Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi lesz a legvalószínűbb...

Mi lesz a legvalószínűbb kimenetele a német választásoknak?

Figyelt kérdés
Kik fognak kormányt alakítani, ki lesz a kancellár?

#Németország #SPD #Válaszdás
febr. 7. 23:39
1 2
 1/17 PMC Wagner ***** válasza:
78%
Majd meglátjuk. én arra vagyok kíváncsi mennyit kap majd az AFD
febr. 8. 01:39
 2/17 anonim ***** válasza:
75%
Valszeg hasonló szitu lesz, mint a hollandoknál, vagy az osztrákoknál, lehet, hogy győz az AfD, de nem fog tudni kormányt alakitani.
febr. 8. 06:58
 3/17 Sanyi2025 ***** válasza:

Már hónapok óta stabilan 30% körülire mérik a CDU/CSU-t és 20% körülire az AFD-t, de az AFD-vel nem fog senki összeállni. Most megpróbáltak tapogatózni és látni, mi lett belőle.

[link]

Inkább az a kérdés, hogyan tud majd a CDU/CSU koalíciós kormányt alakítani, mert nagyon úgy néz ki, hogy a kicsik túl kicsik a többséghez. Majd az eredmények után lehet matekozni.

febr. 8. 07:31
 4/17 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem az AfD megpróbálja meggyőzni a CDU/CSU-t, hogy álljanak össze velük, amire kb. 0% esély van, tehát hiába kapják majd a legtöbb szavazatot, egyedül úgysem tudnak majd kormányt alakítani.

Szerintem a CDU/CSU fog össze állni a balosokkal.

febr. 8. 08:42
 5/17 anonim ***** válasza:
Valoszinü a CDU/CSU fogja megnyerni, a kancellar pedig Merz lesz.
febr. 8. 09:15
 6/17 anonim ***** válasza:
Ui. A tegnapi statisztika szerint 30 % a CDU/CSU, 21 % az AFD: [link]
febr. 8. 09:20
 7/17 anonim ***** válasza:
26%
Az AfD-t rendszeresen alulmérik a nem éppen független közvéleménykutatók, ugyanez volt Trump esetében is az USA-ban. A realitás így az hogy a CDU és az AfD nagyon egy szinten vannak jelenleg és ugye aki nyerni fog, az kap kormányalakítási megbízást.
febr. 8. 14:28
 8/17 anonim ***** válasza:
34%
Szerintem fej-fej mellett lesz a CDU/CSU az AfD-vel, és amilyen a hangulat most a migránsok ellen, szerintem az AfD 1-2 százalékkal be is fogja húzni. 28% lesz az Afd-nek 27% a CDU/CSU-nak. A kormányalakitás nyilván nehéz, mert az AfD-vel senki sem akar koaliciózni (forditva viszont nem igaz, Alice Weidel szövetkezne a CDU/CSU-val, ha a helyzet úgy kivánná), viszont a gond, hogy egymásnak ugrottak a többiek is, igy jelenleg a kereszténydemoktatáknak sem az SPD, sem a Grüne nem tekinthető partnernek, és ha ezekkel állna össze Merz, szerintem vehetné is rögtön a kabátját, hiszen pont az SPD, meg a zöldek miatt van jelenleg kormányválság, akiket a németek nem akarnak. Én szerintem Merz lenne olyan tökös, hogy koaliciozzon az AfD-vel, de ahogy a legutóbbi szavazáson láttuk, nem ő a főnök egyértelműen, hanem a háttérben Merkelék. Ő csak egy báb lett, akikre ha rákiáltanaák hátulról, rögtön visszakozik. Én biztos, hogy az AfD-re szavazok és a legtöbb ismerősöm is arra fog. Hajrá AfD!
febr. 8. 14:37
 9/17 Sanyi2025 ***** válasza:
75%

ma 14:28

Nem mérték alul. 14-20% közé mérték az AFD-t és 16% lett belőle.

[link]

Trumpot 46-50% közé mérték és 50% lett belőle.

[link]

febr. 8. 15:00
 10/17 anonim ***** válasza:
Az a baj a mérésekkel, hogy kb 1000 embert megkerdeznek naponta és abból általánosítanak. Szerintem is most az AfD kicsit alul van értékelve, ha most nem lesznek megválasztva, akkor sose. És szerintem ezt a németek is tudják.
febr. 8. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!