Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi lesz a legvalószínűbb...

Mi lesz a legvalószínűbb kimenetele a német választásoknak?

Figyelt kérdés
Kik fognak kormányt alakítani, ki lesz a kancellár?

#Németország #SPD #Válaszdás
febr. 7. 23:39
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
8) az a vicc, hogy amugy ellenzeki vagyok, Tiszas, de nem tartom olyan rossznak az AFD-t mint sokan mondjak. Kb olyan lehet mint nalunk a Jobbik volt fenykoraban. A Fidesz ezerszer rosszabb tobb szempontbol is. Nyilvan nem vagyok nemet, majd ok eldontik.
febr. 8. 15:52
 12/17 anonim ***** válasza:
0%

ma 15:52

És az a vicc, hogy tényleg csak az AfD-nek van kész programja mindenre, ez mindent elmond a többiekről. Szoktam nézni a német parlamenti közvetítéseket, érdemes követni. Minden szavuk igaz. Scholz meg még most is azt fújta legutóbb, hogy a német alaptörvény szerint kötelesek segíteni a menekülteken. Jah... El nem tudom képzelni, hogy tudja az SPD mégegyszer őt indítani...

febr. 8. 16:59
 13/17 anonim ***** válasza:
36%
A jelenlegi kormany sarokba van szoritva az AFD altal. Valoszinü, az AFD nem fog nyerni; ha a CDU/CSU nyer (nagyobb eselye van ra), akkor viszont gyökeresen, hatekonyan kell valtoztatni a migracio kerdesben, mert ök is tudjak, hogy ha ezt nem teszik, akkor összedöl a kormany, es a nepnek annyira elege lesz, hogy a többseg az AFD-t fogja tamogatni. Ez pedig egy nagyon rossz, es veszelyes ut lenne.
febr. 9. 09:32
 14/17 anonim ***** válasza:
49%

#13: „...gyökeresen, hatekonyan kell valtoztatni a migracio kerdesben”

Nagy akarásnak nyögés a vége, márpedig a CDU vezetőségében még mindig a merkelizmus dominál vagyis képtelenek lesznek/lennének érdemi reformokat megvalósítani. A kampányban beígért keménykedés a választások másnapján már elkezdene puhulni és a látszatintézkedésekkel szinte minden ugyanúgy menne majd tovább, bármilyen Trumpéhoz hasonló deportálási stratégia hamvába halna meg, nem beszélve már a migránsmágnes szociális juttatási rendszer szükséges leépítéséről. Amíg az AfD-t nem engedik kormányozni, addig nem lesz érdemi változás.

febr. 9. 10:36
 15/17 anonim ***** válasza:

ma 10:36

Teljesen egyetértek. Cdu, spd, grüne, fdp, linke mind-mind puhapötsű migranspátyolgató párt. Mint korábban már írtam: itt nem Merz a főnök, hanem még mindig Merkel. Amikor az afd-vel együtt szavazott Merz hirtelen rögtön elő is került...

febr. 9. 10:43
 16/17 anonim ***** válasza:

Németországban sok-sok évtizede kolíciós kormányzás folyik. Sokszor nagykoalíciós, ahol egymástól teljesen különböző felfogású pártok dolgoznak együtt. És működik a dolog.

Sanszos, hogy ez nem fog változni.

Attól, hogy az osztiknak egy bolsevik (vagy náci) alapállású párt kell, a nyugati szavazók bőven többen vannak.

febr. 9. 11:18
 17/17 anonim ***** válasza:

ma 11:18

az majd kiderül 23-án mennyien vannak...

febr. 9. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!