"Az orosz gazdaság az ukrajnai háború ellenére is növekedni fog" az euronews szerint. Akkor még se működnek a szankciók?
idetenném a magyar euronews linkjét de a yt-n nincs fent a tv csatornán látható.
"A nyugati közvélemény összeomlást, a független közgazdászok két számjegyű visszaesést vártak Oroszországban a nyugati szankciók bevezetése után.
Nemcsak az összeomlás marad el, hanem a tartós recesszió is: jövőre az orosz gazdaság teljesítménye már elérheti a háború előtti szintet."
https://www.youtube.com/watch?v=ZmCrokBUEY8
Úgy tudom, hogy Vukics Ferenc mondta, majd visszahallgatom mert mondott forrást is.
De nyugati elemzés volt, nem orosz.
The Wall Street Journal, IMF, Világbak elemzését említi a videóban.
USA a 3. helyre csúszik vissza.
Németország vissza fog csúszni a 10. helyre.
Törökország, India, Indonézia, Oroszország fognak beelőzni.
Gazdasági mérőszámokról beszél.
16: az egyik cikk szerint: "Személyes és szakmai kapcsolatok Orbán és az új Euronews tulajdonos között" szóval akkor lekrumplizott propaganda a jurónyúz. oké, köszi a tájékoztatást. mondjuk pont ők temették az orosz gazdaságot tavaly, és most támasztják fel.
21: ezt valamelyik amerikai elemzés hozta le, amit a 29-ben írtál.
"mondjuk pont ők temették az orosz gazdaságot tavaly, és most támasztják fel."
Ez ilyen saját farkába harapó kígyó esete most? Fogalmam sincs az euronewsról mert egyáltalán nem nézem/olvasom, de ha te ekkora ellentmondást fedeztél fel a tartalmaikban akkor valószínűleg nem vesztettem semmit azzal,hogy kihagytam. :)
"szóval akkor lekrumplizott propaganda a jurónyúz. oké, köszi a tájékoztatást"
Nem követem őket így erre nem tudok válaszolni. Amit tudok, hogy a kormány/fidesz érdekeltségébe tartozó csatornák hemzsegnek a vesztes sajtóperektől és nem ritkán nettó hazudozás és uszítás képezi a tartalmukat. Ettől még lehet az ugyanebbe a körbe tartozó Euronews egy kivétel,nem tudom megítélni mennyire távolodtak el a sajtó normáitól. Minden esetre ha egy termékpaletta 99 csatornája nettó trash majd a századikon feltűnik egy források/hivatkozások és szerző nélküli cikk ami szembemegy az elérhető adatokkal az gyanús :)
Nem akarok az Euronewsba beleállni mert nem érdekel, csak arra reagáltam hogy " valakik mondtak valamikor valamit" most meg "mások/ugyanazok ennek az ellentétét mondják" jelenség az inkább a bulvárosodott médiákban van jelen, ott ahol sokszor a cím ellentéte a tartalomnak...
"Ez ilyen saját farkába harapó kígyó esete most? Fogalmam sincs az euronewsról mert egyáltalán nem nézem/olvasom, de ha te ekkora ellentmondást fedeztél fel a tartalmaikban akkor valószínűleg nem vesztettem semmit azzal, hogy kihagytam. :)"
Mikor elkezdődött a szankciózás pár hetet adatak az orosz gazdaságank, majd hónapokba beszéltek, majd miután eltelt pár hónap szép lassan áttértek az évekre, és most elkezdtek kijönni olyan elemzések, hogy valójában inkább erősödni fog az orosz gazdaság a nyugatival szemben.
Szóval ez nem feltétlenül ellentmondás. Inkább ahogy telt az idő, úgy vették észre hogy nem tudják megfogni Oroszországot a szaknciókkal.
Majd nemcsak azt vették észre, hogy nem tudják megfogni, hanem azt, hogy hosszútávon Oroszország még inkább pozitívan is ki tud jönni az egészből az intézkedései hatására. És vesztesként ott marad Európa.
24: én korábban néztem mert 1-2 vagy 3 percben összefoglalt egy hírt, rövid és tömör volt, pont jó. de amióta ukrán háború van látványosan érzékenyítős (pl itt arra gondolok hogy ha beszámoltak egy frontbéli eseményről, mindig mutattak egy civilt hogy milyen kárt okoznak az oroszok, mint ha az ukrán jaj de kivételesek lennének), propagandás lett.
