Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » "Az orosz gazdaság az ukrajnai...

"Az orosz gazdaság az ukrajnai háború ellenére is növekedni fog" az euronews szerint. Akkor még se működnek a szankciók?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

idetenném a magyar euronews linkjét de a yt-n nincs fent a tv csatornán látható.

"A nyugati közvélemény összeomlást, a független közgazdászok két számjegyű visszaesést vártak Oroszországban a nyugati szankciók bevezetése után.

Nemcsak az összeomlás marad el, hanem a tartós recesszió is: jövőre az orosz gazdaság teljesítménye már elérheti a háború előtti szintet."

2023. szept. 28. 20:46
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
100%

2022.05.06

[link]

„A valóság az, hogy az ország gazdasági, pénzügyi és technológiai elszigeteltségbe süllyed. És ilyen ütemben az 1980-as évektől vissza fog térni a szovjet stílusú életszínvonalhoz” – mondta.

„egyszerűen nem voltak felkészülve arra, hogy gazdasági erő összeomlik. és ez történt”.

2022.05.11

[link]

Csődbe ment Oroszország a rubeles adósságfizetéssel

A Standard & Poor’s hitelminősítő értékelése szerint technikailag államcsődbe ment Oroszország.

2023. szept. 29. 13:40
 32/38 Dzsonszi ***** válasza:
79%

"Kik? Mutass már egy ilyet, mert mindenki ezekre hivatkozik, de még senki nem linkelt egyet sem én meg nem.követek olyan tartalmakat ahol láttam volna ilyet. Most már tényleg kíváncsi vagyok."

Te direkt tetteted a hülyét? Erről szóltak a háború első hónapjai, hogy naponta hozták le a cikkeket, hogy Oroszország hamarosan államcsődbe kerül, nem fogja tudni finanszírozni a háborút stb. stb. a GYIK-n meg a sok barom hülyézett minket, mikor mondtuk hogy valószínűleg valamilyen szinten számított Oroszország a szankciókra és megfogják tudni oldani/máshol eladni a gázt/olajat és beszerezni a szankcionált termékeket.

Legközelebb milyen nyilvánvaló dolgot fogsz tagadni? Unalmas már, hogy a ti állításaitokat kell évekkel később nekünk előkeresni, mert azóta rájöttetek hogy mekkora ökörségeket mondtatok és inkább tagadtok...

2023. szept. 29. 13:53
 33/38 anonim ***** válasza:
100%

Igen, az jó ötlet hogy vissza lehetne keresni itt a kérdéseket.

Elsőnek májust célozták meg, akkor írtam hogy nem fog megtörténni.

Persze lepontoztak a "liberálisak" vagy már nem is tudom hogyan hívjam őket.

Majd megcélozták júniust, majd augusztust és így tovább...

2023. szept. 29. 14:20
 34/38 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, sok időt spóroltál meg nekem. lehet hogy a 28. válaszoló még a téli álmát aludta, szóval jó reggelt kívánok neked, van pár link ami mutatkozik, váram válaszod.
2023. szept. 29. 16:51
 35/38 anonim ***** válasza:
72%

Növekedés.hu-hoz:

"In terms of servicing debt obligations, i can say that no longer we think of russian (*sovereign) default as “improbable event". Russia has the money to service his debt but cannot access it."

itt megtekinthető 1 perc után:

[link]

Maradjunk annyiban, hogy nem pontosan idézték :)

A telexből Brunonak nagy volt a pofája, mivel ő volt az egyik első, aki a SWIFTBől történő kizárást sürgette.

Ellenszél>DailyStar ez mindkettő blikk kategória.

Index és Fitch:

A Fitch és két kispajtásuk hitelminősítők, csak az eseményre és adatokra reagálnak. A cikk keltekor az oroszok külföldi eszközeit befagyasztották, már beszéltek ( pl a fent említett francia pénzügyminiszter) a SWIFTből való kizárásról és ha a külföldi eszközeidhez nem férsz hozzá, a belföldi eszközeid pedig el vannak vágva a világtól a SWIFTből történő kizárás miatt akkor egyszerűen nem tudsz fizetni. Erről tavaly sok kérdést írtak ki, akkor is téma volt hogy ez most államcsőd, technikai államcsőd vagy patthelyzet mivel pénz van dögivel, csak a közvetítő csatorna szűnt meg. Ugyanerről beszélt a bolgár mammer is a CBS-en.

Sem ezek a cikkek, sem a #30-ban lévő nem tartalmaz olyan jóslást amiről ti írtok( utóbbi amúgy is inkább politikai cikk).

