Valóban ennyire buta lenne Ursula, vagy csak sunyi alattomos módon próbálja a tényeket elferdíteni?
Az Atlanti Tanács díjátadóján az Európai Biztosság vezetője Von der Leyen, anélkül, hogy megemlítette volna, hogy az Egyesült Államokat, arról beszélt, hogy az atombomba “a földdel tette egyenlővé Horosimát”. Aztán azt mondta: “Oroszország ismét atomfegyverek bevetésével fenyegetőzik”.
El akarják hitetni velünk, hogy nem is az USA dobta le az atombombát a japán városokra?
"Igaz volt? XD"
mivel már egyszer leírtam, hogy igen, nem feltétlenül értem a kérdésed.
de egyébként igen. pontosan annyira, mint amiket a Fidesz szokott mondani. tényszerűen azok is igazak szoktak lenni.
Ez egy előre megírt beszéd volt.
Az én munkámba is precízen kell forgalmazni, mert milliók múlhatnak rajta.
Nálam az az alapfeltétel, hogy ha valamit megfogalmazok, azt úgy kell leírni hogy egy tanulatlan ember is könnyedén megértse.
Apum mikor segített tanulni, mindig úgy kéredezett fel, hogy azt kérte úgy mondjam el neki a tananyagot, mintha fogalma se lenne a témáról.
Ursula beszéde egyértelműen úgy volt megfogalmazva, hogy kerülte az USA felelősségét, és Oroszországra terelte a szót.
De védjed nyugodtan lelked rajta.
Szerintem fordítva ülsz a lovon. Szerintem nem kerülgeti az USA felelősségét, hanem egyszerűen nem az a téma, amiről beszél. Nem védem Ursulát, nem őriztem vele együtt libát, egyszerűen nem értek veled egyet.
Van ez a nagy ál-objektivitás mánia, hogy mindig hú, de oda kell tenni az USA felelősségét minden mellé. Én ennek nem látom akkora szükségét.
Mindannyian tudjuk, hogy az USA dobta le a történelem mindkét élesben bevetett atombombáját, a mai napig vitatott, hogy mi szükség volt rá, ezerszer lerágott csont. Mindazonáltal azért ők dobták le, mert nekik volt, ha másnak lett volna, szerintem azok sem szégyellősködtek volna. Én nem látom ebben olyan nagy démonnak az USA-t.
Azóta, részben pont ezért, belátta a világ, hogy ez nagyon nem lesz jó, egyezményeket kötöttek, elkezdték leszerelni az ilyen fegyvereket a naghatalmak, és egy sor elveszített háborút is kibírtak mindannyian anélkül, hogy bevetették volna. Erre most, 2023-ban Putyin újra ezzel fenyegetőzik. Ebben mi a f.sznak kellene az USA felelősségéről beszélni? Szerintem nem kell.
Azt mondja, hogy nem fogja elfelejteni az atombomba borzalmas hatásait amit okozott, különösen akkor, amikor Oroszország azzal fenyegetőzik, hogy ISMÉT nukleáris fegyvereket VET BE! Ez borzalmas...
Ez egy előre megírt beszédben így szerepel!
Beszél egy atombombával lebombázott városról és utána azt mondja hogy Oroszország ISMÉT nukleáris fegyvereket vethet be?
Milyen ISMÉT? Mire gondolt? Oroszország nem bombázott le egy várost sem!
"Milyen ISMÉT? Mire gondolt?"
Arra gondolt, hogy azok után, hogy mindenki tudja, hogy milyen pusztítást végez egy ilyen fegyver, Putyin képes azzal fenyegetőzni, hogy újra bevetésre kerülhet. Nem oroszok ismét, hanem atombomba ismét.
A lényeg az, hogy mivel a te szemedben Ursula egy képmutató, aljas ember, ezért eleve szándékos csúsztatást feltételezel. Mivel számomra Ursula egy semleges karakter, fel sem tűnt ez a mondat, nem éreztem úgy, hogy az oroszokat akarná rosszabb színben feltüntetni.
Uhh az durva, hogy Ursula számodra egy semleges karakter! :O
Akkor nincs több kérdésem :D
Aki egy picit is ismeri, az jobban megérti miről is beszélek.
Nyilván ha Orbánt is ennyire semlegesen, és jószándékot feltételezve hallgatod, akkor csupa csupa jó dolgokat mond :D
De ha ismered, akkor megváltoztat mindent...
Nem tudtam, hogy ennyire laikus vagy, de jó tudni hogy ilyen laikus emberek is olvasnak ilyen fórumot :)
Jaj, megint nagyon tipikus vagy. Én vagyok laikus, mert nem utálom Ursulát?
Nem véletlenül te vagy nagyon elfogult?
Ez nem elfogultság, hiszen én emberileg nem ismerem. Nem a személyével van bajom, hanem a döntéseivel.
És a döntései valamint a beszédei alapján meg lehet határozni hogy milyen irányt képvisel.
Szóval nekem van rálátásom erre, a témára, de ezt ne vedd sértésnek.
Nagyon nagyon sok ember nem figyeli az eseményeket úgy mint én, szóval abszolút megértem a te nézőpontodat.
Itt van egy kedves arcú néni, akit nem ismersz és nem látsz semmi problémát a fenti kijelentésével.
Megértem hogy sokak számára ez így jön le.
Csak nem tudtam, hogy ebbe a csoportba tartozol.
Nem vitatkozni akarok vele, inkább köszönöm hogy rávilágítottál erre a lehetőségre is.
Aki kicsit komolyabban veszi a politikát, jobban beleássa magát a témába, az már le tudja vonni a következtetéseket a fenti beszédből.
Nem vitatkozni akarok veled*
Javítom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!