A német gazdaság helyzete egyre rosszabb, mégiscsak hatásosak a szankciók?
Sokan azt mondták hogy Európa csak köhögött egyet, de a szankciók nem viselték meg.
Úgy néz ki, hogy ez megdőlni látszik és a szankciók mégiscsak komoly negatív spirálba kényszerítik EU gazdasági motorját.
Az látszódik, hogy bejött az USA terve hogy a szankciók bevezetésével komoly károkat tegyenek EU gazdaságába.
Kérdés, hogy következő kitűzött lépésre, méghozzá Kína szankcionálására, kapnak e parancsot az EU vezetők?
Veronika Grimm vezető közgazdász, aki a német szövetségi kormány tanácsadó testületének tagja német lapinterjúk szerint legújabban arra figyelmeztet, hogy a legfontosabb nyugati partnerünk gazdaságának jelenlegi, stagnálási szakaszában kevésbé fontos, hogy az éppen a „nulla vonal felett vagy alatt van”, mert sokkal inkább a tény az, hogy az embereknek fel kell készülniük a további nehézségekre.
Természetesen a magyar gazdaság a lehető legrosszabb állapotban van.
Ez is aggaszt, de nekem németbe vannak a kapcsolataim és egyre több szakértő és közgazdász azt vetíti előre hogy hatalmas viharfelhők gyülekeznek a németek felett.
Kérlek nyugtass meg, hogy ezek lefizetett szakértők vagy nem értenek a munkájukhoz.
Csak annyit kérek hogy írd le kérlek hogy mi alapján gondolod úgy hogy a német gazdaság jól van?
Tévedtek a szakértők?
Nagyon jó lenne ha sikerülne megnyugtatnod hasznos infóval, mert eléggé aggódok!
"Csak annyit kérek hogy írd le kérlek hogy mi alapján gondolod úgy hogy a német gazdaság jól van?"
kapasból mondok egy ellenpeldát. ahol mi lakunk szinte az összes környező szomszéd városban alig lehet új epítésű lakást/házat venni a bazira magas lakashitel kamat mellett, mert mind elkelt. holott Bajororszag nem olcsó. pedig komplett lakótelepeket húznak fel. nem azt mondom, hogy itt nem érzik meg a dragulast, de korántsem olyan mertékben, mint ahogy azt betálalják. a Fest-ek tele vannak, ami szintén nem azt mutatja, hogy az emberek nyomorognak.valság van (mindenütt), de pánik sehol.
Akkor Magyarországon is jó a helyzet :)
Konkrétan alig lehet új építésű lakást/házat venni mert mind elkelt a magas lakáshitel kamat mellett.
Kecskeméten egy komplett új építésű lakótelepet húztak fel, és már mindnek van gazdája.
A wellness részlegek zsúfoltságig tele vannak, nemrég egy 4 csillagos szállodába voltam és fullosan tele voltak, úgy hogy nem volt fő szezon.
Ha én is így nézném a dolgokat akkor nem aggódnék.
De én azért aggódok, mert a számok alapján a szakértők, hozzáértők mást vetítenek előre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!