Miért pont Berlin a német főváros és nem valami normálisabb nyugatnémet város?
Tapasztalatból mondom, hogy a kelet-németek alapvetően normálisabbak.
De kérlek sorold az elemi különbségeket a kelet és nyugatnémet városok között!
Ja... Köln kiköpött Maastricht!
Szerintem te nemigen hagytad még el ennek az országnak a határait.
13 igen, nem olyan felületesek és együgyűek, nekik is ott volt a 40 év ami megedzette őket.
A nagyvárosaik szépen feljöttek a keletnémeteknek, nekem Magdeburg pl. egy kellemes csalódás volt. Lipcse környéke is szépen feljött, egy felüdülés arra felé utazni, és bevásárolni, mert nem azok a standard dolgok vannak mint nálunk.
Viszont vannak még a régi lepukkant ipari maradványok, mint Unterwellenborn és társai, az elég lehangló. Legalább annyira mint a duisburgi ipari romok.
Ugyan ezt látom én is, hogy bennük kicsit több a kraft. Nincs ez a nyugatra manapság jellemző "ellágyulás" érzésem mikor velük beszélek. Nem azt mondom, emiatt több a türhő is köztük, de valóban a hasonló múlt állhat a háttérben. Bár őket ugye sokkal jobban széttaposta a szovjet vezetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!