Miért baj, ha Európában a jövőben a muszlimok, afrikaiak lesznek többsgébe? Miért tiltakoznak ennyire ellene a fideszesek?
Azért írtam, hogy Fieszesek, mert a jobboldaliak nem bevándorlásellenesek. Nyugaton is az EP-ben a jobboldai tömb támogatja a menedékkérők befogadását, mert emberi kötelességünk a gyengébbnek, az elesettnek segíteni. Ott háborúk vannak. A NATO lebombázta egész Szíriát. Afrikában törzsi háborúk járványok vannak. Az arabok is ölik egymást. Nagy a nyomorúság és kevés az élelem. Nekünk pedig sok van. Miért nem adunk, ha úgyis több van mint amennyire szükségünk van?
Van egy félelem a fideszesekben, hogy eluralják a kontinenst. De nem. Ott van a Gyrosos arab, a postás és közmunkás roma. Jól meg vagy vele. Nem foglalta el a hazát, nem vette el a lakásod, nem támadott meg ugye?
Mi az európaiak ki fogunk pusztulni mert nem vállalunk gyereket. Ki fogunk halni, ha nem keveredünk más nálunk sokkal termékenyebb népekkel.
Ebbe mi lenne a hiba??
"Oké, majd amikor kést szorítanak a torkodhoz, akkor is mondd, hogy "nyugi srácok, majd átveszem a ti kultúrátokat"!"
Nem azt kell mondani, hanem ezt:
La illala illa Allah, Muhammad rasul Allah!
És érdekes hogy még ti szoktátok a szaros seggeteket a földhöz verni hogy mennyi nyelvet beszéltek a rendszerváltás előtt végzettekhez képest, meg egy mondatot nem tudtok leírni úgy, hogy angol szó ne legyen benne, aztán meg mikor valaki arabul, oroszul vagy épp franciául ír, pedig az rohadtul európai nyelv, de azonnal kiderül hogy csak káposztalé van az agyatok helyén a diplomátok meg csak egy szelet szaros budipapír.
Egyetértek veled.
Lásd itt a #9 és #10-es választ:
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__12..
Okoskodnak, amikor én konkrétan hebraisztikát tanultam egyetemen.
Az még hagyján lenne, hogy oroszul nem tudnak (bár a cirill ábécét én is ismerem, nem kell agysebésznek lenni a megtanulásához) vagy arabul, héberül stb nem tudnak, megértem, hogy ez túl komplex nekik agyilag.
Na de, hogy sokan még angolul sem képesek megtanulni legalább egy kommunikációs B1 szintre?
Illetve németül meg franciául se képesek legalább pár alap kifejezést ismerni...
Miközben én pl franciát sosem tanultam iskolában, de netről meg tudtam tanulni olyan szintre, hogy legalább alap mondatokban ki tudom fejezni magam és megértem a szövegek nagy részét amit látok (olyan szavakat mint pl "pékség" vagy "cukrászda" stb is mind ismerek).
Megy a picsogás, hogy "Jaj állambácsikaaaa! Öntcsed má' a fejünkbe a tudást!" Miközben ők a kisujjukat sem mozgatják, hogy megtanuljanak nyelveket. Hogy egy rakás mélyszegény országban ahol még iskolába se járnak meg tudnak tanulni interneten vagy maguktól nyelveket kommunikációs szintre?
Menjél ki Rómába, vagy Párizsba majd megtudod.
Minden bekeveredik a világban, de nem ez a baj, hanem a "beilleszkedési hajlam" nem megfelelő ezekben a népcsoportokban.
Csak ide jönnek Európába élni, mert itt talán jobb, persze sokan csak a szociális segélyt várják.
Nem mondom van üdítő kivétel azért, de sok az utcai zugárus köztük,a karperec árus.
Nehéz őket kultúrálisan integrálni az európai szokásrendszerbe.
Ha ez nem történik meg akkor az a veszély, hogy elkülünülve, külön városrészekben élve telepednek meg, ami azért komoly biztonsági kihívás a befogadó országnak.
Mi a gyerekkorunban azzal nőttünk fel, amit ilyen Galaktika újságokban meg régi szovjet scifikben olvastunk: a jövőben valami szegénység nélküli rend lesz olyan emberekkel akik eleve rendes bátmalmazás nélküli társadalomban nőnek föl, a néger meg a fehér ember meg együtt fognak dolgozni, és nem is lez a maihoz hasonló elesett tömeg. Kicsit ahhoz hasonló, mint amikor a Hupikék Törpikékben a lakhatási probléma megoldása egyszerűen az volt, hogy közösen felépítenek egy csomó házat, mindenki olyan feladtokban dolgozik, amit a legjobban tud, aztán mindenki kap egy házat. Az ételt is mindeneki meghkapja ami az egészség alapvető fenntartásához kell, mint a törpök a nagy közös asztalnál.
Nyilván ez gazdaságosabb lenne ma is Magyaroszágnak, mint ahogy most van vagyis hogy egész rétegek folyamatosan örökítik át a szegénységet a következő generációra, és az is tovább a végtelenségig.
Azt meg nehéz elképzelni, hogy egy afrikai parasztasszony, vagy akár nálunk egy jobbfajta lelkű egyszerű cigányasszony kevesebbet dolgozna, mint mondjuk egy úri ember. Nyilván a nyomor végső oka nem ilyen egyszerű, nem igazán az érdem miatt van. Igazából a mai világban már el is vesztette a jelentőségét az, hogy ki mennyi élelemet és alap hajlékot ,,érdemel''. Nyilvánvaló lett, hogy az éhezés vagy nyomor végső soron mindenkinek rossz (tulajdonképp a gazdagoknak is, mert törékenyebb lesz az ország egészének politikai légköre, nő az esély ilyen state capture-féle oligarchikus rendszerekre mint Trumpé, Bolsanaróé, Putyiné, márpedig ezek meg gazdaságilag sem érik meg, tehát nemcsak emberileg rosszak).
A jövőt a klimaváltozás és az éghajlatváltozás, elsivatagosodás, és azgettókban, terméketlen harmadik világbeli helyeken élő emberek növekvő nomora fogja meghatározni.
Ez ellen kell valamiféle ellenszert találnunk. Nyilván ez a mainál szélesebb látókörű rendszer kialakitását fogja igényelni, valamiféle posztmodern fajta kommunizmusét vagy hasonlóét: lehet hogy olyan ötleteket kell felfedezni, amiket ma még fel sem talált az emberiség.
Szóval éppen egy jól megcsinált természetes rendszer (ahhoz hoasonló mint az ősközösség, őskommunizmus volt, csak persze modernebb, mai szinten) elképzelhető hogy képes lenne négerek, fehérek, mindenféle kulturájú emberek természetes összhangját megteremteni. Sajnos a mai nyomort sok munkával kell mindenkép felszámolni, de ha sikerül akkor ezen az alapon már lehet tovább lépni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!