Miért pont Berlin a német főváros és nem valami normálisabb nyugatnémet város?
Figyelt kérdés
2023. szept. 25. 13:45
1/19 anonim válasza:
Régen Bonn volt 1990-ig. Aztán a német konzervatívizmus volt az oka. Tradíció. Nagy eldeink is ott trónoltak. Nem véletlen tette át Orbán Viktor is a székhelyét a várba ráadásul egy keresztyén helyre. Isten áldja!
2/19 anonim válasza:
Mert Berlin Európa szarfészke.
3/19 anonim válasza:
Mert igen régóta az volt a föváros, átmenetileg - amikor két részre szakították NO-ot, lett a nyigati rész fövárosa Bonn, keleten maradt Berlin.
Az egyesítés után visszaállították a hagyományos, régi helyzetet, ezért újra Berlin a föváros.
4/19 anonim válasza:
2, ezt a magyaroknak is el kellene mesélni, mert úgy néz ki, hogy egyre többen vannak kint.
5/19 anonim válasza:
Négyeském akkor tudnak róla. Akkor nem tudnának, ha nem lennének kint. Nem diplomás vagy véletlenül?
6/19 anonim válasza:
4 csak nem Berlinben. Tudom Budapestiként ezt nehéz feldolgozni, hogy más országokban nem csak a fővárosban van élet.
Milliószor jobb München, Hamburg, Hannover, de még Kiel és Flensburg is. Ha már nagyobb város.
7/19 anonim válasza:
5, nem vagyok diplomás, de diploma nélkül is megmondom neked, hogy egyre több magyart hallani városszerte. Korábban elvétve volt és legtöbbször túrista, most szinte csak helyi és jóval több.
8/19 anonim válasza:
6 nem vagyok budapesti, több időt töltök Berlinben, mint Budapesten, részben életvitelszerűen.
9/19 anonim válasza:
8 és nem rossz? Én sem vagyok Budapesti, és nincs is BP-fóbiám, de berlintől hányok. Hánytam akkor is amikor még volt fal, igaz akkor csodáltuk nyugatberlint, amikor egyszer átmehettünk, de mára a szép részei ellenére tipikus nagyváros kutyahuggyos graffitis aluljárókkal. Még a tösgyökeres (nyugat)berlini ismerőöm is inkább elköltözött az északi tengerhez nyugdíjas korára.
10/19 anonim válasza:
"Miért pont Berlin a német főváros és nem valami normálisabb nyugatnémet város?"
mivel berlin egyrészt németország legnagyobb városa, másrészt időtlen idők óta fővárosként funkcionál, nemcsak a német egyesítés kezdetétől, de már előtte is a porosz királyság székhelyeként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!