Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A szlovák címerben található...

A szlovák címerben található kettőskeresztet miért mondják sokan magyar eredetűnek (ellopott címernek), holott bizonyítható, hogy már korábban is felbukkan Cirill és Metód hittérítőkkel?

Figyelt kérdés
Cirill és Metód térítették a szlávokat keresztény hitre. A kutatások szerint ráadásul a magyarok talán csak a 13. századtól használják a kettőskeresztet. Annyi a közös a kettőben, hogy talán mindkettő bizánci eredetű. De ha a szlávok apostolai, azaz az említett Cirill és Metód is használták már a 9. században, akkor nem lehet semmiféle kulturális lopással vádolni a szlovákokat e tekintetben. Vegyük figyelembe, hogy a csillag vagy a nap milyen gyakori szimbólum rengeteg kultúrában és egymástól függetlenül kezdték el használni.

2023. szept. 3. 08:50
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 A kérdező kommentje:
Röhejesek vagytok és sablonosak.
2023. szept. 4. 11:48
 32/63 anonim ***** válasza:

persze,hogy sablonos,hiszen a valóságot annyira sokszor mondják,hogy az már sablonossá válik, a valóság sosem változik,hogy ne váljon sablonossá. a valóságot nem alakíthatod kedvedre, nem csinálhatsz a valós történelemből alternatív történelmet és állítod be valóságnak az utóbbit.

kedves kérdező: sajnos vagy nem sajnos a megtörtént dolgokat nem változtathatjuk meg utólag. ahogy történt az úgy történt.

2023. szept. 4. 20:16
 33/63 A kérdező kommentje:
A valóság viszont az, hogy nem lopták el a magyar címert. Ahogy a nap és a csillagok a különféle címerekben sem lopásokból vannak.
2023. szept. 6. 23:25
 34/63 anonim ***** válasza:

Kérdező, te magyar vagy vagy szlovák?

Mert őszintén kezdem azt hinni, hogy te nem is vagy magyar, csak magyarul beszélsz.. :/

2023. szept. 7. 00:00
 35/63 anonim ***** válasza:
88%

Mert a szlovákok csak ezt tudják Lopni és hazudni

Az egész történelmüket le lehetne írni egy sms-ben.

Önálló állam mint Szlovákia 91-ben lett,addig mindig valakihez hozzá volt csapva.

Én itt élek Szlovákiában,a magyar határ mellett.

Két kilométerrel odébb kellett volna meghúzni a határvonalat,és akkor máris Magyarországi lennék

2023. szept. 7. 06:08
 36/63 anonim ***** válasza:
100%
Szóval szlovák vagy 😅
2023. szept. 7. 15:00
 37/63 anonim ***** válasza:
100%

Vérbeli szlovák,aki szítja a tüzet itt.

Én Szlovákiai magyar vagyok, felvidéki,sajnos vannak ilyen emberek nálunk,szegyeljek magukat,akik annyira magyarellenesek,hogy képesek elvezkedni egy uszító kérdés alatt.

35

2023. szept. 7. 15:05
 38/63 anonim ***** válasza:

37. Párom felvidéki, sejtem ezek az emberek mennyire rosszindulatúak lehetnek.

Nemrég egy "magyar" rendőr párom megbüntette. Aztán rákerestem a nevére, a Facebook oldalán csak magyarul posztolt, de egyszer nem szólalt meg előttünk magyarul.

Szégyen, de komolyan.. és papírt sem kapott a büntetésről..

2023. szept. 7. 15:33
 39/63 anonim ***** válasza:
100%

38,persze nem szólalnak meg magyarul egyáltalán

Amikor szultem a kórházban látták,hogy nem tudok rendesen szlovákul,olyan fejeket vágták hogy rossz volt nézni

A szobából pedig hallottam,hogy magyarul beszélnek a folyosón.

Amikor beléptek a szobába nézték ahogy kínlódok a szlovák szavakkal.

Egy nővérkét szánt meg és elkezdett magyarul beszélni velem

37

2023. szept. 7. 15:58
 40/63 anonim ***** válasza:
39. Ez hol volt?! :(
2023. szept. 7. 16:13
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!