Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért pont Berlin a német...

Miért pont Berlin a német főváros és nem valami normálisabb nyugatnémet város?

Figyelt kérdés

2023. szept. 25. 13:45
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
16%
nem kell aggódni lassan München is szarfészek lesz. utálok minden esetben oda bejárni ha intéznem kell valamit, néhol gány hogy nez ki. de a vicc, hogy mi most költöztünk át júliusban Rosenheimbe. háát, mit mondjak. itt a Landratsamt és Finanzamt körül a lakótelepi negyed olyan, hogy csak a feliratokból tudod éppen hol is vagy ...
2023. szept. 25. 14:21
 12/19 anonim ***** válasza:
94%
9, a családom egyik fele él kint, ők életvitelszerűen dolgoznak ott, lassan már 10 éve. Anyósom 0 nyelvismerettel, szakmával, már a 3. munkahelyét tapossa és jól keres, most a sógornőmék mentek ki utánna és már együtt dolgoznak. Én évente 3-4szer vagyok kint, van, hogy egy hónapot, tudok onnan dolgozni. Nem mennék és ők sem élnének kint, ha rossz lenne, ráadúsl Spandau-ban, ami a magyar média szerint No-Go Zóna. Volt, hogy 11 után mentünk koncertről haza, éjjel nem egysze és semmi gond nem volt. A család rendszeresen van délutáni műszakban, ami azt jelenti, hogy napi szinten járnak este 10 után haza. Soha, semmilyen attrocitás nem érte őket, mint, ahogy minket sem. A saját többéves tapasztalataim alapján, a város és maga kelet-Németország is tiszta, rendezett, zöld, tele lehetőségekkel. Van lakhatási krizis, vannak bevándorlók, de amennyire látjuk, megpróbálnak alkalmazkodni és megpróbálnak beilleszkedni. Idén szilveszterkor pont kint voltunk, azon az ominózus felgyújtották a várost szilveszterkor. Annyi volt, hogy 3 év után elöször engedélyezték a tüzijátékokat a városban és ebből lett a nagy buli, az én autóm is az utcán parkolt, de semmi baja sem lett. Egyszerűen Berlin egy szép, közép-Európai város, a maga bajaival, de semennyivel sem rosszabb, Párizsnál, vagy Londonnál, vagy Amsterdamnál, ahol amúgy túristaként, de szintén jártam.
2023. szept. 25. 14:21
 13/19 anonim ***** válasza:
67%

Tapasztalatból mondom, hogy a kelet-németek alapvetően normálisabbak.

De kérlek sorold az elemi különbségeket a kelet és nyugatnémet városok között!

2023. szept. 25. 14:23
 14/19 A kérdező kommentje:
A nyugatnémet város az olyan, mint egy holland város!
2023. szept. 25. 14:33
 15/19 anonim ***** válasza:
89%

Ja... Köln kiköpött Maastricht!

Szerintem te nemigen hagytad még el ennek az országnak a határait.

2023. szept. 25. 14:40
 16/19 anonim ***** válasza:
82%
15 vagy Diusburg . :D
2023. szept. 25. 14:43
 17/19 anonim ***** válasza:
77%

13 igen, nem olyan felületesek és együgyűek, nekik is ott volt a 40 év ami megedzette őket.

A nagyvárosaik szépen feljöttek a keletnémeteknek, nekem Magdeburg pl. egy kellemes csalódás volt. Lipcse környéke is szépen feljött, egy felüdülés arra felé utazni, és bevásárolni, mert nem azok a standard dolgok vannak mint nálunk.

Viszont vannak még a régi lepukkant ipari maradványok, mint Unterwellenborn és társai, az elég lehangló. Legalább annyira mint a duisburgi ipari romok.

2023. szept. 25. 14:47
 18/19 anonim ***** válasza:
30%

Ugyan ezt látom én is, hogy bennük kicsit több a kraft. Nincs ez a nyugatra manapság jellemző "ellágyulás" érzésem mikor velük beszélek. Nem azt mondom, emiatt több a türhő is köztük, de valóban a hasonló múlt állhat a háttérben. Bár őket ugye sokkal jobban széttaposta a szovjet vezetés.

2023. szept. 25. 15:07
 19/19 anonim ***** válasza:
XD
aug. 23. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!