magyarországon lenni. Párizsban meg konkrétan ilyen 8-9 négyzetméteres lyukakért is elkérnek ezer eurókat.

Azért én akárhány Ausztria/Németországban élővel találkoztam, egy se mondta volna, hogy Magyarországon jobban megéri. Akkor éri csak meg Franciaország ha ott laksz, de átjársz dolgozni Svájcba vagy Luxemburgba. De ott dolgozni...hát ha szerinted 1500-1600 euró jónak számít egy szakmunkásnak (tehát nem betanított munkáról beszélek, mert az még ennyi se) akkor mehetsz nyugodtan. Nyugat-Európában Franciaország tényleg kb a legalja. Annál már csak Portugália rosszabb (már Spanyolország és Olaszország is jobb, ezt a románoktól tudom).

""fieszta van egész évben"

Na, persze. Akkor ki dolgozik?"

- A románok meg a marokkóiak 😂

De viccet félretéve, ezt arra értettem, hogy az utcákon meg akármerre mész, egyszerűen érzed, hogy zajlik az élet.

2023. nov. 10. 09:27
 23/44 anonim ***** válasza:
100%

Engem egy országgal kapcsolatban nem elégít ki, hogy mennyit tudok félretenni. Voltam már Párizsban, az apartment egy kis "luk" volt a St-Martin csatorna közelében, de ha lenne ott egy olyanom, szívesen eléldegélnék benne, számomra olyan hangulata volt a városnak.

"ha szerinted 1500-1600 euró jónak számít egy szakmunkásnak (tehát nem betanított munkáról beszélek, mert az még ennyi se) akkor mehetsz nyugodtan. "

Ha mennék (már nem fogok), nem szakmunkásként mennék, hanem mérnökként. De ilyen terveim nem voltak, többek között azért sem, mert nem beszélek franciául. Párizsban a vonaton ült mellettem egy arab srác öltönyben, nyakkendőben, és egy többoldalas, részletes önéletrajzott forgatgatott, majd magában mondogatta, mintha szöveget tanult volna be. Úgy tűnt, vegyészmérnök, aki éppen állásinterjúra megy. Na, ilyen megmérettetésre francia nyelven nem vágynék (még magyarul sem).

2023. nov. 10. 09:57
 24/44 anonim ***** válasza:
100%

#18, Nyilvan függ par dologtol, de 100x le volt mar irva es kulfoldi csoportokban is leirjak: elso évben rosszabbul élsz mint otthon. Utana kezd rendeződni, es ivel felfelé az eletszinvonal. Aki ugy megy ki hogy jaj de milyen sokat fog félretenni mar az elso hónapban az esik a legjobban pofára.

Az elso ev nehéz es draga. De utanna emelkedik a fizud, esetleg kapsz olcsobb alberletet, csökken a biztositasod a kocsira, stb, stb.

A panaszkodo kanadaiak... Ugyanugy vannak horvatok, lengyelek, spanyolok, írek, de meg amerikaiak is akik menekilnek az orszagukbol mert szerintuk nem lehet megélni.

Mi pl Írországban lakunk, es pozitiv a jövökép, mig az itteni fiatalok tobb mint fele el akar költözni.

2023. nov. 10. 11:17
 25/44 anonim ***** válasza:
100%

"elso évben rosszabbul élsz mint otthon."

- A Németországba, Hollandiaba, Dániába stb kiköltözöttek ott hogyhogy nem panaszkodnak emiatt?

Ha választani kellene, hogy az alacsonyról emelkedjen felfelé vagy a már eleve magasabbról emelkedjen, akkor szerinted melyiket érdemesebb?

2023. nov. 10. 11:23
 26/44 anonim ***** válasza:
100%

A kérdés nem tartalmazza, hogy milyen szempontokból?

Németországban jobban lehet keresni, de én más szempontok alapján inkább élnék egy görög-szigeten.

