Mit gondolsz Ukrajna EU-integrációjáról?
Én megálltam volna a Krímnél 2014-ben, azon túl egy lépést sem.
Ez okés ?
Azt úgy-ahogy elismerték volna előbb - utóbb több ország, és akik meg az ellen is ellenkeztek volna, házhoz mentek volna pofonért.
" Talán az lenne a baj hogy oroszországot nem hagyják terjeszkedni vagyis téged az zavarna ha nem indíthatna háborút a szomszédai ellen? "
Oroszország az Odessza - Lemberg - Grodnó - Vityebszk - Szentpétervár vonalakon túl nem terjeszkedik. Ők inkább területi revíziót végeznek.
Ők Ázsiába terjeszkedtek, és a legtávolabbi pont, ameddig terjeszkedtek, az Alaszka volt.
Alaszkát több száz éve megvásárolták az amerikaiak, az ellen nincs értelme ellenkezni, az úgy is marad, és ahogy néz ki, ők sem vitatják a döntést.
Az oroszokon és az USA-n kívül még ott van Kína, és Kína az még mindig az agresszorkodó, és terjeszkedő országok közé tartozik, és ráadásként még diktatórikus is, sokakat alulmúlva. És mégis van ilyen ország.
" Ha egy ország 20 éves akkor nincs joga létezni? Oroszország is volt valamikor 20 éves akkor neki meg akkor kellett volna már megszűnnie. "
Egy állam életében a 20 év az semmiség, képlékeny idő, majd 100 év eltelte után lehet mondani, hogy megszilárdultak a dolgok, kialakult az államszervezet, az államnyelv, és a nemzettudat.
Amúgy Oroszország sem egy kőbe vésett dolog.
A 90-es években fennállt az esélye, hogy Oroszország több nagyobb részre szakadjon. Az jó eséllyel polgárháborúval, véresen ment volna végbe, a szomszédok is kaptak volna az alkalmon.
Az más dolog, hogy mégsem így történt, sikerült felállniuk a padlóról.
És most is ki tudja, lehet, Putyin nem talál megfelelő utódot, és Oroszország polgárháborúba fullad. De az is lehet, hogy sikerül az utódlás.
“ Oroszország az Odessza - Lemberg - Grodnó - Vityebszk - Szentpétervár vonalakon túl nem terjeszkedik. Ők inkább területi revíziót végeznek.”
Tehát terjeszkedik. Köszi.
Támogatod a háborút?
Oroszország terjeszkedett, múlt időben, de nem Európába, hanem Ázsiába.
Meg lehet nézni a térképeket, Közép-Ázsia, Szibéria, és Belső-Ázsia az extrém ritkán lakott területek közé tartoznak, csak névleg tűzték ki az orosz zászlót, de attól még nem tolonganak a Novoszibiszkben vagy Krasznojarszkban való letelepedésért.
Oroszország lakossága az Rosztov-na-Donu / Kurszk és Nyizsnyij Novgorod között koncentrálódik.
" Támogatod a háborút? "
A Krím tulajváltása háborús művelet volt, vagy nem ?
A Krímnél ott vértelenül történt a tulajváltás, és az ott állomásoztatott katonák is automatikusan az Orosz Hadsereg állományába kerültek.
Én a Krímen túl nem mentem volna, aki meg nem tudott a Krímmel sem megbékélni, az hülye.
Amúgy Magyarország is átélte az államcsődöt.
Trónfosztás történt, vörös és fehérterror ment az országban oda - vissza, kaptak az alkalmon a románok, és még Budapestre is bevonultak.
Közel 100 éve hülyék vezették az országot, és meg is lett az eredménye Trianonnal.
Ha a háborút nézem, Délkelet-Ukrajnát nagyjából egyetlen puskalövés nélkül foglalták el, csak Mariupolban voltak elhúzódó harcok, azt a várost lényegében erőddé alakították.
Donyeck és Luhanszk az meg kilenc éve háborús helyszín, ott meg a kontrollálhatatlan, szélsőséges hülyék gerilláskodtak.
Én kivételesen elfogadnám azt, amit Stoltenberg helyettese mondott, hogy Ukrajnának a négy megyéről le kell mondania, és beszüntetni a harcokat.
Szerintem az emberek 90 %-a nem vágna bele a 2022. február 24.-i háborús műveletbe, ha vissza lehetne csinálni.
De sajnos már nem. Sajnos nem lehet feltámasztani azokat, akik meghaltak ebben a meggondolatlan háborús kísérletben. Nem volt jó ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!