Miért lenne fontos az EU-nak a bővítés ?
Ez esetben nem az EU-nak fontos, hanem a nagy embernek. A külügyminiszteretek azt mond, amit mond neki a főnöke.
Hogy újabb országokat tudjon kizsákmányolni! Mint ahogy a kelet európai tagállamokkal is tette..
Nagyon jó példa erre Magyarország, a saját belföldi iparunkat lassan teljesen kicsinálják. Az Eu-nak soha nem volt érdeke hogy felzárkóztasson minket a nyugati szintre! gyakorlatilag csak olcsó munkaerőnek tartanak minket. Ezért telepítenek sorra nyugati gyárakat Magyarországra, Mert itt olcsó a munkaerő!
Ma már tisztán látszik hogy sokkal inkább vagyunk EU gyarmat mint sem EU tagállam...
És az újonnan belépő tagokra is ugyanez a sors vár!
Idén voltam harmadjára Montenegróban, átlag 7 évente jártam vissza -eddig, de, ha ez igy marad, akkor most voltam utoljára-. Az ország úgy néz ki, mint, aki kapott ajándékba egy Ferrarit, de olyan kicsi a garázs, hogy, amikor beáll vele, kiszálni sem tud az autóból, de utána kihajtani belőle sem. Akkora lett a turizmus mérete, mint a horvátoknál, vagy, már nagyobb. De közben meg a rendelkezésre álló terület nem változott, az ungyanakkora, mint évekkel ezelőtt és a másik probléma, ami ennél jóval nagyobb, hogy az ország teljes infrastruktúrája is. Vonat, busz, közút, reptér, mind, mind borzalmas állapotban van, q anyja méretű dugók, zsúfoltság mindenhol. Az utakon, a buszra, vonatra konkrétan nem férsz fel és van, hogy a következőre kell várnod, mert annyian vannak rajta. A házak, városok állapota kb szintén olyan, mintha a 90es években úgyhagyták volna, aztán úgymaradt.
Az első, még 2007es utazásomnál volt, hogy egy erdős, sziklás részen megálltunk fotózni a tengert, mellettünk megállt valami albán rendszámos merci, 4 GÉPFEGYVERES tag fényes nappal kiszállt az autóból és elindultak futva egy erdő felé. Na ilyen állapotok vannak az országban.
Én nem tudom, hogy egy ilyen ország releváns lenne, mint tagjelölti, de, nagyon komoly változásoknak kell bekövetkeznie, hogy megfeleljenek azoknak a normáknak, amiket ma úgy normának tart mindenki.
Vegyétek már észre, hogy már megint egy olyan kérdés, ami állítást tartalmaz! (Újabban ez divat lett itt.) Azt sugallja, hogy az EU-nak fontos a bővítés. Pedig erről - lehet hogy - nincs is szó, csak a magyar külügyminiszter mondta ezt.
Manipuláció tanból ötöst érdemel a kérdező a tanfolyamon.
Helyesen ezt úgy kellett volna kérdezni, hogy kinek fontos az EU bővítése?
A saját véleményemet írom, nem alátámasztott elmélet.
Szerintem egyrészt alapvetően az EU-nak minden növekedés állhat érdekében, mert az az ország, ami az EU szövetségi rendszerébe tartozik, az nem mások szövetségi rendszerébe tartozik.
Cserébe komoly kockázat, hogy a nagyon eltérő értékrendű országok növelik a belső feszültséget és bénítják a döntéshozást - mint Magyarország. A Balkán pedig még kiválóbb forrása lehet az ilyen konfliktusos országoknak.
Ami miatt szerintem az EU mégis érdekelt lehet Szerbia, Montenegró, Koszovó csatlakozásában az az, hogy az a terület egy tűzfészek, és mindenki érdeke lehetne, hogy az EU jogrendszere egy közös ernyőt húzzon föléjük.
Magyarország mióta az EU tagja, és a nagy ember mit tesz az EU jogrendszerével? És mit tudnak tenni ellen?
9,
-erasmus, jogállamiság vizsgálat, nem jönnek a pénzek
de egyébként, annyiban más a mi és a balkáni helyzetünk, hogy, amikor mi csatlakoztunk és elfogadtuk a csatlakozási feltételeket, akkor, úgy nagyjából megfeleltünk az elvárásoknak, mi időközben fordultunk vissza és gondoltuk meg magunkat, hogy mégsem akarunk tovább megfelelni ezeknek az elvárásoknak.
A balkánon, jelenleg nem igazán érzem azt, hogy jelenleg annyira megfelelnének és meg akarnának felelni ezeknek az elvárásoknak. Bár Montenegro védelmében, annyit azért el kell modnani, hogy ott idén voltak parlamenti választások és egy nagyon nyiltan EU barátot sikerült megválasztani, csak az a gond, hogy amennyire a helyiktől hallottam, a miénkhez hasonló, vagy még dúrvább megosztottságú az ország politikailag.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!