Miért írták nekem, hogy fiatal vagyok és naiv csak mert azt írtam, hogy a Hámász kezdte az egészet, és szegény Izraelt sajnálom?
"megbántani az "agymosott" jelzővel."
Korrekt válasz.
Mert beveszed azt, amit a szádba tesz a média :D Ezt hívják naivitásnak.
A fiatal jelzőre meg az a válasz, hogy legutóbb szerintem az oviban érvelt mindenki azzal, hogy ki kezdte a lökdösődést :D
Bár jelen esetben Izrael palesztinok ellen elkövetett több évtizedes terrorizálását, megszorításait, kilakoltatását, random lövöldözéseket nem lehet nem provokálásnak venni.
Gáza 17 éve van teljes katonai blokád alatt. Izrael dönti el, mi megy be, mi jön ki. Van-e kaja. Milyen kaja. Mit lehet venni a boltban. Van-e tiszta víz. Állva marad-e egy iskola vagy nem. Hazaér-e az apuka este vagy nem.
Gáza lakosságának fele 16 éven aluli, vagyis a lakosságfele életében nem volt szabad, ebben élt csak, ebben a katonai blokádban. A 20-on 30 évesek meg ebben nőttek fel.
Kell csodálkozni h utálják a izraeli kormányt? Mert sztem nem.
Ettől még lehet sajnálni az izraeli civileket, sőt. Magát az államot, a vezetőit azonban nem. Mert úgy tenni, hogy a Hamasz a földből nőtt ki a semmiből (sőt, ráadásul Izrael támogatta a létrejöttét, de ez más kérdés), és a Hamasz radikális katonái nem sz-rrá traumatizált fiatalok, akik az izraeli elnyomás termékei, azért elég naiv dolog.
Aminek az előzménye az volt, hogy valahanyszor próbáltak nekik bekejobbot nyújtani, terrortámadásokkal válaszoltak. Ez után tényleg nem láttak jobb megoldást, mint megszállni, körbezárni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!