Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért kapták az oroszok az...

Miért kapták az oroszok az "ork" meg "moszkovita" gúnynevet?

Figyelt kérdés

Ennek a kettőnek mi az alapja?

Az ukránok is így nevezik őket, meg Magyarországon is elég elterjedt a kettő.

2023. aug. 28. 10:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
22%

10: [link]

na ez is érdekes mert a legértelmesebb az index ami lehozzam az meg az unian-ra hivatkozik ami ukrán, akik jellemzően saját javukra ferdítik a helyzetet, és valami fotót se küldtek volna.

a blikk meg a privátbankár megse nyitom, illetve ott a kórmánymédia, ami tagadja.

[link]

"Az elmúlt öt napban azonban az értesüléssel kapcsolatban azonban megerősítés nem érkezett, a France 24 pedig kiderítette, hogy a Telegraph által bemutatott felvételek 2013-ból származnak, melyeken egy orosz szemétégető látható."

jól benyeltétek a kamuhíreket. ejnye mekklén, tőled többet várunk!

2023. aug. 28. 18:49
 12/16 Jeffrey Spender ***** válasza:
38%

McClane, te teljesen komolyan elhiszed ezt a mobil krematóriumos hírt ?

Azért többet vártam tőled, erre sikerül neked az ilyen buta propaganda terjesztéséig lesüllyedned ?

2023. aug. 28. 18:53
 13/16 anonim ***** válasza:

Googlen keresve mobil krematóriumokat nem létezik, csak az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos cikkekben.

"Egy felnőtt ember testét 750-900 °C-on szokták elhamvasztani, gyermekét 900 fokon a még magasabb víztartalom miatt. Először a haj semmisül meg, majd fokozatosan a lágy részek, végül a csontok. Gyakori azonban, hogy a nagyobb csöves csontok nem égnek el, azokat ledarálják."

Szerintem egy mobil krematórium kivitelezése nem megoldható, inkább a tömegsírt alkalmazzák és az azonosítás is megtörténik, de biztos volt már kivétel.

2023. aug. 28. 19:13
 14/16 anonim ***** válasza:
37%

LoL, ezt akkor benéztem. Nem jártam utána, de amúgy logikusnak tűnt a használata, abszolút nem baromság pl a fentebb említett húskockás hülyeséghez képest :D

"Azért többet vártam tőled, erre sikerül neked az ilyen buta propaganda terjesztéséig lesüllyedned ?"

Szerintem a helyedben csendben maradnék, mert az én esetemben ezen a bakin kívül nem nagyon tudsz semmilyen ilyen bullshitet felmutatni ;-)

2023. aug. 28. 19:58
 15/16 Jeffrey Spender ***** válasza:
36%

A leírásoddal az a baj, hogy a novgorodiak és a moszkvaiak nem külön népek voltak, hanem ugyanazon szlávok / óoroszok, és a hatalmi harcokban csak egyikük győzhetett, nyilván.

A baj ezzel az, hogy az ukrán és hasonló propagandában a moszkvai az egyet jelent az Urál mögül előkúszott ázsiai vademberrel, nyíltan így írják le őket, ami elképesztően démonizáló, dehumanizáló, és aljas hozzáállás.

Történelmileg rendbe rakva a dolgokat Novgorod a legősibb orosz város, 859-ben említik először, onnan jutottak el a Kijevbe, és onnan alapították meg Moszkvát 1147 környékén.

Tehát Novgorod és Moszkva is ugyanazon államba tartozott.

A tatárjárás elsöpörte a Kijevi Ruszt, asorán Moszkvát is felégették, és lakosait részben lemészárolták, részben rabszolgasorba taszították, addig Novgorod sikeresen megvédte magát a Német Lovagrend ellen.

A novgorodi oroszokat Alekszandr Nyevszkij kijevi, és értelemszerűen újonnan novgorodi fejedelem vezette győzelemre. Ez volt 1242-ben.

A Moszkvai Fejedelemség súlyos pusztítást szenvedett el, de nem írtották ki az írmagját, sikerült összeszedniük magukat, egyre inkább kiemelkedett az orosz városállamok köréből és sorra domináns lett a vetélytársaival szemben. 1478-ban került sor Novgorod behódoltatására.

Az oroszok viszonylag gyorsan túlléptek a városállami léten, visszaszerveződtek normális állammá, addig a németek meg az 1800-as években is ott tartottak, hogy 300 körüli, egymással hadakozó városállamokként tengették mindennapjaikat ...

2023. aug. 28. 21:18
 16/16 anonim válasza:
0%
mert egy bunkó, civilizáltan népség.
nov. 19. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!