#31: Demens Biden mondott egy nagyot, politikus... :)

a másik idézet első fele viszont sokkal érdekesebb:

"Putin himself has said the sanctions will require deep structural changes to the Russian economy to deal with the new realities, including inflation and unemployment"

Itt Putyintól idéz a papi - ha igaz (politikusnak azt sme hisszük el amit kérdez).

Az Economix cikke megint a "technikai államcsődről" ír, aminek semmi köze a gazdasági leépüléshez vagy a gazdasághoz. Ha nem tudod kifizetni a lejáró tartozásaidat mert nincs miből az államcsőd, de az oroszok esetében ez nem áll fenn, ezt kb mindenhol leírták:

[link]

[link]

Ez nem valós államcsőd, semmi köze hozzá.

#Dzsonszi:

"Erről szóltak a háború első hónapjai, hogy naponta hozták le a cikkeket, hogy Oroszország hamarosan államcsődbe kerül, nem fogja tudni finanszírozni a háborút stb. stb"

Szerintem kevered az államcsődöt a fizetésképtelenséggel, amiről beszélsz az pont az az eset, amit pár sorral feljebb olvashatsz.

A "nem tudja finanszírozni a háborút" is ilyen clickbait cikk lehetett,saját energiahordozókkal, alapanyagokkal és belföldön gyártott fegyverekkel háborúznak. Néhány embargós komponens kiesése problémát okoz egy-két fegyverrendszernél, de tankot és hozzá lőszert minden további nélkül tudnak gyártani.

Clickbait szemetet folyamatosan látni a háborúval kapcsolatban, de ilyenkre nem kattintok. Olyat én tényleg sehol nem láttam ahol arról írtak volna, hogy pár héten belül összeomlik oroszország,széthullik,megszűnik létezni és belföldön is fizetésképtelen lesz, sehol nem olvastam olyan jóslásról hogy beütne egy igazi klasszikus államcsőd, ilyen kilátásban sincs.

Amit a #13-ban írtam azok baromi fájdalmas számok, de még ezek sem vezetnek rövid és közép távon államcsődhöz. A szankciók rohadt nagy kiesést okoznak gazdaságilag és a mindennapi élet egyes részein is, de ez nem államcsőd. A szaknciók kiváltásához szükséges állami beruházások terhe is baromi fájdalmas lesz és ha maradnak a cocom 2.0 korszakban akkor szükségük lesz újabb néhány évre az átálláshoz és igaz lesz amit Biden mondott, hogy minőségben visszalépnek egy nagyot és újra megnő a szakadék az oroszok és a nyugati világ között, de ettől még nem mennek csődbe.

A kérdéseket próbáltam visszakeresni, de a google nem nagyon segített. Én is emlékszem, hogy volt olyan aki a gyakorin is fullba tolta a kretént de ez ugyanaz a kategória, mint a clickbait szemét a neten.

2023. szept. 29. 19:13
 36/38 anonim ***** válasza:
28%

Szóval jól értem, hogy volt rengeteg clickbait cikk, sok hírportál szintén erős szallagcímekkel lehozta a nagy pofájú politikusok erős nyilatkozatait, aminek hatására itt is rengeteg kérdésben vita volt Oroszország összeomlásával kapcsolatban, DE és most jön a nagy DE, mivel kb nem jelent meg a magyar közlönybe ezért ennek semmi jelentősége és nem is emlékszel elfogadható hitelességű hírportál cikkére.

Ez komoly :D

Igaz hogy mindent tematizáltak, hogy az emberek a szankciók mellé álljanak, de az semmit nem számít.

Oké, mára kiégtem...

2023. szept. 29. 19:37
 37/38 anonim ***** válasza:
88%

Óóó.

Vót' itt mán'minden!

Kezdve attól, hogy az ukránok elpicsázzák a ruszkikat, hogy megdöglenek éhen, mert elfogy a pénz, már minden.

Én tényleg nem hiszem el, akkor sem mikor kitört a háború, vagy nevezzük "speciális katonai műveletek", hogy vannak emberek akik azt hiszik, hogy egy ország amelyik már évtizedek óta adja el a gázt ill olajat, az majd megreccsen 1-2 év alatt.

Van ott pénz...

Még nem is tolták bele szinte semmit sem az oroszok.

Zsoldosok, börtönszökevények harcolnak ott tőlük meg egy marék katona.

Legalábbis ha hinni lehet a híreknek.

2023. szept. 29. 20:42
 38/38 anonim ***** válasza:
88%

"Szóval jól értem, hogy volt rengeteg clickbait cikk"

Biztos volt más is amiről írtok, de egy olyat nem sikerült belinkelnetek amiben tényleg arról értekeznének, hogy az oroszok kifogynak a pénzből és államcsőd.

2023. szept. 29. 22:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!