Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Elmagyarázza valaki pontosan...

Elmagyarázza valaki pontosan mi történik Izrael-Palesztína között?

Figyelt kérdés
Tudom régi a történet és mindenhol az folyt, hogy 7.-én a hamasz támadást mért Izraelre. De azóta mindenhol az van, hogy Palesztína mennyire támadva van. Most mi történik?
2023. okt. 20. 19:39
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Az a szomorú , hogymindenhol ártatlan civil áldozatok, rengeteg gyerek. :(
2023. okt. 20. 19:40
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezt még maga Isten/Allah sem tudja pontosan elmagyarázni.
2023. okt. 20. 19:45
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

'45 óta tart a sztori.

Könyveket lehet vele teleírni.

Röviden: Úgy kezdődött hogy vissza ütött.

Meg hogy 1500 éve még az övék volt akkor most is hajrá!

2023. okt. 20. 19:55
 4/17 A kérdező kommentje:
Nagyjából én is így értelmezem. És ebben a pillanatban? Most izrael vette át a támadás zömét? Mert mindenhol palesztin áldozatokat, bombázott házakat látni.
2023. okt. 20. 19:59
 5/17 anonim ***** válasza:
38%

Sajnos még a jobb oldali szakértők is igyekeznek megfelelni a véleményterrornak. Így nehéz megfelelő képet kialakítani.

Van aki szerint ez a háború egy második háborús kitörési zónája a kelet-nyugati egymásnak feszülésnek. A jelenleg zajló kelet-nyugati proxy háború egy újabb nyitánya.

2023. okt. 20. 20:11
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Felesleges pontosan belemászni. Már több mint egy évszázada területi vitáik vannak az izraelieknek és a palesztinoknak

Most egy palesztin terrorszervezet hajtotta végre az eddigi legvéresebb terrortámadást, de az ennyi volt, nem nevezhető katonai inváziónak. Az izraeli hadsereg meg most megpróbál bevonulni és meggyengíteni a terroristákat.

2023. okt. 20. 20:28
 7/17 A kérdező kommentje:

Tehát akkor valós az, hogy egy támadásuk volt Izrael felé, Izrael pedig gyakorlatilag megállás nélkül támad és gyilkol? Hol lesz anagyobb veszteség?

A social mediában nem katonai ütközeteket látok, hanem töményen ártetlna embereke gyilkolását.

Ettől független igazság egyik oldalán sincs, nem szabadna egy ártelmetlan embernek, gyereknek sem meghalnia.

2023. okt. 20. 20:34
 8/17 A kérdező kommentje:
És , ha ezt továbbviszem, picit hasonlítva az orosz-ukrán helyzethez, ahol bár nyilván szegény civilek is elszenvedői, de inkább katonai célpontok voltak a porondon. Legalábbis így értelmeztem. Ami emitt folyik...kőkemény népírtás nem? Nem látom el, nem ismerem a "kúltúrájukat" egyáltalán miért kell ölni egymást, terület stb, biztosan sokat ér a lebombázott elpusztított város. De ilyenkor nincs külső beleszólás? Mint ahogy az orosz -ukrán témát az egész világ nyomta. Amerika miben érdekelt? Izrael oldalán áll? Beleáll a témába? Mert nem tudom van e olyan, amiből ők kimaradnak. Ha ezt valaki le tudja nekem értelmesen írni, megköszönöm-.
2023. okt. 20. 20:39
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

ma 20:34

Mondtam, hogy itt nem hadseregek csapnak össze. Egy palesztin terrorszervezet terrortámadást hajtott végre, Izrael erre meg beveti a hadseregét. Hogy pontosan mit terveznek azon kívül, hogy meg akarják gyengíteni a terrorszervezetet, azt még nem tudjuk.

Van külső beleszólás folyamatosan, személyesen ment oda épp most Biden.

2023. okt. 20. 22:17
 10/17 anonim ***** válasza:
Izrael nem egyszerûen meggyengíteni akarja hamászt, hanem megsemmisíteni a támadó képességét. Meglátjuk, mennyire sikerül.
2023. okt. 20. 23:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!