Eszembe jut két mondás a kérdésről:

Egyik egy magyar filmben hangzott el (a címére sajnos nem emlékszem), a férfi föszereplő elhagyta a feleségét és kinnmaradt az USA-ban. Látott, tapasztalt egy s mást, és amikor az apósa kiment utána, hogy hazahívja, azt mondta: "Itt már nem az a kérdés, hogy hol jobb élni, Amerikában vagy Magyarországon, hanem arról, hogy egyáltalán lehet-e valahol?"

A másik: már az ókori görögök megmondták, hogy "csak csillagképeket vált a feje fölött az, aki áthajózza a tengert".

2023. nov. 10. 11:43
 27/44 anonim ***** válasza:
100%

#25, Az ördög a részletekben rejlik.

Ha kb csak melozni egy hatizsakkal mész ki, 2 par zokni meg egy telefontöltő, es szivesen laksz 5 masik lakótárssal, akkor persze hogy lehet jol sporolni vagy nagylabon élni.

A masik mikor csaladostol koltozol, akar végleg.

Minel tobb a felelosseg, es nagyobbak az igenyek, ugy nő a kiadasod is.

Akkor talan szeretnel normalis albérletet, nem balhés környékén. Egy autót esetleg, mert nem jó a tomegkozlekedes. Biztositas, szerviz, uzemanyag.

Mivel sokaig tervezel ott lakni, talan nem eleg az a 2 rend evőeszköz ami a "butorozott" lakasban van, hanem normalisan hasznalhato haztartasi eszkozoket szeretnel. Beruhazol par kényelmi dologra. Esetleg lecserelned a kifekudt matracot, ami alapbol gyanusan nez ki, a tulaj szerint meg rendben van.

Voltam mar mindket helyzetben.

A masodik verzio sem panaszkodas, inkabb informacio amire sokan nem készülnek fel, es utanna sirnak hogy nem tudnak felretenni, de azt már nem teszik hozza hogy azert nem mert kb újra el kell indulni az életben majdnem nulláról, es ehhez édeskevés amit a legtöbb alberletben kapsz.

2023. nov. 10. 14:25
 28/44 anonim ***** válasza:
100%

#27: Már több, mint 20 éve jelentkeztem egy informatikai munkára Dallas-ba, cca. bruttó 5000 USD havi fizetés állt a hírdetésben, felvettek volna, elkelzdték a munkaválallalási engedélyt intézni, és végül küldtek egy ajánlatot bruttó 2400 dollárról (nettó 1800 lett volna). (Ehhez ígértek némi bónuszt, de a repülőjegy árát részletekben levonogatták volna, és visszaadták volna ha 9 hónapig ott vagyok.) Ez egy indiai származású tulajdonos kis, munkaerő kölcsönző cége volt, főleg kínaiakat alkalmaztak, akik többen béreltek közös lakást, és mikrózható készételeken éltek.

Én a feleségemmel akartam menni, de egy amerikai ismerős azt mondta, hogy ebből a pénzből egy Dallas nagyságú városban nem fogok kijönni, főleg, hogy még közlekedésre és egészségbiztosításra is gondolnom kell, és külőn felháborítónak tartotta ezt a fizetésajánlatot. Próbáltam többet kérni, de nem sikerült, így végül lemondtam, amit zokon vehettek, mert többszöri email megkeresésre sem küldték vissza a végzettségem hiteles fordítását, amiért itthon fizettem.

2023. nov. 10. 15:42
 29/44 anonim ***** válasza:
100%

Hát az valóban felháborító. Ennyit már kb betanított munkával is meg lehet keresni akarmelyik német nyelvű országban.

2023. nov. 10. 18:44
 30/44 anonim ***** válasza:
100%
#29: Eltévedtek egy kicsit, a kínai alkalmazottaiknak elég volt ez a pénz, de volt egy magyar származású nő a cégnél, én azzal beszéltem először, azt hitte, hogy magyarok is kaphatók a munkára (számítógép-hálózati eszközök konfigurálására) ennyiért. Megnéztem, akkoriban egy operátor, aki adatokat visz fel, keresett bruttó 3500 dollárt. Később láttam, hogy Indiából próbálnak toborozni.
2023. nov. 10. 20:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!