írtad hogy a "kormány/fidesz érdekeltségébe tartozó csatornák hemzsegnek a vesztes sajtóperektől és nem ritkán nettó hazudozás és uszítás képezi a tartalmukat"
ha megnyitsz egy euronews videót ezt olvashatod hogy:
A Euronews teljesen vagy részben az Európai Unió által finanszírozott.
szerintem a médiában nincs "hibridség", vagy ez, vagy az. szóval vagy az eu propagandát tolja, vagy az orbánfélejobboldalidemokratakereszténykonzervet.
mivel nem nézed így nem tudhatod hogy magyarországot általában rossz színben tünteti fel, szóval ha fidesz érdekeltségű a csatorna akkor biztos nem fikázná magyarországot.
Az Euronews megközelíti a 444 szintet.
Ettől függetlenül lehetnek Fideszes szálakhoz köthető. (üzletbe bármi megtörténhet)
De tény, hogy brutálisan ellenzéki irányvonalat nyomja a hírekbe.
#25:
"Mikor elkezdődött a szankciózás pár hetet adatak az orosz gazdaságank, majd hónapokba beszéltek"
Kik? Mutass már egy ilyet, mert mindenki ezekre hivatkozik, de még senki nem linkelt egyet sem én meg nem.követek olyan tartalmakat ahol láttam volna ilyet. Most már tényleg kíváncsi vagyok.
Kérdező: nem akarok konteózni, de az Euronews elsődleges piaca nem Magyarország. Nyugaton elkezdenél tolni egy mtva/kesma szintű propagandát akkor max egy hónap alatt lehúznád a portált. De ha írsz néha egy-egy nem címlapos cikket akkor itthon lehet arra hivatkozni, hogy ott is megírták :)
2022.03.12
"Nem zárható ki az orosz államcsőd sem, erről beszélt az IMF vezetője, Krisztalina Georgijeva a CBS televíziónak adott nyilatkozatában."
2023.03.02
Egy pillanatra idézzünk fel egy gyors verbális adok-kapokot, amelyről már írtunk, de talán a gondolkodást meghatározhatja.
„Ez egy totális gazdasági háború, és el fogjuk érni az orosz gazdaság összeomlását”
– mondta Bruno Le Maire francia pénzügyminiszter.
„Vigyázz a szádra! Ne felejtsük el, hogy az emberi történelem során a gazdasági háborúk gyakran valóságossá fajultak”
– replikázott Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök.
Kinek van igaza? Vlagyimir Putyin totális támadása idején az nem kérdés, hogy a világ elítéli Oroszországot. De az is jogos kérdés lehet, hogy amennyiben Európa háborúról és kívánt orosz összeomlásról fantáziál, akkor nem érzi-e úgy majd Oroszország, hogy hadüzenetet kapott.
Ha hinni lehet a jelentésnek, akkor a fegyveres konfliktus lezárásának „ideiglenes határidejét” júniusra tűzték ki, mert addigra az orosz gazdaság összeomlik.
2022.03.10.
Moszkva és Minszk lassan fizetésképtelen kategóriába kerül!
A Fitch Ratings leminősítette Oroszországot, és valószínűsítik, hogy lassan fizetésképtelen kategóriába kerül Moszkva. Ennek ellenére a Kreml teljes mellszélességgel állítja: a gazdaságuk bírni fogja.
Az 1917-es orosz kommunista forradalom óta nem látott nagyságú, 40 milliárd dollárnyi (nagyjából 13 700 milliárd forintnyi) külső kötvényt és azok hozamait nem fizeti ki Moszkva a külföldi hitelezőinek. A hitelminősítők még nem sorolták be őket a „nem teljesítők” kategóriájába, de ehhez egyre közelebb kerülnek, amióta a szankciók és a büntetőintézkedések sorozata miatt kizárták az országot a globális pénzügyi piacokról.
A FITCH RATINGS HAT FOKOZATTAL RONTOTTA MOSZKVA BESOROLÁSÁT: „B”-RŐL „C”-RE.
Azzal indokolták, hogy küszöbön áll a fizetésképtelenség a szankciók és a kereskedelmi korlátozások miatt. Ennek akkor lehet komoly kockázata, ha egyes európai pénzintézetek a feltételezettnél nagyobb mértékben ki vannak téve az orosz adósságfizetésnek.
Carmen Reinhart, a Világbank vezető közgazdásza úgy nyilatkozott a Reutersnek, szerinte
OROSZORSZÁG ÉS FEHÉROROSZORSZÁG KÖZEL KERÜLT A FIZETÉSKÉPTELENSÉGHEZ, MERT AZ OROSZ–UKRÁN VÁLSÁG MIATT NAGYON KEMÉNY NYUGATI SZANKCIÓK SÚJTJÁK ŐKET.
2023.01.08
Az előző válaszomba az egyik dátumot elírtam...2023.03.02 ez helyesen-->2022.03.02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!